Webeste Yarışması

WEBESTE NEDİR ?

Webeste, zengin ödülleri ve seçkin müzik profesyonellerinden oluşan prestijli jürisi ile internet üzerinde gerçekleşen, interaktif online müzik ve şarkı sözü yarışmasıdır. Webeste, yarışma platformunda verilen muhteşem ödüllerinin yanısıra aynı zamanda müzik sektörüne yeni besteciler ve söz yazarları kazandırmayı hedefleyen, üyelerine verdiği hizmetlerle çok geniş açılımları olan bir müzik portalıdır.


Webeste, her seviyedeki yetenekli amatör veya profesyonel müzisyen, besteci, enstrumanist ve söz yazarlarının katılımına açık, çok geniş kapsamlı bir yarışmadır.
Geniş yelpazede zengin ödüller içerir. Webeste platformu, zengin ödüllerin yanısıra dereceye giren veya girmeyen tüm katılımcı eserlerin sektörde değerlendirilmesi için yapımcı şirketler ve sanatçılarla işbirliği yapar.
Webeste’ye gönderilen tüm eserler sanatçıları için uygun beste arayışı içinde olan çeşitli yapımcı firmaların ve ses sanatçılarının beğenilerine sunulur, yarışmacı eserlerin ve bu eserleri seslendiren şarkıcıların sektörde değerlendirilmesi için fırsatlar sunar.
Yarışmaya katılan tüm besteci ve eser sahiplerine -arzu ederlerse- “MSG Müzik Eseri Sahipleri Meslek Grubu” na üye olma ayrıcalığı tanınır. Böylece eserlerinin teliflerinin koruma altında olması sağlanır.
Webeste 1 kişiye değil, her katılımcıya fırsatlar ve ayrıcalıklar sunar.


YARIŞMA TAKVİMİ VE ÖDÜL SİSTEMİ:

Webeste yarismasi 25 Aralık 2006 – 25 Haziran 2007 tarihleri arasında yapılacaktır. Yarışma Almanya, KKTC, Fransa, Hollanda, ABD, vb tüm ülkelerdeki Türk kökenli katılımcılara açıktır. Eser yollamak için son katılım tarihi 10 Mayıs 2007 dir. Bu tarihten sonra sonra eserler Halk Oylaması'na açılacaktır, sonuçlar Haziran ayı sonunda açıklanacaktır.

Wepbeste Yarışma Katogorileri

*Pop
*Rock/Metal
*Rap/Hiphop/R&B
*Enstrumantal/Enstruman
*Türk müziği(TSM) /Türkü/Fantezi
*Şarkı sözü ve Şiir


Ödüller

Büyük Ödül

EF Dil Okulu – ABD/Miami’de 3 ay denize sıfır dil okulunda İngilizce eğitimi seyahati. (Uçak, konaklama ve yiyecekler dahil)
Ringway 8815 PİYANO (88 TUŞ, Mobilyalı, Sürgü Kapaklı-3 Pedal)
LAPTOP Bilgisayar
Studio Maestro’da 1 tam günlük profesyonel Stüdyo Kaydı


Rock / Metal Kategorisi :

rockmetal1.jpg

Birinci :
LAPTOP - Bilgisayar
Fernandes Elektro Gitar
Snarling Dogs BB Wah Pedal
Uniwell 15Watt gitar amplifikatör
Kablolu Mikrofon
Cherub WMT 555 Digital Tuner+Metronome

İkinci :
Pedro Perianez Elektrik Akustik Gitar
Snarling Dogs BB Wah Pedal
Kablolu Mikrofon
Cherub WMT 555 Digital Tuner+Metronome

Üçüncü :
Pedro Perianez Elektrik Klasik Gitar
Snarling Dogs BB Wah Pedal
Kablolu Mikrofon
Cherub WMT 555 Digital Tuner+Metronome


Bizi ilgilendiren Katogoriyi aldım sadece



Yarışma juri'leri
sadunaksut.jpg

Sadun Aksüt
hakanaltun.jpg

Hakan Altun
mufitbayrasa.jpg

Prof.Dr. Müfit Bayraşa
ayhancakar.jpg

Ayhan Çakar
selimcaldiran.jpg

Selim Çaldıran
walter.jpg

Walter Schirnik
berniestraub.jpg

Bernie Staub
askintuna.jpg

Aşkın Tuna
burakuckun.jpg

Burak Uçkun
ozkanugur.jpg

Özkan Uğur
turhanyukseler.jpg

Turhan Yükseler

Yarışmaya katılımak ve Daha fazla bilgi almak için www.webeste.com
 
bu tip yarışmalara bir yığın sponsor belirleyip sonra katılım ücreti almalarını anlamsız buluyorum şahsen. o sponsorlar ne işe yarıyor birinci sorum, ikinci sorum ise bu katılım ücretleri nereye gidiyor? beste başına 50 ytl, ikinci beste için 25 ytl gibi bişiler yazmışlar detay okumadım. başlığı açan arkadaşla ilgili bir durum değil tabi, sorularım ona değil doğal olarak. ağzım var konuşuyorum işte boşboş. ha! katılmazmıyım, katılırım o ayrı. bakalım zamanla belli olur.

bu arada sitede ciddi yazım sorunları olmuş (hiphop yerine "hipohp" gibi bişi yazmışlar. "bu ne la yeni bir türmü çıktı" dedim kendikendime). daha bir sürü yerde hataları var.

jüri sağlam ve yetkin kişilerden oluşuyor genel olarak (turhan yükseler, selim çaldıran, burak uçkun, özkan uğur var daha n'olsun). hakan altun'a takılmayın pek. yaptığı tür olarak beğenmiyor olabilirsiniz ama belkide belliki jüri olabilecek kapasitede biri. armağan çağlayan olmadığına göre sorun yok bence. bu arada hakan altun'u gitar, ud filan çalarken görmüştüm ben, bence gayet işine hakim, müzik okumuş etmiş (okullu olmak herşey değil tabiki ne okullular gördük!), gayette başarılı biri. dinlemem o ayrı...

ödüllere gelince, rock kategorisine gitar ağırlıklı ödül verilmesini garipsedim. ben klavyeci olarak rock beste yapamaz mıyım? varsayalım dereceye girip ödül aldım, n'apacam o kadar gitar ve gitar ekipmanını? yani ödüle göre tür belirleyip öylemi katılmalı acep yarışmaya? "hipohp" dan çakmam ama ödülleri daha sıcak bana göre.

amma konuştum ha... tamam kapıyı dışardan kapadım. katılan herkese başarılar şimdiden...
 
Trace demiş ki:
Son satırı iyiki yazmışsın birader :D,yoksa senin yerine bir çok kişi yazacaktı onu =p...

o kadar yazdım ama en azından boş şeyler yazmadığımı düşünüyorum. bi'de unutmadan burası bir forum, fikrini yazabildiğin bir yer olduğu için yazabiliyosun. ama istersen okumayabiliyorsunda birader.
 
arkadaşlar hakan altun'un rock kategorisinde jurilik yapacağını sanmıyorum. galiba türk müziği (tsm) denen kategorinin jurisinde kendisi. telaşlanacak bişi yok sakin olun yani :)
 
Geri
Üst