redd-i ilhak cemiyeti

nedir bu redd-i ilhak cemiyeti diyenlere yada bunun ne olduğu ne olması gerektiği konusun da fikir yürütmeye aç insanlara hürmetle sunulur:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
aslında herşey çürükle başladı... Bursada sanırım 97 sıralarında kurulan punk gurubu o yılların trendi heavy metal yada black metal vede türevlerine karşın bursadaki kapkara atmosferin yanında renkli t shirtler converse ayakkabılarla zaten haddinden fazla sivriydi; ancak tüm mesele gurubun kuruluş aşamasında ve kurulduktan sonraki gelişiminde kendine kabul ettiği doğrular sayesinde gelişti.
İlk olarak isim dahil herşey türkçe olmalıydı yapılan toplum eleştirisi (yada herneise) birinci elden punk yada deil türkiyeli herkez tarafından anlaşımalıydı. Daha sonrasında oluşturulan üretilen herşey birebir üretilmeli hazıra konulmadan kendin pişir kendin ye düsturuna sadık kalınmalıydı, herşey tamamen özgün olmalı taklit olmamalıydı vede son olarak tüm bunlar müzik dışında bir birliklede desteklenmeli böyle bir birliktelik sağlanmalıydı..
Ve tüm sözler türkçe oldu, eldeki tüm imkansızlıklara rağmen stüdyo, demo kaydı, konser ve benzeri organizasyonlar tamamen grubun çabalarıyla oluşturuldu ve konu başlığını oluşturan esas hususun alt yapısı olan özgünlük ve toplu hareket etme ve tepkiyi yansıtma adına çürük ve beraberindeki dostlarla h.k.l. punk kendiliğinden kuruldu...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
H.K.L. punk ın temel birleşme noktası yapılan müziğin amaç deil araç olması gerektiğiydi yani sözlerin bişeyler anlatması gerkliliğiydi ve dolayısıyla tüm sözler o zamanlarda meşhur olan 'türkçeyle kapıkuleyi geçemezsin' eleştirisine karşın 'zaten amaç kapı kuleden içerdekilere bişeyler anlatmak' düşüncesiyle türkçe oldu ve devam etti.
Sonrasında belki atladığım birkaç ayrıntı dışında bu gelişmelere karşın hkl punk önce büyüdü hem sayıca hemde itibarca farklı guruplar eklendi ozamnki kadrosuyla tasma (daha sonra bozukpara ve tasma şeklinde iki gurup çıktı bu kadrove yeni eklenen birkaç hkl punk gönüllüsü ile) ve kukla ilk eklenenlerdi ve belkide gereğinden fazla ve hızlı büyüyerek (ki bunun nedeni olarak odönemin trendinin punk olmaya başlamış olması yada tabiri caizse biraz özentilik furyasını gösterebiliriz) sonunu hazırladı önce çürüğün bitmesi ve akabindeki kişisel gelişimlerin farklılaşması hkl punk'ı silinme noktasında kafalardan çıkardı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
ve bu nadasa çekilme dönemi birkaç yıl sürdü gerçi hiçbir zaman hkl punk bitti diyemeiz ama bir süre sadece ismen vardı. taki çürüğün dağılmasının kötü etkisine karşın önce kuklanın sonrasında bozuk para ve tasmanın rüştünü kanıtlarcasına başarılar göstermeleri ve özenti furyasının doğal olarak kayıp gitmesiyle hkl punk birleşimi kendini fikren ve eylem bazında daha büyümüş kafalarla tekrar hissettirmeye başladı ama bu birliktelik bu kez bi isim altında toplanalım hobarey! şeklindebelki biaz çocukça deil daha çok iş daha az reklam olarak şekillendi ve bu gelişim kendine yeni bi isim buldu redd-i ilhak..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
redd-i ilhak'ı hkl punktan farklı kılan daha net düşüncelerin varlığı oldu mesela türkçe hususu daha ciddiye alındı bu konuda aslında sadece derdimizi insanlar anlasın die türkçe yapmalıyızdan öte aslında başlıca dert türkçenin toplum üzerindeki yıkılışı olduğu önem kazandı: kendini türkiyenin en iyi gazetesi diye tanıtan gazetelerin, en çok izlenen kanalların, hatta turizimle alakası olmuyan yerlerdeki işyerlerinin isimleri ingilizce olması eğitim sisteminde bile türkçenin anlamsız bişekilde ezik bırakılıyo olması redd-i ilhak birleşiminin en çok önem verdiği konu oldu. ve sonrasında ben punk ım ozaman neden ateist deilim yada punkım ben tolumdan nefret etmeli kültürümün karşısında olmalıyım karı,kız,çiçek, böcek içki yeter bana şeklindeki düşünce bozukluluğunun içinde olmamak hatta karşısında olmakta redd-i ilhak ın önemle vurguladığı hususlar oldu.
özetlersek redd-i ilhak isminden de anlaşılacağı üzere dünyanın genelinde bilinçli gençlik tarafındanda protesto edilen tek dil tek din tek kültür şeklindeki yaptırımın (yada popüler adıyla globalleşmenin)karşısında bir fikir ve hareket birleşmesi olarak yola punk yada türevlerini yapıyoruz deyip işin özüne inan bikaç gurubun ve tabikide dostların biraraya gelmesiyle kurulmuş bir gençlik hareketidir..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Şu anda redd-i ilhak düşüncelerine katılan guruplar: kukla, tasma, bozukpara, kürtaj ve uzaklığım dolayısıyla emin olmamakla beraber katli vacip tir.
Ama yine uzaklığım dolayısıyla bilmediğim yeni gruplarda eklenmiş olabilir.
hepsinden önemlisi eminimki bu düşüncelere katılan türkiyenin başka yerlerindede birçok gurup yada bireyler vardır bu forum sayesinde onların varlığınıda öğreneceğimi umuyorum ve hepinize esenlikler diliyorum hoşçakalın dürüst kalın..
 
yıllardır benimsediğimiz ama dinlediğimiz müzik ve hayat tarzından dolayı birbirine acıklamaya korktuğu ve yaptığımız müziğin geldiği yerlere sataşma olmasından dolayı kabul edemediğimiz gerceklikti redd-i ilhak bir kaç gönüllü ve sürükleyici sayesinde hepimizin sonunda gözlerini actığı ve konuşmamızdan tavrımıza giyinişimizden müzigimize kadar herşeyimizi deiştiren ve ceki düzen veren harektti elbetteki aramızda catlak sesler ve bozukluklar olacaktı ama aslında hepimiz bu işe gönül koymuştuk dost meclislerinde pank müzik dinleyerk nasıl savunacvaksın bunları adlı o kılişe soruyla cok karşılaştık ama bizim işimiz artık panka uymak deil TÜRKLÜÐÜ PANKa uydurmaktı
 
yıllardır benimsediğimiz ama dinlediğimiz müzik ve hayat tarzından dolayı birbirine acıklamaya korktuğu ve yaptığımız müziğin geldiği yerlere sataşma olmasından dolayı kabul edemediğimiz gerceklikti redd-i ilhak bir kaç gönüllü ve sürükleyici sayesinde hepimizin sonunda gözlerini actığı ve konuşmamızdan tavrımıza giyinişimizden müzigimize kadar herşeyimizi deiştiren ve ceki düzen veren harektti elbetteki aramızda catlak sesler ve bozukluklar olacaktı ama aslında hepimiz bu işe gönül koymuştuk dost meclislerinde pank müzik dinleyerk nasıl savunacvaksın bunları adlı o kılişe soruyla cok karşılaştık ama bizim işimiz artık panka uymak deil PANK'a TÜRKlüğe uydurmaktı cünki bizim işimiz yıkmak deil yıkılanı yeniden yapmak bişeleri onarmak ve 2. KURTULUŞ SAVAŞINI başlatmaktı
 
hatta bunu eyleme döküp mcdonlds önünde bayrak cıp istiklal marşı sölemeye kadar götürmüş ve bayrağımızı dalgalandırmaya başlamıştık bazı yerlerde neonazilikle suçlanıp düzeysiz kominem konuşmalarada maruz kaldık.istanbulda bir cok arkadaşın bu konuya ağız sulandırmaları bunu nasıl başardınız konularıda bizi bu yola bağlayan ve beni iyice bunun içine iten ve her seferinde bişiler öğrenip kanımı kaynatan mihenk taşları oldu ben en son KATL-İ VACİP bascısı olarak sonuna kadar bu işin peşindeyim yaşasın REDD-İ İLHAK kardeşliği
 
Canım bassçım benim. Aynen katılıyorum. Eski zamanları canlandırmadıkça forumlarda kalırız uyarısını da yapmadan geçmeyeyim. Burada içini boşaltan g.tü yayıp yatmasın!
 
evet nazi suçlamaları malesef karşılaştığımız ve büyük ihtimallede arayla yine devam edebilecek büyük bi gaf oysaki yaptığımız yada istediğimiz kafatasçılık deil ulus bütünlüğü çerçevesinde kültür erozyonunun önünde durmaya çalışmak yani dünya manzarasına bizim kattığımız farklılıkları bize ait renkleri korumak adi bi taklit olmamak..
 
yok operation ivy benim istanbuldan arkadaşım..
kusura bakmayın ben ulus birliğine filan inanmıyorum temeli aynı olan insanların sadece çeşitli coğrafyalarda deişerek(kara saç sarı kıl fln..)
kendi aralarında gruplar devletler kurup birbirlerine yüzyıllar boyu savaş açmaları önümüze sınırlar koymaları milyonlarca masum hayatın yok olması ümitlerin sönmesi çok saçma bişey.bütün bunlar ne için bir hiç için bu dünya hepimizin kimse burası benim şurası senin demesin ne kadar insan öldü tarihte bu saçma ön yargılardan..daha ne kadar insan ölicek. o insan illa türk diye onla birlikmi olcam adam kekonun katilin teki olabilir.önemli olan dünyaya nasıl geldiin deil.buna kimse karar veremiyor bunun için seçim hakkın yok. önemli olan hayatta neler yaptıın..
 
benden önceki geçmişteki insanların türk ırkı veya ne ırkıysa yaptıkları pek önemli deil ben sonuçta onlar deilim.ben kendim hayatta iyi şeyler yapmaya çalışıyorum. gerisini boşverin. sizde iyi insanlarla birleşip güzel şeyler yapın türk alman japon farketmesin. doğduun andan itibaren bir devlete bir ırka veya dine bağlı olmak kötü...
akın üzüleblirsin, kusara bakma ama böyle
 
bence olay din ve ırk değil. ne kadar çok onlara benzersek adamların bize mal satması o kadar kolaylaşır. her tarafta ingilizce, herkes ingilizce öğreniyor, ne oluyor amerikan ingliz rock gruplarını dinlioruz, dvdler alıyoruz, kitaplar okuyoruz, onların kültürüyle besleniyoruz. ama punk onların kültürü değil, punk bir kültür değil. anaakım olan her şeyi pazarlıyor adamlar, sonunda punkıda anaakım çevirip pazarlamaya başladılar. bizi her zaman en az bir adım geride tutarlar, bizde onlar bizden üstün diye onların herşeyine müzikte dahil hayran hayran bakarız. mesela türk sanat müziğini, halk, müziğini, dünyada bizden iyi yapan yoktur, ama popta rock gibi batı orijinli müziklerde ne kadar ileri gidebildiğimiz ortada. bu söylenenlerin ırkçılıkla alakası yoktur, kimse ben kürtüm, tatarım, çerkezim, arnavutum demiyorum, sadece bu coğrafya içinde bizim ulusal kimliğimizi oluşturan değerleri unutmasın, bu gibi düşünceleri ırkçılıkla suçlamak emperyal ülkelerin ekmeğine yağ sürer bunu unutmayınız...
 
Geri
Üst