Gitar Mı ? Amfi Mi ?

Elimde Rg2550 e Cort x6 Special var. Amfi olarak Line 6 Spider 15 var
Sizce gitarları satıp ESP horizon mı almalıyım yoksa amfiyi satıp daha iyi bir amfi mi ?
 
Benim için ger zaman en önemlisi enstruman olmuştur. Ben önce iyi bir gitara sahip olmak isterim onu studyoda sahnede başka ekipmanlarla kullanma şansı da var her zaman. Ama tercih meselesi tabi.
 
Ama gitarınızdan memnunsanız zaten konuşmaya gerek yok 2.gitarı ve amfiyi de elden çıkartıp güzel bir all tube almak da oldukça güzel bir fikir :)
 
Amfinin sese katkısının daha çok olduğunu düşünürüm. O yüzden gitarınızın rahat olduğunu düşünüyorsanız, ses dışında memnunsanız amfiyi değiştirip lambalı bir amfi almak yeterli olacaktır. :)

Edit: Cort da varmış şimdi fark ettim ben sadece Ibanez için yazmıştım yukarıdakileri. :) Cort da kenarda dursun severim diyorsanız o da dursun yoksa onu da satıp amfi bütçesine katkıda bulunabilirsiniz. :)
 
Benim için her zaman amfi %60 gitar %40 gibi bir orana sahip. İyi, kaliteli bir amfi kötü bir gitarı tolere edebilir, ama amfiniz kalitesiz bir amfiyse sonuç olarak ton amfide şekillendiği için gitarınız tam performansı veremeyecek ve istediğiniz, o videolarda duyduğunuz güzel gitar soundlarını alamayacaksınız. Aslında ton parmaktan çıkıyor gerçekten. Belki buna şimdi inanmayabilirsiniz ama misal Metallica'nın tüm ekipmanını toplayıp da o soundu, o hissiyatı alamayan insanlar oluyor. Tuşeniz ne kadar iyiyse, amfiniz ve gitarınız da belirli bir kalitenin üzerindeyse veya belli bir kalitedeyse alacağınız sonuç kötü olmayacaktır. Petrucci'nin bir videosunu izlemiştim adam 400 liralık amfi ve Schecter SGR ile Dream Theater albümündeki soundun tıpatıp birebir aynısı çıkartmıştı. (@oldiesngoldies sağolsun. :)) Ya da Gary Moore mesela, alın Gary'nin LP'sini, Marshall'ını bana verin; o ton çıkmaz abi. Ama sorunuzun cevabına gelirsek (Pedal yok.) ikisi de önemli ama amfi birkaç tık daha önemli. Tabi bunlar benim görüşlerim. YouTube'da Squier Bullet ile cayır cayır Death Metal çalan da var.
 
ESP Horizon gibi bir gitar almak, bana sorarsanız sizi 'ses' olarak ibaneziniz ya da cortunuzdan çıkan 'ses'ten daha iyi ya da çok farklı bir sese ulaştırmaz. Ama amfiyi yenilediniz mi herşey ( ses adına ) cillop :)
Sese bu kadar takılmayın hocam, ses değiniz hepi topu kulağın bi yanılsamasından öte bir şey değildir.

Şaka maka Spider IV 30 yüzünden neredeyse gitar çalmayı bırakıyordum. Hayatımda böyle yapay ve tatsız dist tonları kullanmamışımdır. Cleanlerde "eh" bi performansı vardı ama lambalı amfinin clean tadını aldıktan sonra anlayacaksınız demek istediğim şeyi.
Bence amfi değişimi sizin sorununuzu çözer. 2550 güzel gitar ama manyetik modifiyesi istiyor. Ibz manyetikler kendi karakteri olmayan manyetikler bana göre ama tabii bu amfi değişimden sonra eğer ihtiyaç duymanız halinde üzerine düşüneceğiniz bir konu.
 
Pedalımda var Prosesörümde hatta satıyorum onuda ilanlarda var alan olursa diye duyurmuş olayım burdan :)
Gitarım deli bi gitar gerçekten cortu alma sebebim o zaman param yoktu sonrada kıyamadım satmaya ama biraz daha sert gitar mı dersiniz sert ton mu daha sert dolu bi sound için ESP Horizon alıp saklayasım var yada lan zaten gitar var al bitane lambalı cayır cayır çal yorumlarda da bir orda bir burda bakalım teşekkürler yorumlar için bu arada :)
 
Ses kaynağı Line 6 Spider IV 15 olduktan sonra Ibanez Rg2550 ile ESP Horizon arasında gram fark olacağını sanmıyorum. :) Dediğim gibi burada gitarla ilgili unsur amfisiz sadece gitardan memnun musunuz; ağırlığı, rahatlığı, alışmış olmanız.. vs. Bunlardan memnunsanız ilacınız all-tube bir amfi, değilseniz de bu fiyatlarda bunlardan memnun olacağınız bir gitar ve sonrasında yine amfi. :) Yani Örümcek'le bir yere kadar, amfi şart. :)
 
Petrucci'nin bir videosunu izlemiştim adam 400 liralık amfi ve Schecter SGR ile Dream Theater albümündeki soundun tıpatıp birebir aynısı çıkartmıştı. (@oldiesngoldies sağolsun. :))
Ekipman alıp satmaya inancımı yitirdiğim gündür. O günden beri "gitar çalmaya" önem veriyorum.
Tuşe önemli..
İlgili videoyu da şuraya iliştireyim belki nedir diye merak eden olur:
 
Bence kesinlikle gitara yatırmalısın.
Üst düzey gitarda yaşadığın konforu alamadığın bir gitar ile Mark V'le de çalsam yapamazdım herhalde.
Gitara parayı gömüp amfi işini zamana bırakırdım ben olsam.
İyi gitarla vasat amfide çalmak çekilebilir. Yine keyif alır gelişirsin.
Vasat gitar gelişimi de olumsuz etkiler diye düşünüyorum. Ki bahsettiğin gitar 24 perde abanoz konforlu bir klavyeye ve XJ fretlere sahip.
Ben hiç tartışmazdım bile.
 
Herkesin farklı bakış açıları var forumun güzel yanıda bu, Elindeki gitar ibanezin 2550 japon bir modeliydi yanlış hatırlamıyorsam manyetik modofiyesi gerektirmeden yıllarca kullanilabilecek bir kalitede japon ibanez ile japon esp arasında 3 kat kalite farkı olduğunu düşünmüyorum line 6 spider ise bence teyip hoparlörü markası manyetiği hiç farketmez humbakir olduğu sürece ayni ses çıkar tek fark ara sıra gitarın şekline rengine baktigindaki aldigin haz olur oooo esp bu :) lambalı olması şart değil kaliteli bir amfiye ibanez ve esp yi girdiğinde fark azıcık olacak işte o zaman gitarlar arasındaki farklar konuşulabilir amfini değiştir bence.
 
Bence de elinizde RG2550 gibi cillop gitar varken onu satıp da aynı segmentte başka bir gitar almak ancak GAS'ınızda geçici rahatlama sağlar ama sonra arkasından ağlarsınız Ibanez'in (tabii zengin değilseniz). Cort'a yol verip biraz daha sabrederek para biriktirip daha iyi bir amfi almak en mantıklısı gibi duruyor bence. Hatta ses kartınız varsa, kaynak yaratmak adına amfiyi de satıp bir süre bilgisayarda da takılabilirsiniz gereğinde.
 
Bence kesinlikle gitara yatırmalısın.
Üst düzey gitarda yaşadığın konforu alamadığın bir gitar ile Mark V'le de çalsam yapamazdım herhalde.
Gitara parayı gömüp amfi işini zamana bırakırdım ben olsam.
İyi gitarla vasat amfide çalmak çekilebilir. Yine keyif alır gelişirsin.
Vasat gitar gelişimi de olumsuz etkiler diye düşünüyorum. Ki bahsettiğin gitar 24 perde abanoz konforlu bir klavyeye ve XJ fretlere sahip.
Ben hiç tartışmazdım bile.
Çok hatalı bir yaklaşım bence. Benim bu konuyla ilgili forumda açtığım bir konuda var, ayrıntılı düşüncelerimi orada görebilirsiniz. ( eğer isterseniz elbetteki)
Kısaca söylemek gerekirse , her zaman her şekilde 1. Öncelik amfide sonrasında gitar pedal vs. Kaliteli bir amfi olmadan hiç tat alınamaz yapılan müzikten. Bu durumu acı tecrübelerle yaşamış ve büyük paraları gitardi pedaldi diyerek harcamış biri olarak bunu söylüyorum. Ancak iyi bir amfide iyi bir gitarın farkı hissedilebilir. Kötü amfiyle dünyanın en gitarı bile işe yaramaz. Amaç klavye rahatlığı ise zaten arkadaşta İbanez var.
 
Geri
Üst