Amfiden Kayıt Mümkün Mü ?

C

c0debreaker

Merhabalar , internette biraz araştırma yaptım ama tam olarak anlayamadığım şeyler oldu. Öncelikle Line 6 Spider amfisine sahibim. Amacım amfiyi bilgisayara bağlayıp , gitarı da her zamanki gibi normal çalarkenki gibi amfiye bağlayıp kayıt yapabilir miyim ? Bunun için illa ki ses kartına sahip olmak gerekli mi ? Amfimin üstünde PHONES/RECORD OUT ve CD/MP3 girişleri var. Sanırım RECORD OUT'u kullanacağım. Jak küçültücüm falan var onlar sorun değil. Kafam çok karıştı , bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
 
Bilgisayarınızın zaten onboard-ses kartı mevcut. Records out'dan line-in'e giriş yapmanız gerek. Yanılmıyorsam sinyal seviyeleri line seviyesine uygundu. Yalnız on-board ses kartlarında gecikme olacağı için kayıtlarınız verimli olmaz ama hobi amaçlı çalışıyor mu diye bakabilirsiniz. Bir de aldığınız kayıt müthiş olmaz, çünkü hoparlöründe oluşan sesi kayıt etmiyorsunuz, sadece sesi modellemiş oluyorsunuz ve çalarken duyamazsınız. Gecikme olmasın diye ses kartı destek sürücüsü olan aiso4all kurabilirsiniz, fakat her ses kartı bu sürücüyü desteklemiyor.
 
O amfide Record out kullanarak bilgisayarınızdan kayıt alırken amfiden ses gelmez. Çaldığınızı amfi üzerinden duyamazsınız. Kayıt anında bilgisayardan ses alsanız da iyi bir ses kartı yoksa arada delay olacaktır. Üzerinde usb bulunan bir prosesör ile daha rahat kayıt alabilirsiniz.
 
Geri
Üst