Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

wahchi demiş ki:
ben gt-8 alayımmı almayayımmı?bir kaç mağazaya gittim podx i pek tavsiye etmedi gt-8 daha ii diyo kullanan felan varmı??
İkisini de kullanmadım ama yamulmuyorsam POD amfi modelleme ağırlıklı, GT2 ise efekt ağırlıklı aletler. İtiyacına göre seçim yap.
 
Ağırlıklı demek bence biraz yanlış bir tanım sonuçta ikiside modelleme yapan processorler. Ama dediğine hak veriyorum. POD'un kullandığı AIR modelleme teknolojisi bence BOSS'un COSM modellemelerine göre daha başarılı. Boss efect açısından herhalde en güçlü floor processor o konuda çoğu kişi hemfikir. Ama özellikle drivelı modellemelerde biraz yetersiz kalıyor. Bu demek değil ki Boss'tan drive alınmaz. Elbette çok güzel drive soundları alınabiliyor. Ama POD a göre çok daha fazla parametre ile oynamak gerekiyor.

Ayrıca yeni başlayanlar (ya da ilk kez böyle bir processor alanlar) için Boss GT8 daha karmaşık geliyor. POD Xt Live'ın arayüzü biraz daha user-friendly sanırsam. Ayrıca USB desteği çok büyük bir artı POD adına.

Bu sebeplerden ötürü tercih yapıcak arkadaşlara ben POD tavsiye ediyorum. Ama elbette yapılacak müzik türüde bu ürünleri seçerken büyük bir tercih unsuru. İsteyen ben çok kaliteli efect istiyorum drive sorununuda sansamp gt2 falan alıp çözerim der. O zaman da GT8 alabilir. Ama benim tercihim dediğim gibi bu iki alet arasında POD Xt Live olurdu.
 
xhornetxx demiş ki:
Roth-Azad demiş ki:
xhornetxx demiş ki:
İkisinin aslında çok farklı karakteristikleri var, ne aradığına bağlı.
karakteristiklerini anlatırmısın biraz?
TS-9 gerçekten biraz daha eski hisli (Vintage), drive'ını çok açmadığınız zaman sesi biraz ön plana çıkaran, çok açtığın zamanda crucnh bir ton veren, blues soloları vs.. boostlamak için iyi bir pedal.
TS-7 ise biraz daha distortiona'a kaçıyor. Çok güçlü pedallar değil ikiside, zaten amacıda öyle değil. Ama TS-7 tek başına çok güzel solo tonları verebiliyor (Daha yumuşak, daha akıcı).
 
bir adet carvin yekpare gitar ile bir adet lambalı carvin amfimde kendi başıma sololar atıyorum...

kullandığım amfi yapı itibariyle çok yumuşak ama gainli bir drive a sahip...:) (biraz saçma oldu ama)

önüne ts-9 koydum..sadece boost ederken kullanıyorum...bariz şekilde sustain artıyor,ton yumuşaklığını kaybetmeden gain kazanıyor he makul miktarda dip gürültüde yapıyor ama yapcak bişey yok...

bi kaç kere clean kanalında direk drive pedalı olarak kullandım hiç sevmedim..ama booster olarak çok çok başarılı bir pedal..ama aradığın drive pedalıysa ben od-3 ü çok severdim..
 
KaRaBaSH demiş ki:
9-10 pedalı peşpeşe dizmedikçe pedalların true bypass olmaması amatör insanlara ve hatta profesyonellerin konserlerinde çok çok sinyal kaybettirerek sorun çıkarmaz, tonu farkedilecek derecede öldürmez. profesyonel kayıt desen, zaten kanal kayıt dediğin araya bol bol pedal takılarak yapılmıyor pek. o yüzden fiyat performans oranını da gözönünde bulundurarak boss ürünlerinin amatör gitaristler için mantıklı seçimler olduğu söylenebilir.

ben ehx pedalları şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşlar...carl martinde yine listemde üst sıralarda...paramız yetmez diye korkmayın sıfır alcaksanız bosslarla neredeyse aynı..he ikinci elini zor bulursunuz,satmasıda zor olur...
 
Herkese selamlar olsun...! ya valla başlıkları böle toplamak iyi oldu baya bi dağılıyordu konular bu aralar processor konusunda baya bi çıkmaza girdim hangisini alacağım diye eğer yardım ederseniz çok sevinicem ilk kez alcam processor sahne amaçlı değil sadece kendimce bişeyler yapıcam (eğlencelik) araştırıorum forumda bakıorum ama yine de kararsız kalıorum herkes farklı bişey diyo son kez bi başlıkta sorim dedim artık alıcam yani 200-300 ytl arası bi bütçe ayırdım proc için tavsiyeler neler olur?

Özellikle Drum kit olmasını istiorum ritim eşliğinde çalabilmek için(illa ritim olsun istiorum) sesler olabildiğince doğala yakın olsun tonları

digitech rp serisi
zoom G serisi
behringer v-amp serisi
 
al bi rp100 eğlenmek istiyorsan. oyuncak gibi zaten mübarek.. uzay gemisi sesi, insan sesi, pek affedersin osuruk sesi bile çıkıyor aletten. ama gitar sesi çıkarma konusunda çok yeterli değil :)
 
yok ya o kadar da deil ya eğlenmek dediysek de o kadar deil yaw Star Warsçuluk oynamıcam yani zızzt mızztt:D demekki rp100 ii deil rp100 teklif etmeyin abi:D
 
arkadaş lar boss ds1 in modifiyesiyle ilgili bir bilgisi olan varmı.geçenlerde ds1 almak çin gittim çalışan eleman abi bunları 20 ytl ye modifiye ediyolar daha güzel tonlar alıyorsun dedi.zaten büyük grupların gitaristlerinin kullandığı ds1lerin hepsi modifiyeli dedi.bende vazgeçtim almaktan bir araştırayım öyle alırım dedim.şimdi bu modifiye olayının nasıl bir kazancı olur , bir arkadaşım drive sinyalinin uçlarını kesip yumuşatıyorlar daha santanavari tonlar alıyorsun daha yumuşak ama temiz tonlar dedi.ben tarz olarak van halena yakın bir tarzı seviyorum.tavsiyeleriniz nedir.ds1i daha sertleştirip glam sounduna uygun halde modifiye edebilirmiyiz.yada ds1 alternatifi markalar nedir.ds1 fabrika çıkışı olarak iş görürmü.
 
KaRaBaSH demiş ki:
http://www.robertkeeley.com/ büyük gitaristlerin modifiyecisi bu. öyle 20 ytl ile falan olacak iş değil onlar.
evet dediğin siteye baktım ama pek fazla bilgim yok uzun süredir digital kullandığım için 20 ytl banada komik geldi ne yapıyolarsa artık pedala :)
Türkiyede bu işi yapan bir yer varmı?
 
halilpazarlama demiş ki:
KaRaBaSH demiş ki:
http://www.robertkeeley.com/ büyük gitaristlerin modifiyecisi bu. öyle 20 ytl ile falan olacak iş değil onlar.
evet dediğin siteye baktım ama pek fazla bilgim yok uzun süredir digital kullandığım için 20 ytl banada komik geldi ne yapıyolarsa artık pedala :)
Türkiyede bu işi yapan bir yer varmı?

abi proseslab'a sorabilirsin. baya yardırdı onlar bu işte.
www.proseslab.com
 
arkadaşlar alternative tarz çalıyorum ve prosesorden analog pedala geçiş yapmak istiyorum..ilk düşündüğüm ts7 ve dd3 oldu bide wah eklersek bunun yanında compresor dışında almam gereken bi pedal olur mu?
 
iki sorum var arkadaşlar,
1.Klasik bir soru olacak ama Comfortably Numb solo tonuna en yakın drive'ı hangi pedaldan alabilirim?
2.Blues ve Rock&Roll repertuarı ile kullanabileceğim can yakıcı overdrive pedalları nelerdir, külfet olarak değil, ton olarak can yakmalı...
Tavsiye ettiğiniz pedalları denemek istiyorum, yoksa piyasada ne var ne yok denemek zorunda kalıcam.
 
Geri
Üst