Amfiler Hakkında herşey (Genel)

Ne kadar zamanda degiştiriliyor peki ? Lamba fiyatları ne kadar tr de rahatca bulabilirmiyiz? lambalılar da dusuk sesler de iyi performans alabilirmiyiz ev kullanımı icin nasıldır?
 
_KehaneTEmre_ demiş ki:
Processor ün amp/kabin similatörü vs. herşey açıkken bu sansamp denilen Tech-21 e bağladıgımda aldıgım ses ile Normal Bir Amplifikatöre bağlıdıgmda alcagım ses arasındaki fark ne olacak asıl merak ettigim şey buydu sormayı unutmuşum.Fakat kullanan yok sanırsam :(
normal bir anfide genellikle fx kanalı olmadığından clean kanaldan girmen gerekir elindeki cihazları. bu durumda hem anfinin kendi preampi hemde elindeki gt6 preamp vazifesi görerek üstüste binerler ve kaba tabirle soyliyeyim sıkışırlar.. her ne kadar tüm anfi ayarlarını flat tutsanda ses bozulma yapar. doğru yöntem elinde zaten gt6 preamp olarak varken extra preamp kullanmaman. yani bu durumda tech21 doğru seçim eger watı senin için yeterliyse. transistörlü anfi oldugundan ve göreceli watı az oldugundan sahnede cok hacim alamayabilirsin. kaynaktan cıkan sesin mikrofonlanmasıyla oluşan sese mahkum kalırsın. sesi çok açmaya kalktığında ise transistörlerde genelde en iyi,dengeli ses anfinin gücünün yarısından biraz fazlası kullanılırken gelmekte. ben tech 21 kullanmadım kullananları dinledim. abartmayarak açanların sesleri dışarı kolonlardan genelde iyi geliyordu. ama sahne önüne yakınsan o vurma hissi gelmiyor. daha cok sağdan soldan pa .kolonlardan ne alıyorsan onlar baskın gelmekte.
 
invisiblekid demiş ki:
Ne kadar zamanda degiştiriliyor peki ? Lamba fiyatları ne kadar tr de rahatca bulabilirmiyiz? lambalılar da dusuk sesler de iyi performans alabilirmiyiz ev kullanımı icin nasıldır?
lamba fiyatları 15 ile 100 dolar arasında seyredebiliyor türkiyede arayınca. evet bulabiliyorsun ama istediğini bulamıyorsun genelde. ev kullanımında insan kulağı yüksek diye tabir edeceği sese 3 watta ulaşabiliyor. ondan sonraki her 3 desibellik duyulma için watlar ters orantılı olarak katlanarak artıyor. 50 watlık anfiden duydugun ses ile 100 wat arasında kulağın 2 kat ses duymuyor. sadece 3 desibel artış hissediyor. netekim 100 ile 200 arasındada. transistörlü anfilerin aksine sesi orta watlarda değil zirvede daha verimli alıyor. yani tüplü anfiden sesi açmasanda iyi ses alırsın ama sesi açınca daha iyi alırsın ama evde zor açarsın. bu durumda ev kullanıcısıysan özellikle düşük watlı tüp ve göreceli yüksek watlı transistör kullanmalıki. makul degerleri yakalamalı.
düşük watlı derken 5 watı gecmeyen güçlerden bahsediyorum. 20 wat ile 100 watlık anfi arasındaki duyulma farkı cünkü hala engel oluşturacak kadar birbirine yakın.
 
Bu gün bir arkadaşıma gitar aldık (ps6, 550tl, iyi durumda) aslında cort kx1 için gitmiştik, klavyesi rahatsızdı, x11 denedik çok daha iyi geldi, en son ps6 görüp çalınca aldık.Neyse, zaten bu gitar yüzünden çok zaman kaybettik ve amfi almaya gelince sıra, etrafta açık dükkan kalmamıştı.Laney 30w denemiştik senkopta bir DK2 ile birlikte, ama driveları kötü geldi bana, yemek yemek için yukarı çıkarken peranın açık olduğunu gördük ve daldım içeri, force marka ( ya da model) 20w bir amfi denedim ve driveları laneyden çok daha iyi geldi.Çok düşük seste değil ama ortalama bir seste hoşuma gitti drive'ı ve arkadaşıma bu amfiyi aldık.Bileniniz var mı bu amfiler nasıl bir şeydir? (driveları gerçekten laney 30w dan iyi geldi bana ya)
 
ya ben yeni baslıyorum calmaya ve acıkcası gitarımın hic iyi oldugunu dusunemiyorum cort static-x var ole dedi modeline satıcı ...ank gur muzikden aldım ve calmayı ogreniom su anda dahası anfi alacam ne oneririsiniz eletro için cok da pahalı olsun istemiyom 2.el de olur hatta satmaya niyeti olan varsa ankaradan bana yazarsa sevinirim
 
invisiblekid demiş ki:
sizce amfi nin ustunde efekt olması iyimi? Yoksa hic bi efekti olmasın sadece yaylı rewerb u olsun istedigim efektleri bikac pedal la ben eklersem daha mı iyi olur diyorsunuz?

profesyonel çalmıyosan barda şurda burda evde takılıyosan bence anfi üzerinde efekt olabilir..roland ın veya marshalın efektleri gayet yeterli ve anfileride çok pahalı değil..

zaten metalci adam chorus reverb delay den başka bişey kulanmaz..
:twisted:

diyerleri tırt efektler.. :twisted:
 
Sonuçta her amfi ses çıkartır ama Micro Cube tatmin eder diye tahmin etmiştim...

mydukkan.com'dan bakabilirsin çeşitli amfilere... Birçoğunun drive'ını sevmeyeceğini garanti edebilirim...
 
Cort'a uyma meselesi değil de sert şeyler çalacaksan pedal gerekir.

Klasik gitar gibi ritm çalacaksan, blues sertliğinden overdrive gerekiyorsa sorun olmaz...

İlk başta amfi alman şart değil, eğer bilgisayarın varsa bir süre bilgisayardan idare eder, para biriktirince iyi bir amfi alırsın...
 
Geri
Üst