Kogan Gitar Yapım Günlüğü

Merhabalar,
Yapımına bugün başlayacağım ve tahmini 2 hafta içerisinde tamamlamayı umduğum gitarla ilgili bu başlıkta görselleri ve aşamaları paylaşacağım. Yeri geldiğinde sormak istediğim sorular da olabilir pek tabii. Gövde ağacı t form sapelli, sap locking nut Custom shop san Dimas sapı, tune o matic(recessed) köprü, string through bir gitar olacak. Manyetikler de Seymour Duncan Custom ve '59. Bir nevi tele-gib yani henüz seviyelendirilmemiş gövde ağacı ve sap ile hatıra fotoğrafımız;
image_zpsrjg1fi6f.jpeg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Hiç sorun değil :) Bugün gövde ağacındaki yükseklik farklılıkları düzeltilecek. Gövde formu çizilip sap cebi açılacak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Floyd köprüleri ben de düşündüm sapın locking nut olmasından kaynaklı ama pek benim kalemim değil ya. Sabit köprü, string through daha çekici geliyor sanırım. Bu sapı almamın en büyük nedeni de Custom Shop olmasıydı üst eşik kilitli oluversin. :D
Bu arada template hazırlardım, sap cebini açtım. Template üzerine konumlandırmaları sağlayıp pazartesi kesme biçme işlemlerinin büyük kısmını bitimeyi düşünüyorum. :)
image_zpszysobvym.jpeg
 
Herkese iyi temennileri için teşekkür ederim. :)

Boyamayı düşünmüyorum, sap oil finish gövde de oil finish olacak. Bunun dışında pickguard düşünmüyorum ama çok farklı bir şey olursa olur, 1 vol potu ve 3 yollu seçici olacak.
 
Hocam bitirdikten son bir jam bekleriz :) kolay gelsin, bu tarz işlerle uğraşan insanlara imreniyorum. Hem yaratıcı faaliyet, hem hobi hemde insanı mutlu eden ve el becerisini arttırıp, enerjisini pozitif olarak aktarmasını sağlayan bir şey :)
 
Geri
Üst