Ne Yapmalıyım?

Arkadaşlar ben lise 1 den beri gitar çalıyorum. Yani çalmaya çalışıyorum :D Klasik gitar, pop elektro gibi klasik bir sıralamada gittim. 6 yıl geçti gitara ilk başladığımdan beri. Ve ben hala kendimi yeterli bulmuyorum. Çalışıyorum, akor geçişleri falan tamam. Ama sanki birşeyler eksik. ne yapmalıyım? Yoksa gitar bana uygun bir alet mi değil? Yani arkadaşlar çalınca insan dinlemeye doyamıyor. Ama ben yetersizim çalışmama rağmen. Aslında kendimi hep erkeklerle karşılaştırıyorum yoksa bu mu yanlış? Sonuçta erkekler gitar çalmak için daha uygunlar gibi.. Ve sorun şu da olabilir gitar çalarken kendimden birşeyler katamıyorum. Dümdüz çalıyorum... Sonradan duygu eklemek gibi birşey :D olamayacağına göre... Ne yapmalıyım? Gitar bana uygun bir müzik aleti değilse hangi aleti çalıcağımı nerden bileceğim? İlla birşey çalman mı lazım diyeceksiniz ama müziğin içinde olmak istiyorum ve kendimi ifade edebileceğim enstrümanı arıyorum. Şimdiden teşekkürler...
 
Tuşe ve duygu verebilmek çok önemli. Erkeklerle karşılaştırma yaptığına göre hızlı solo ve ritmler atmaya çalışıyosun. Bu da fiziksel olarak erkekler kadar dayanıklı olmakta zorlk çekersin anlamına geliyor. Yoksa istersen bal gibi de harika gitar çalabilirsin. Mesela çok güzel satriani çalabilirsin. Pantera solosu atmaya kalkarsan ellerin bileklerin ve kolun yanar, yarı yolda kalırsın ki bu doğal bir sonuç. Yapabildiğin neyse onun üzerine çalış. Çalışmanın sonu yok. Kolay gelsin.
 
pantera solosu atmaya çalışırsan kolun yanar. onu anca erkekler atar.. sadece erkeklerin yapabileceği birşeyse o müzik değildir zaten, spor klasmanına girer. gitar sporu...


deneye yanıla öğrenilir. neye göre çalıştığını ne çalıştığını söylememişsin. arkadaşların nerde çalınca dinlemeye doyulmuyo? stüdyoda mı, plajda mı, sahnede mi?
 
ha bu arada erkeklerin genelde daha iyi çalmalarının sebebi, 13 yaşından itibaren bi yol bulup buluşturup kızları etkilemek zorunda olmaları olabilir.. sonrası sanat tabi..
 
Atalay demiş ki:
Pantera solosu atmaya kalkarsan ellerin bileklerin ve kolun yanar, yarı yolda kalırsın ki bu doğal bir sonuç. Yapabildiğin neyse onun üzerine çalış. Çalışmanın sonu yok. Kolay gelsin.

Valla Atalay üstadimsin, ama bu yazdiklarina katilamayacagim. Yapamadigi sey üzerine calisacak ki yapabilecek. Yapamiyorum diye calismazsa hic yapamaz. Kastettigin "Daha rahat, daha iyi yapabildigin neyse onun üzerine calis" ise eger, bir yere kadar katilirim. Calismanin agirligini daha rahat yapabildigi sey üzerine verirse daha rahat gelisecegi icin moralmen daha iyi olabilir.

Ama diyelim sweep yapmak istiyor, beceremiyor. Daha rahat yapiyor diye sirf alternate calip, sweep'i silip atmasi iyi olmaz bence. Kim dogustan sweep yapabilir ki? Salliyorum kimisi 2 ayda ögrenir kimisi 2 yilda.. Calisinca herkes yapabilir ama.

Calismanin sonu yok sen de demissin, isteyerek azimle calisarak her engelin asilabilecegine inaniyorum. Ben 3 yildir caliyorum, daha coook yolum var. Ama bir kac ay önceye kadar hep videolar, röportajlar izlerdim; metodlar, makaleler okurdum.. Sonra elime gitari alip yarim saat bir saat calisir, pek ilerleyemedigimi görünce birakirdim. Bir iki ay önce farkina vardim ki, bu is okumakla izlemekle olmuyor.

Steve Vai yada rahmetli Dimebag gibi gitaristler cok yetenekliler o ayri, ama bugünkü yerlerine gelmelerini saglayan ,yeteneklerinin yaninda, gencliklerinde bütün gün gitar calismis olmalaridir.

Okuyup duyduklarin moralini etkileyebilir, sana calismak icin ipuclari verebilir, seni yeni teknikler ögrenmeye tesvik edebilir. Bunlar yararli seyler, ama vakti bunlara cok da takilmamak lazim, olayin bitti yer su: calmak, calismak.
 
Bence de hiçbiri nsan beceriksiz değildir. Sadece emek vermiyordur. Zaen gitarda kendini tatmin etmen çok zordur. Çevrendekileri öle öle dinler ama sen tatmin olmazsın tam anlamıyla. Çünkü öğren öğren bitmez gitar. Ayrıca başlığı daha anlaşılır yapsaydın sanırım daha çok mesaj gelirdi.
 
Artunsan, fiziksel olarak yapamayacağı şeyler var bir bayanın. Tabi tam açık yazmamışım, haklısın :) Bazen kapalı laflar edip dinsel bir güç yaratmaya çalışıyorum desem... yemez, yogunluktan kalan eksik ifade işte.

En başta her insan gitara başlarken belli bir tarz müziği benimser ve o tarz çalmak ister. Sonra, o tarzda çalabilmek için eksiklerini görür ve uğraşır. İşte o noktada gidebildiği yere kadar gitmeye çalışmak, bırakmamak lazım. Yetenek, azim ve fiziksel durum (parmaklar, agilite vb.) belli bir yere kadar. Aslında henüz başlık sahibi arkadaş ta ne tarz sevdiğini anlatmamış.

Bence en iyi çözümlerden biri de, gitar çalmalarını kaydetmek, sonra kendini dinleyip ne yaptığını duymak. Çalarken, dinlediğin gibi olmuyor. Karşıdan bakmak gerek kendine. Bende herzaman faydalı olmuştur. Duygu vermek ise tam anlamıyla tuşe ile ilgili. Bendler, vibratolar, pena kullanımı eğitim ve deneme gerektirir. O zamanlar geçerken de insanın tarzı oluşur.

Kolay gelsin.
 
1. Çok fazla müzik dinlemen gerekiyor , dinlediğin müzik sana hitap etmeyebilir ama kaliteli ise müzikaliteni geliştirecekse dinlemelisin.Bu klasik müzikde olabilir , Jazz'da olabilir,Pop'ta olabilir. (Bunun sana sağlayacağı fayda melodik dağarcığın genişler cümlelerin artar)

2.Sürat yada performans kısmına gelince; bayanda olsa erkekde olsa tane tane ve çok yavaş çalışmadığın sürece hiçbirşey yapamazsın. Tabiki çalışırken bir metronom kullanman iyi olur ve seçtiğin egzersizleri doğru olacak sekilde çalman gerekir,çok yavaş başladığın bir egzersize çalışa çalışa hızını artırır öyle çalışmaya devam edersin. Böylece süratini yavaş yavaş elde edersin. (İstediğin kadar süratli çal tane tane ve temiz gelmedikçe anlamsız.)

3.Bir erkek olarak ellerim çok küçük bende performans sorunu yaşıyorum çabuk yoruluyorum,bazı şeyleri değişik pozisyonlardan çalmak zorunda kalıyorum ama bunun önüne egzersiz yaparak geçiyorum her geçen gün gelişiyorsun ve bunu hissediyorsun.Bununda tek bağlantısı var doğru şekilde çalışmak.

4.Ben bu enstrümanı çalamam dersen evet çalamazsın bazı şeylerin zamanla olabileceğini unutma.
 
Atalay demiş ki:
Artunsan, fiziksel olarak yapamayacağı şeyler var bir bayanın. [...] fiziksel durum (parmaklar, agilite vb.) belli bir yere kadar.

Burayı biraz daha açabilir misin? Gitar çalarken erkeğin yapıp da bir bayanın yapamayacağı şeyler nedir mesela? Genel olarak boylarının ve yapılarının daha kısa olduğundan dolayı, parmak boyu ve kalınlığı sorun olabilir tabii. Ama bunun dışında aklıma bir şey gelmiyor. Kas desen, 150 kiloluk body'ci hatunlar dolaşıyor 2 parçağıyla hepimizi 10 metre fırlatır. :p Agilite ile kastın çeviklik falansa, neden bayanların bu konuda iyi olamayacağını anlamadım.

Bu arada Atalay hocam, sana direkt olarak soru soruyorum ikidir yanlış anlama. Sadece merakımdan ve öğrenmek istediğimdendir.. Yıllar önce ilham kaynağı olmuştun bana. Özellikle yıllar önceki Hangar 18 kaydını hala dinlerim vay be derim. :D
 
Artunsan demiş ki:
Atalay demiş ki:
Artunsan, fiziksel olarak yapamayacağı şeyler var bir bayanın. [...] fiziksel durum (parmaklar, agilite vb.) belli bir yere kadar.

Burayı biraz daha açabilir misin? Gitar çalarken erkeğin yapıp da bir bayanın yapamayacağı şeyler nedir mesela? Genel olarak boylarının ve yapılarının daha kısa olduğundan dolayı, parmak boyu ve kalınlığı sorun olabilir tabii. Ama bunun dışında aklıma bir şey gelmiyor. Kas desen, 150 kiloluk body'ci hatunlar dolaşıyor 2 parçağıyla hepimizi 10 metre fırlatır. :p Agilite ile kastın çeviklik falansa, neden bayanların bu konuda iyi olamayacağını anlamadım.

Bu arada Atalay hocam, sana direkt olarak soru soruyorum ikidir yanlış anlama. Sadece merakımdan ve öğrenmek istediğimdendir.. Yıllar önce ilham kaynağı olmuştun bana. Özellikle yıllar önceki Hangar 18 kaydını hala dinlerim vay be derim. :D

Eyvallah, sağolasın.

Anlatayım:

Hızlı çalmak, güçlü pena tuşesi ve fretboardda net notalar tüm parça boyunca basabilmek için gerekli olan şey güçlü kaslar değil, esnek ve dayanıklı kaslardır. Güç demek dayanıklı demek değildir. Örnek;

200 Kgm kaldıran bir insan, 10 Km boyunca bir atlet gibi koşamaz. Bir atlet ise 200 kgm kaldıramaz. Vücut yoğunluğu ve fiziksel özellikler dolayısıyla bu iki kişinin zaten görsel olarak ne kadar farklı olduğunu hepimiz biliriz.

Bu nedenle, body building yapmak daha iyi gitar çalmanıza, daha uzun süre hızlı sololar atmanıza yardm etmez, tam tersine etkisi olur. Şahsen hem ağırlık çalışıp hem de bu şekilde gitar çalmaya kalktığım için kendimden biliyorum. Ayrıca solo atarken parmaklar değil ön kol ve daha sonra biceps-triceps (kolen üst kısım ana kasları) ler de çalışır, damarlarınızdaki kan akışı da ihtiyaç olan oksijen ve yakıtı da kola ve parmaklara iletir. Damarlarınızın da geniş çaplı olması daha kolay ve bol miktarda enerjinin kolunuzda dolaşması demektir.

Evet, nereden nereye geldim farkındayım ama işte parmaklar çalışırken böyle bir olaylar dizisi vücutta gerçekleşiyor.

O zaman toparlamaya kalkarsam sanırım şöyle diyebilirim:

İyi gitar çalmak için öncelikle ellerinize uygun bir fretboardı olan (rahatlık için) gitar olmalı.

Yukarıda birçok arkadaşın yazdığı gibi bolca müzik dinlemeli.

Yavaş yavaş başlayıp sonradan bol tekrarlarla hızlanmaya çalışılmalı.

Parmakların uzun ya da kısa olması bence önemli değil. Önemli olan dayanıklılık. Bu da bolca çalarak kasları alıştırmak demek.

Gitar çalarken bir bayanın yapamayacağı tek şey uzun süreli hızlı solo atmaktır. O da ideal bir gitarist erkek ile bir gitarist bayan konuysa. Yeni gitara başlayan bir erkek te uzun süre solo atamaz.

Konuyu bir o yana bir bu yana çekmek istemezdim, biraz ortalık karışmış olabilir.

Hadi herşeyi bir kenara bırakalım, şu ana kada kaç tane progresif bayan gitarcı gördünüz, kaç tane progresif erkek gitarist gördünüz? İşte cevap orada belli oluyor.

Peki kaç tane ritm gitarist bayan ve erkek var? Çok var. Neredeyse yarı yarıya.

Peki kaç tane klasik gitarist bayan ve erkek var? Ben daha çok bayanlarla karşılaştım ve muhteşem çalıyorlar.

İnsan isterse yapar. Ama genetiğimizi (yeteneklerimiz ve fiziksel yapımız) yenmemize imkan yok (illegal kimyasallar kullanmak mızıkçılık etmektir.) :cry:
 
Atalay demiş ki:
Gitar çalarken bir bayanın yapamayacağı tek şey uzun süreli hızlı solo atmaktır. O da ideal bir gitarist erkek ile bir gitarist bayan konuysa. Yeni gitara başlayan bir erkek te uzun süre solo atamaz.

Çok teşekkürler çok yararı dokundu yazdıklarının. Buraya takıldı aklım bu sefer de, neden bir bayan uzun süreli süre atamıyor?

Genetik olarak bir dayanıklılık farkı var dediğine göre. Çalışarak dayanıklılık arttırılabiliyor sonuçta. Benim burdan çıkardığım, aynı süre çalışan bir erkeğin daha uzun süre solo atabileceği olur. Yani bir kadının aynı uzunlukta solo çalabilmesi için, erkeğe oranla daha fazla çalışması gerekir. Ama "bayanlar uzun süre solo atamaz, genetiklerimizi yenmemize imkan yok" sözleri için "şu ana kada kaç tane progresif bayan gitarcı gördünüz?" lafından daha iyi gerekçe lazım kanımca. (Tamam tamam dövme sustum :p)
 
Artunsan demiş ki:
Atalay demiş ki:
Gitar çalarken bir bayanın yapamayacağı tek şey uzun süreli hızlı solo atmaktır. O da ideal bir gitarist erkek ile bir gitarist bayan konuysa. Yeni gitara başlayan bir erkek te uzun süre solo atamaz.

Çok teşekkürler çok yararı dokundu yazdıklarının. Buraya takıldı aklım bu sefer de, neden bir bayan uzun süreli süre atamıyor?

Genetik olarak bir dayanıklılık farkı var dediğine göre. Çalışarak dayanıklılık arttırılabiliyor sonuçta. Benim burdan çıkardığım, aynı süre çalışan bir erkeğin daha uzun süre solo atabileceği olur. Yani bir kadının aynı uzunlukta solo çalabilmesi için, erkeğe oranla daha fazla çalışması gerekir. Ama "bayanlar uzun süre solo atamaz, genetiklerimizi yenmemize imkan yok" sözleri için "şu ana kada kaç tane progresif bayan gitarcı gördünüz?" lafından daha iyi gerekçe lazım kanımca. (Tamam tamam dövme sustum :p)

Valla iyi didikledin konuyu, ben de bir defada her bilgiyi girmedim, bazen bilerek bazen aceleyle yazdığım zamanlarda unutarak.

Sana en iyi gerekçe olarak yukarıda söylediklerimi toparlayayım:

Testosteron!

Sadece erkeklere hastır bilirsin. Dayanıklılık sınırını bayanların ötesine taşıyan en önemli unsurdur. Ayrıca buna bir de vücuttaki kas miktarının fazlalığını katınca erkekler daha dayanıklı oluyor. Bayanların gliştirebilecekleri yetenek ve dayanıklılık miktarı da aynı oranda çalışan bir erkek kasının verimine ulaşamıyor.

:?
 
testosteron ses kalınlaşması, kıllanmaya fln sebep olur. biyoloji parçalamayın. uygulanacak güçün fazlalığı kas miktarıyla alakalı,
herhangi bir soloda dayanıklılık gerekmez. gitar bu sonuçta, kasla çalınmıyor. hızın ise güçle hiç ama hiç bir etkisi yok. tamamen incelikle ilgili birşeydir. öyle olsaydı en basitinden; sopayla vurulan enstruman olaraktan davulda, bütün iyi davulcular kaslı olurdu. oysa ki dennis chambers, her tarafından sarkan yağlarına bakmadan, çoğu kişiden hızlıdır. isteseniz daha pek çok sıska davulcu sayabiliriz.

eğer gerçekten aynı derecede çalışma olursa kadınların dayanıklılık miktarı erkekleri kat kat da geçebilir. fakat ben önce memlekette, sonra da dünyada o kadar çalışan kadın görmedim.

1-2 gözlemden çıkarıp, aklınıza o anda gelen fikirleri biyolojik gerçekler gibi ortaya atmayın lütfen. testosteron erkeklere has bile değildir. erkeklerde de östrojen, kadınlarda da testosteron bulunur, bunların oranları farklıdır. ortalam olmasa bile zayıf erkekler ve güçlü kadınlar vardır.. gitar çalmakla uzaktan yakından alakası olamaz. fakat konu da alıp başını yürümüş...

dinlemekten hoşlandığın şeyleri kulaktan çıkar, çal, dinlediğin gibi olmuyorsa bir bilen bul, neden onun gibi olmadığını sor. inceliklerini öğren. bu iş zaten tamamen bir incelik işidir. uzun süre hızlı solo ise.. güç gösterisi gibi... bu gençleri pistlerde görmek istiyoruz..
 
konu daha fazla dağılmadan, ne dinlediğini, nasıl, neler çalmak istediğini söyle de, birbirimizle fikir çarpıştırmayı bırakıp gerçek anlamda yardımcı olmaya çalışalım. işte erkekler böyle.. kız bi daha dönüp baktı mı başlığa belli değil, biz birbirimize laf anlatıyoruz. kendini ortaya çıkarma, değerini ispatlama çabası mıdır dersiniz?

ha bu arada, bir de azbiraz gam vs. biliyorsan, eline bir de üflemeli almayı dene derim. flüt olur, klarnet, saksofon olur, zaten bunların pozisyonları benzerdir. birini çalarsan diğerlerini de kolayca öğrenbirsin. trompet biraz kasabilir.. üflemeliler tek notalı olduğu için ağırlık melodide ve vurgulardadır. belki çok daha güzel şekilde melodik olarak kendini ifade etme olanağı bulursun.
 
Acı ama gercek olan şey , yetenek çok önemli...Eğer yoksa biyere kadar olur malesef...6 yildir çalıyorum diyorsun,çalışıyorumda diyorsun...öyleyse ya yanlış bir yoldan gidiyorsun yada... Ama bence pes etmek için erken tarzını bulmaya çalıs...illa rock çalmak zorunda deilsin;)Kendi alternatifini yarat yada ne biliyim iste ama pes etme... :? Bence gitarını eline al,gözlerini kapa ve yumusak yumuşak sadece cal....ne çaldığını bilmeden sadece çal...eğer tatmin oluyorsan az çok gözlerini bidaha açma hehehehehehe :p (sonu şaka tebi ama başı doru valla :LOL: )

NOT:pantera olayına katılmıyorum...gitar çalarken kaslarımızı %100 performansın yakınından gecicek kadar bile kullanamayacagımıza göre, kadınların kas yapılarının %30 daha zayıf olması pek bir anlam ifade etmeyecektir kanımca....Keza örnekleride mevcuttur Rock tarihinde;)
 
Artı olarak bu hatun milletinin ağrı eşiği bizen 7 kat yüksek...Yani bakmayin siz onlarin en ufak şeyde mızmızlanmasına..aslında aynı olay bizim başımıza gelse bizim çekeceğimizden 7 kat daha az ağrı çekiyorlar ama yaygarayıda koparıyorlar o başka kadın işte işi bu hehehehe :LOL: Ama yakışıyorda beee şaka maka :p Tatlı şeyler nolcak hehehehe 8)
 
Biraz geyik dönmüş burada... Kadınlarla erkekler aynı şekilde gitar çalamaz. Hayatımda bir kez bile Cacophony parçası çalan bir bayan görmedim, yok isteyen yaparmış filan... yok öyle birşey arkadaşlar. Gerçekçi olun. Dünyada bir kez Michael Jackson'un bayan gitaristi birşeyler çaldı (ismi herneyse) o da ya istisna ya da bol miktar uyuştusu vs. vs. ile takıldı. Kas yapısı önemli olmasa, neden kadınlar daha az yük taşıyabiliyor, neden maratonda erkekler kadar hızlı olamıyorlar? Fiziksel yapı önemlidir. İnanmayanlar ömür boyu deneme yanılma yapabilirler.

Burada yeteneği ölçüsünde kendini geliştirmek isteyen bir bayana doğru bilgi vermek isteyenler olsun, ama boşa gaz vermek hüsran olur. Olacak şey var olamayacak şey var. Ama cinsler arası fark var diye gitar çalmamak olmaz, o da anlamsız. Benim asla çalamayacağım tarzda ispanyol gitar çalan bayan gitaristler var, ağzım açık kalıyor nasıl oluyor da çalıyorlar diye. İnsanların sadece doğru yönlendirilmesi gerek.

Bu işi en düzgün yapabilmek için tabi ki gidip bir profesyonel gitar öğretmeninden eğitim alıp neyin doğru olmadığını görmek gerek.
 
Atalay demiş ki:
Dünyada bir kez Michael Jackson'un bayan gitaristi birşeyler çaldı (ismi herneyse) o da ya istisna ya da bol miktar uyuştusu vs. vs. ile takıldı

Jennifer Batten abi. kadın istisna kesinlikle :)
benim gördüğüm ne kadar bayan gitarist/basçı varsa tellere adeta korkarak vurmakta. asıl sorun, tuşe dediğimiz şeyde bu şekilde oluşuyor. fazla hafif vuruşlar, olması gereken nüansların olmamasına sebep oluyor. bu, farkedilip çalışılarak aşılabilecek bir şey.
fiziksel mi, yani hani daha güçsüz olduğu için mi tellere vuruşunu sertleştirmiyor dersek, buna ben cevap veremem, kendisine sormak lazım.
bayanların en büyük dezavantajı ellerinin boyutu. tabii ki bu gene çalışmayla aşılabilecek bir şey ama uzun parmakların avantajını kimse reddedemez. buna göre de en önemli şeylerden biri klavyesi uygun bir gitar alınması.
dayanıklılık konusuna gelince, o da göreceli. ama ideal bayan ve erkeği karşılaştırırsak ben de şahsen bir bayandan 26 dakika -oha!- solo atmasını beklemem ama erkekten beklerim. bu yapısal bir şey. çok başka. aslında tabii bunu da görmek lazım ama olacak şey belli bence.

arkadaşıma tavsiyem, çalışsın. başkalarıyla kendini karşılaştırmadan. öyle bir hale gelsin ki başkaları kendini onunla karşılaştırsın ;) yılmak bu işin en büyük düşmanı.
 
Atalay demiş ki:
Biraz geyik dönmüş burada... Kadınlarla erkekler aynı şekilde gitar çalamaz. Hayatımda bir kez bile Cacophony parçası çalan bir bayan görmedim, yok isteyen yaparmış filan... yok öyle birşey arkadaşlar. Gerçekçi olun. Dünyada bir kez Michael Jackson'un bayan gitaristi birşeyler çaldı (ismi herneyse) o da ya istisna ya da bol miktar uyuştusu vs. vs. ile takıldı. Kas yapısı önemli olmasa, neden kadınlar daha az yük taşıyabiliyor, neden maratonda erkekler kadar hızlı olamıyorlar? Fiziksel yapı önemlidir. İnanmayanlar ömür boyu deneme yanılma yapabilirler.

Burada yeteneği ölçüsünde kendini geliştirmek isteyen bir bayana doğru bilgi vermek isteyenler olsun, ama boşa gaz vermek hüsran olur. Olacak şey var olamayacak şey var. Ama cinsler arası fark var diye gitar çalmamak olmaz, o da anlamsız. Benim asla çalamayacağım tarzda ispanyol gitar çalan bayan gitaristler var, ağzım açık kalıyor nasıl oluyor da çalıyorlar diye. İnsanların sadece doğru yönlendirilmesi gerek.

Bu işi en düzgün yapabilmek için tabi ki gidip bir profesyonel gitar öğretmeninden eğitim alıp neyin doğru olmadığını görmek gerek.


Gitar-MARATON BENZETMESİ İLGİNÇ OLMUŞ :LOL: Şimdi şöyle söliim...ben işin teorik kısmından bahsediyorum ve hakkatende söylediğim oranların mantıklı oldugunu düşünüyor ve fikrime katılıyorum :p Ancak tabikide trash,death,speed metal gibi türleri icra etmek performans ve dayanıklılıkla doğrudan alakalıdır ona lafım yok...ama yinede imkansız deil bence yapılabilir...Bende ilginç bir örnek vereyim öyleyse..Teoride P3 500 islemci ile Celeron 633 arasında hiz farki yoktur...ancak ikisini ayıran direnç farkıdır...bir arabanın tork üretmesi gibi düsünün...1000 beygir gücünde bile olsa yeterli tork üretmiyorsa o kaplumbaga gibi bişey olur...yani performansla dorudan alakalı birsey....Arkadasımız bunu basaramazmı?İmkansız deil ama çok zor...Bu yüzden üstteki yazıma dikkatlice bakarsanız farklı bir türe yönelmesini önermisim sonunda...hatta kendi alternatif tarzını yarat demisim....Arkadaslar müzikle ilgili hiçbir çalısma bosa kürek çekmek olmaz...Oyüzden ben kardesime kesinlikle yılmamasını tavsiye ederim...Asla istediği sonuca ulasamayabilir ama biseylerde kazanmıs olur kesinlikle ;) ...saygılar...
 
Geri
Üst