Odtü Müzik Toplulukları 21. Geleneksel Rock Şenliği Seçmeleri

O

onatkaan

12573030_500957783444732_8247332893245227690_n.jpg


8-11 Mart 2016 tarihleri arasında, gelenekselleştiği üzere ODTÜ Mimarlık Amfisi'nde yapılacak olan 21. Geleneksel Rock Şenliği için seçme başvuruları başlamıştır.

Seçmelere son başvuru tarihi 15 Şubat 2016'dır, Seçmeler 20-21 Şubat 2015 tarihlerinde ODTÜ MT Baraka Stüdyosu'nda yapılacaktır.

Seçmelere demoyla (KANAL KAYIT OLMAMASI koşuluyla) ya da performans ile katılabilirsiniz.
Seçmelere demo ile başvuran gruplar bizlere demolarını birkaç şekilde ulaştırabilirler;
1) Başvuru formunda bulunan belirli kısıma Soundcloud, YouTube, Myspace vs. adresi ekleyerek
2) ODTÜ Müzik Toplulukları, Kültür İşleri Müdürlüğü, İnönü Bulvarı 06531 Ankara adresine posta yolu ile göndererek. (eğer postayla gönderiyorsanız lütfen başvuru formunu doldurun ve playlist bölümünde demonuzu postayla yolladığınızı belirtin)

Başvuru formu için tıklayınız:
21. Geleneksel ODTÜ MT Rock Şenliği (20-21 Şubat)

Sorularınız için: [email protected]
 
"kanal kayıt olmaması" şeklindeki gereksiz şartınızı yıllardır aşamadınız gitti.

-Müzisyenler kanal kaydı, müziklerini daha iyi duyurabilmek ve düşük maliyeti için tercih ederler, "İnsanları çalamadıkları şarkıları çalıyor oldukları şeklinde göstererek kandırmak değil.
-hücum kayıt yüksek maliyetli ve müzisyenlik tecrübesi dışında ciddi bir kayıt ortamı tonmaisterlik bilgisi ve ekipmanı gerektirir.
-Kayıttaki müzisyenliğin seviyesini algılayamıyorsanız siz zaten müzikle ilgili değilsinizdir. Doğru değerlendirmeler yapabilmeniz de beklenemez.
-Aldatılacağınızı düşünüyorsanız ve önlem olarak bunu kullanıyorsanız sizi "hücum kayıt" la da çeşitli eklemeler yapıp kandırabilmemiz mümkün, bunu anlayamazsınız. Öncelikle insanlara güvenin.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Merhaba değindiğiniz konuları cevaplayım Single_Factor
-Kanal kayıt diyerekten direkt geri çevirdiğimiz herhangi bir başvuru yoktur. Hücum kayıt da istiyoruz demiyoruz dikkat ederseniz. Kanal kayıt ile birlikte (opsiyonel) herhangi bir canlı performansın-provanın telefondan ses kaydı-videosunun anlaşılabilir durumda olması bile yeterlidir. Kanal kayıt dışında bir performans kaydı istemenin değerlendirmede bulunmak açısından kabul edilebilir bir durum olduğunu düşünüyoruz. Sebep kandırılmaktan korkmak değil, sanatçının canlı performansı hakkında fikir sahibi olmaktır. Tüm bu düşüncelerimizi gereksiz bulup, bizi hala kandırılmaktan korktuğu için kanal kayıtla başvurulmamasını istiyor diye düşünüyorsanız o da sizin görüşünüzdür.

Teşekkür ederim welmour. Ekleyim soruların cevaplarını.
-Başvurularda herhangi bir önkoşul yok. Rock Şenliği'nin uzun süredir süren bir gelenek olması ve Rock'a yakın bir çok müzik türünü de barındırması itibariyle tarz açısından geniş bir yelpazemiz oluyor.
-Performans süreleri yaklaşık 1 saat oluyor. Fazlası eksiği olabiliyor ancak şu aşamada pek belli olan birşey değil.
-Beste-cover durumunda da kesin bir sınır yok. Beste gruplarını desteklemek adına bi tık daha avantajlı olduklarını belirtmekte yarar var. Ancak cover gruplarının çıkamayacağı konusunda bir kural yok. Zira birçok örneği oldu geçen senelerde.
-Grubun internet sitesi kısmı belirtildiği gibi soundcloud, youtube gibi video veya ses kaydı linklerini bize ulaştırmaları içindir. Grupların bir tanıtıcı sayfası olma zorunluluğunu aramıyoruz.
 
-Kanal kayıt diyerekten direkt geri çevirdiğimiz herhangi bir başvuru yoktur. Hücum kayıt da istiyoruz demiyoruz dikkat ederseniz. Kanal kayıt ile birlikte (opsiyonel) herhangi bir canlı performansın-provanın telefondan ses kaydı-videosunun anlaşılabilir durumda olması bile yeterlidir. Kanal kayıt dışında bir performans kaydı istemenin değerlendirmede bulunmak açısından kabul edilebilir bir durum olduğunu düşünüyoruz. Sebep kandırılmaktan korkmak değil, sanatçının canlı performansı hakkında fikir sahibi olmaktır. .

Tüm bu düşüncelerimizi gereksiz bulup, bizi hala kandırılmaktan korktuğu için kanal kayıtla başvurulmamasını istiyor diye düşünüyorsanız o da sizin görüşünüzdür.
.

Bunu daha önceki yıllarda da tartıştık, temsil ettiğiniz klüp tarafından öyle olduğu ifade edildi, benim görüşlerim değil. (biraz uğraşarak arşivlerden bulabilirim.)
Aynı yazıyla aynı misyonu devam ettiriyorsunuz ve ikinci yazınızda söylediklerinizle KANAL KAYIT OLMAMASI KOŞULUYLA diye tanımladığınız koşullar birbinine tezat.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Topluluğumuz yıllardır, az önce yazılan şekilde karar vermektedir. Hem fırsat eşitliği (zira her müzisyenin/grubun kanal kaydı bulunmamakta doğal olarak) hem de canlı performans verisini elde edebilmek için o ifade orada bulunmakta. Kanal kaydı birincil öncelik olarak almadığımızı anlatmaya çalıştım önceki yazımda hala kanal kayıt olmaması konusunun tezatlığını savunuyorsanız yazımı tekrar okumanızı tavsiye ediyorum.
 
"Demoyla başvuracak gruplardan kanal kayıt gönderen grupların başvuruları kabul edilmeyecektir." yazıyor. Ne anlaşılmalı buradan bilemedim.
Yıllarca çaldık Ankara piyasasında, en isteyerek çıktığımız şenlik de Odtü, en istemeyerek başvurduğumuz ve çok sefer o barakada karşımızda selam bile vermeden dikilen salt ego arkadaşlarla karşılaşmayalım diye vazgeçtiğimiz şenlik de. Artık odtüdeyim, öğrenci olarak da değil ama o barakanın önünden her geçişte yine sevgiyle anıyorum. Şahsi almayın ama duyumlarım son 6-10 sene içinde bir şey değişmediği yönünde. Olay tamamen odtü egosundan kaynaklı. Üniversite ve ortam olarak iyi odtü ama bu egonun güvenliğinden çaycısına, oralardan topluluklara nasıl bulaştığını anlayabilmiş değilim.
Bu sene de bir sürü başvuru alacaksınız, zaten odtülü veya önceden çıkmış gruplar da dahil olmak üzere herkese sabır diliyorum.
 
Geri
Üst