7,8 Tane Gitar Alarak Gitar Çalamamak

Bu modayı ben takip edemiyorum ancak birçok kişideki anlayış gördüğüm kadarıyla gitaristliği sürekli gitar değişimi ve gitar çeşitliliği ile biryere varmayı sanmak gibi bir hatayı anlamaya çalışıyorum.
Çok gitar almak tamam biraz kulağın gitarlardaki ton farkını ayırt etmesini sağlayabilir ancak ben görüyorum ki, özellikle burada paylaşılan videolarda çalamayıp arkaya gitar dizmenin hava atma unsuru olarak sayılmasını garipsiyorum.Bu nedir abi ? Bir gitar yetmez mi ?Gerçekten panikledim.Almam mı lazım?


Dipnot ; Bu konu geyik amaçlı yazılmıştır.Küçümseme durumu asla haddime değildir.
 
Son düzenleme:
Gitarist var, gitarist var. Kimi ev gitaristi, kimi grup, sahne, stüdyo gitaristi.

Ev gitaristinin durumu muhtemelen GAS'tır veya koleksiyoncudur. Hatta belki de bir zamanlar edinemediğini şimdi parası varken edinip bir nevi ruhsal tatmin yaşamaktadır.

Diğer grup ise kiminde GAS vardır, kiminin de işi gereği ihtiyacı vardır.

Kiminin de idealinde belli bir ton vardır. Bir iki gitar, bir en fazla iki amfi yeter.

Bu durumların hiçbirinde de garipseyecek bir şey göremiyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Her gitarın kendine has tonu var. Tele'den aldığın tonu Les Paul'den alamazsın. V kasadan aldığın tonu da Strat'tan.

İnsan arayış içerisinde de olabilir. Ondan bir sürü gitarı olabilir.

Gitar çalmayı bilmiyordur ama koleksiyonerdir. O da olabilir.

Velhasıl, çok takılmamak lazım. Parası olan düdüğü çalar, gerisine konuşmak düşer.
Süper bir konuya değindin .O ayrı bak .Ama birnevi bir formatta olmak gerekmez mi? Kendi tarzını belirlemek gibi...
Yani piyasacılığı oynamak istiyorsan o başka tabi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Gitarist var, gitarist var. Kimi ev gitaristi, kimi grup, sahne, stüdyo gitaristi.

Ev gitaristinin durumu muhtemelen GAS'tır veya koleksyoncudur. Hatta belki de bir zamanlar edinemediğini şimdi parası varken edinip bir nevi ruhsal tatman yaşamaktadır.

Diğer grup ise kiminde GAS vardır, kiminin de işi gereği ihtiyacı vardır.

Kiminin de idealinde belli bir ton vardır. Bir iki gitar, bir en fazla iki amfi yeter.

Bu durumların hiçbirinde de garipseyecek bir şey göremiyorum.
Ama çalamıyorsa garipsenir bak.Bu işin koleksiyonu olmaz abi.Müzik yetenek işidir.Çalarsın ilerler sonra eklersin.Çalamazsın eklersin sadece bakarsın.
 
Önceliklerle alakalı. Kimisi full+full plastik otomobile, dev ekran televizyona ve çekirdeğe yatırır parasını. Kimisi de custom shop gitarlara.
Herkesin kendi popisi sonuçta.
Ben kendi yemeğimi ve ütümü yapabiliyorum, bundan dolayı evlenmek bir "ihtiyaç" değil benim için. Haliyle ilk yazdığım harcamalar ilgimi çekmiyor.
Gitar ve ekipmanını önceliğim yapabiliyorum.
 
Nasıl ki bazı insanlar teknolojiyi takip etmeyi, yeni çıkan ya da güncellenen bazı ürünlere sahip olmayı seviyor ve denemekten zevk alıyorsa aynı konu gitar sahibi olmak ve denemek içinde geçerlidir.

Kaldı ki bence farklı gitarlara sahip olma arzusu, duvarları ya da evini (maddi imkanı el verdikçe) gitarlarla donatmak teknolojiyi takip etmekten biraz daha farklı bir olay çünkü konu gitar olunca sürekli yenilik değil Vintage tutkusu da gündeme geliyor. Hatta müzik türlerine, sound farkına hatta aynı sound içerisinde farklı ağaç-manyetik konfigürasyonun verdiği tadı alma çabası ve hatta ve hatta neredeyse pek çok özellik aynı olduğu halde finger board ya da köprü tarzlarının farklılığına kadar detaylandırılabilir bu konu...
(off yine gitar alasım geldi!)

Bence bunu böyle garipsemen benim seni garipsememe sebep oldu :)

Gitar sahibi olmak ya da gitar çalmak bir kültürdür ve kimseye ''abi sen bu işten ne anlıyorsun'' demek saçmadır.
Renkler ve zevkler apayrı konulardır fakat burada Vintage tele/fender kullananda, Gibson gurusu olanda, fujigen ibanez takıntılı olanlarda, V X Y Z şekilli gitarları sevenlerde aynı düşüncede olacaklardır diye düşünüyorum...
 
Haketmek lazım önce .Bu benim görüşüm .
Bu yine zenginin malı züğürtün çenesi durumu olacak. Buradaki zengin ben değilim, yanlış anlaşılmasın. İki tane gitarım var benim.
Birazdan ton parmaktadır'a da gider bu konu.
Evde çoluk çocuğunu aç bırakıp gitar alıyorsa gidebilirsiniz üstüne, ama bunu yapan olduğunu sanmıyorum. Öbür türlü parası yetip de çalmayacak dahi olsa gitar ve ekipmanına para yatıran adama "haketmemek" ile suçlamak komik sadece.
Kıskançlık en çok kıskanan için derttir.
 
Gas yada ekipman fetişi denebilir açıkça. Şuan elimde jackson js3v bas gitar var. Hakkını veremiyorum açıkçası. Elektro gitarı da iyi çalamam ama param olsa bi king v bi de soloit almıştım. Bilgisayar oynadığım dönem de böyleydim açıkçası oyunu aşırı iyi oynamazdım ama bilgisayarımın üst düzey olması bile bana keyif verirdi ihtiyacım olmadığı halde overclock yapardım. Hatta kendi sınıfımda rekorum da vardı :D
 
Gitarın koleksiyonu olur.Ama gitarı koleksiyon için alan kişi bence yanına birde vitrin alsın ,temizleme bezide olsun.Buna hak vermek ne kadar mantıklı bilemiyorum.Bir ton arayışı olur insanda her zaman.Haz alamamak açgözlülüğü bendede var.Ancak iradenin devreye girmesi makul geldi bana ve arayışı bırakıp standart bir begeniyi kabullenip egzersizlere geçmek en doğrusu olsa gerek değil mi ?
 
Geri
Üst