7,8 Tane Gitar Alarak Gitar Çalamamak

Forumda @Sr22DeT var. Başlığı görünce anmadan edemedim. Aslında başlığa gelip düşüncelerini paylaşmasını isterim. Belli başlı Dime model gitarları, Gibsonlar'ı, Korina'ları falan toplar allah toplar. Dışarıdan bakınca topladığı çoğu gitar birbirinin aynısı. Ama ayrıntılarda mühim farkları var işte. Hani 68 bir LP ile 72 bir LP arasındaki farklar kadar belki de. Birileri "gösteriş yapıyorsun, hava atıyorsun, kendini tatmin ediyorsun" gibilerinden çıkışmıştı ama o aldırış etmemişti. Kendisi çeşitli gruparda, projelerde falan profesyonel olarak da çalmış birisi hatırladığım kadarı ile. Haklı da bence. Niye aldırış etsin, niye hesap versin ki? Adam severek çalıyor. Müziğe emeği de var. Koleksiyonculuğundan niye azad etsin ki kendisini?

@Onur Yahya Öner bak diyeyim, @Oguz92 deki Orhan Sadi'yi dene bir. Bakarsın gönlündeki o çıkar. Sihirli bir gitar, memleketin yarısını gezdi mübarek. Erdem Koca yapımı :) O da sarmazsa korkarım geleceğin rakı eşliğinde ebay'de jackson avlamak olacak :D
@Sr22DeT bir profesyonel grupta mı çalıyormuş.......... pantera mı??metallica mı??slayer mı acaba??? ohh shit :D
 
vallaha müziğin emekçiliğini yapsa da dimebag darrel'a ölümünden 10 sene sonra sövdürtmeyi başardı.Eskiden efsane gitarist öldü melek oldu derdik,şimdi lanet olsun gene mi daymbek derıl diyoruz. :D
 
@mrstarfinger andy james bile ltd çalarken senin elinde ne geziyor esp söyle bakalım,hakkettin mi esp 'yi ??? :)
Custom gitar sana da yapsalar sen de Ltd çalabilirsin :) Örnek Bjorn Gelotte. Epiphone çalıyor bildiğin bu aralar. Matt Heafy o da 7 telli Epiphone ile takılıyor. Hatta 6 tellilerde bile Epi kullanıyor Gibson Lpc yerine. Bu iki adam da Gibson Lpc'yi elinden düşürmeyen adamlar. Ne bileyim Behemoth'dan Patryk Seth Ltd Viper 7 ile çalar. Ama aynı zamanda Mesa Boogie Mark V kullanıcısıdır. Nergal keza Esp signature vardır Ltd Eclipse ile de görürsün. Yani rahatlık ve artistik bütün mesele bence.
 
Custom gitar sana da yapsalar sen de Ltd çalabilirsin :) Örnek Bjorn Gelotte. Epiphone çalıyor bildiğin bu aralar. Matt Heafy o da 7 telli Epiphone ile takılıyor. Hatta 6 tellilerde bile Epi kullanıyor Gibson Lpc yerine. Bu iki adam da Gibson Lpc'yi elinden düşürmeyen adamlar. Ne bileyim Behemoth'dan Patryk Seth Ltd Viper 7 ile çalar. Ama aynı zamanda Mesa Boogie Mark V kullanıcısıdır. Nergal keza Esp signature vardır Ltd Eclipse ile de görürsün. Yani rahatlık ve artistik bütün mesele bence.
şakaydı zaten,kim ne yaparsa yapsın canım bana ne :)
 
Her gitarın kendine has tonu var. Tele'den aldığın tonu Les Paul'den alamazsın. V kasadan aldığın tonu da Strat'tan.

İnsan arayış içerisinde de olabilir. Ondan bir sürü gitarı olabilir.

Gitar çalmayı bilmiyordur ama koleksiyonerdir. O da olabilir.

Velhasıl, çok takılmamak lazım. Parası olan düdüğü çalar, gerisine konuşmak düşer.
Parası olan hakikaten düdüğü çalıyor maalesef üzücü olsa da ve bi tabi kıskandırsa da.Olana The Guitar God çok versin dinimiz amin :)
 
valla ben de düşündüm bu durumu. müzikten çok eşya fetişliğine giriyor bu durum. normal bence fakat hemen hemen tüm forumlarda gitar müziğinden çok ekipmanlar konuşulur. özelllikle bu forumda öyle. ee baktığımız zamanda doğru düzgün müzik yapan adamların sayısı ortada. her şey belli yani ne yapıyorsan o olursun. gitar alırsan gitarları öğrenirsin müziği değil.
Bunun dışında açıkcası tüm gitarlar ucuzdan pahalıya hemen hemen aynı tonu veriyor bana göre. tek değişen konfor ve sağlamlık. hani ben alsam 7-8 gitar ton için değil rahat çalabileceğimi bulmak için alır sonra gerisini satardım.
 
valla ben de düşündüm bu durumu. müzikten çok eşya fetişliğine giriyor bu durum. normal bence fakat hemen hemen tüm forumlarda gitar müziğinden çok ekipmanlar konuşulur. özelllikle bu forumda öyle.
çok eskiden bu forum böyle değildi aslında, ekipmandan daha çok müzik konuşulan bir ortamdı. sonra nasıl bir kırılma yaşandıysa ağaç oturması, manyetik fortlaması, e3493bilmemkaç lambaların kırılması olayına geldi.

glÖbelleşen dünyada ekipmanlar çok hızlı el değiştiriyor normal gerçi, ihtiyaç var böyle şeylere de.
 
Çok gitarı olan insanlar bakımına veya en azından tel degisimine nasıl yetişiyor anlamıyorum. Calmasaniz bile teller yavaş da olsa eskiyor. Gerçi hiç çalınmıyorsa bakıma da ihtiyaç yok. Luthiere de verilebilir ama 7-8 tane gitarın aylık bakımı yılda 9. gitarın fiyatına denk gelecektir
 
Aradaki birkaç sayfaya bakamadım ama okuduğum kadarıyla işin imkan kısımları konuşulmuş genelde. Bende şu an 6 tane gitar bulunmakta 2 de kardeşime alınmıştı vaktinde onları odamda tutmaz oldum kalabalık yapıyor diye ancak benim sıkıntım tamamen duygusal.

İlk gitarım Squier Bullet Strattı şu an switchi paslandı herhalde git gel yapıyor kağıt sıkıştırıp çalıyorum arada(çözümünü bilenler bi mesaj atarsa sevinirim yeri gelmişken)

Sonra bir Bc Rich KKVGT var, allahın kılıcına gelesice bir ton, ne çalarsan çal slayer tonu anlatamam, başka gitarla aldığım tertemiz, tane tane distortion bu gitarı bağladığımda oluyor Kerry King, parasını verip bu ayarda bi signature yaptırmaya kalksam bu kadar stabil tona sahip gitarı başkası yapamazdı :D 2009 ya da 2010 senesinde lisedeyken bozuk paraları metal bir çikolata kutusunda biriktirerek almıştım hatta babam da üstünü tamamlamıştı tam 750 tl idi. Hala unutmam kaç ayda ne çabalarla biriktirmiştim.

Sonraki gitarım Js32 King V model bir jackson, grubun demo kayıtlarına 2012-2013te onunla girmiştim yine bunu da lisede harçlıklardan arttıra arttıra almıştım. Zuhal alacağım gün 980tl demişken Ankara majör müzikte 650 tlye almıştım bunu da unutamam Megadeth'in konser videolarını açıp az Mustaine ile karşılıklı solo atmadım ben onunla :D
(Bilen bilir Çetin Abi'ye selamlar cansın sen :D )

Onun üstüne Jackson KVMG Pro geldi KVXT geldi, geçenlerde bir SX bass geldi, belki ton ve kalite konusunda elimdekileri tokatlayacak kalitede çeşit çeşit gitar denedim eş dost ile, mağazalarda. Yıllarca insanlar abi şunları satıp düzgün birşey al bi tane amerikan alırdın neden bu kadar kalabalık tutuyorsun diye laf etti. Haklılardı da ama ne bileyim ben stratı elime aldığımda smells like teen spirit kastığım(!) günleri de hatırlıyorum Bc Richi aldığımda 12 15 17den ibaret Kerry King vari sololarla nasıl delirdiğimi de. Çok şükür üniversiteye geçtim elime biraz daha fazla para geçer oldu biraz daha kaliteli ekipmanlar alabilir oldum ama mağazaya girip, bu güzelmiş diyip deneyip çıktığımda yaşadığım heyecan 5 sene önce yine aynı mağazaya babamla gittiğimde daha Kızılay'da park yeri ararken yaşadığım heyecanın binde biri etmedi.

Şimdi ben o gitarı 300 500 tl için satacağım, sırf ufacık bir çizik için kıyameti koparırken ben, denyonun teki kim bilir neler yapacak. Yaz tatiline çıkarken duvarda asılı gitarlarımla tek tek vedalaşan adamım ben varsın az kalabalık etsinler onca anıyı 1 metrelik tahtaya sığdırmışım nasıl kıyayım.

*Bu yazı içten ve duygusal olmak ile objektiofili arasında gidip gelmektedir, siz yine çok şey yapmayın :D
 
Arkadaşlar detaylı okumadım yazıları ama... konu belli... en son indirimden edindiğim Schecter, veya daha önceki EVH wolfgang üzerine düşününce... evet Schecter PT kötü gitar değil EVH ise bariz iyi gitar, vintage fretlerine bolca hayıflansam da, o Eddie'nin kaprisi olmuş, neyse... beyler bence iki gitar gerek biri hakiki bir Les Paul, bana murad olmaz belki de, biri de daha da esas oğlan Amerikan Fender Strat... umarım bir gün tamirden döner benimkisi :)).... bence bir de kilitli tremololu iri fretli bir gitar iyi olur - üst model bir ibanez prestij olabilir yada daha metal severseniz ESP... üç gitar olayı özetler diyorum ben, daha da düşünmezsiniz... tabi ihmal ettiğim metal gitarları, jackson'lar vs... onları siz anlarsınız zaten... çok gitar lazım mı... hayır...üç gitar paklar bence.... elbette bir gitar da paklar bazısını ... Mozart için belki her nesne bir enstruman olabilirdi... belki gitar meraklıları bunu düşünmeliler.. ama arada bir yerlerde hayat geziniyor sanırım
 
sevgili kardeşim..
bu forumda ya da hayatta ekipman tartışırken, albüm tartışırken, teknik tartışırken genelleme yapılır, ama insan tartışırken genelleme yapılmaz...

dışardan bir adamın 1-2 fotosu ve birkaç dakikalık videosunda arkadaki gitarlara ve çalışına bakarak bir genelleme yapmışsın.. şimdi şunlara bak ve yorum yap:

1- dandik bir gitarı olan, amfisi ve pedalı bile olmayan, çok kötü çalan, ama kıyafetinden tavrına ben metalciyim, gitar çalıyorum diye bağıran, her fırsatta omzunda gitar elinde hardcase takılan biri
2- bir stratı bir idare eder peavey'i olab.. evde her boş vaktinde gitar çalan, bluesa sardırmış, arada arkadaşlarıyla stüdyoya giden, gitar muhabbeti olursa katılan olmazsa gitaristim diye atlamayan bir adam
3- haftada 2-3 gece bas çalan, bir dandi bası ve bas amfisi kullanan ama esas evde güzel bi amfisi ve gitarı olan bi adam
4- gitarı eline bile almayan evde 4-5 hevesli genci ihya edecek 14-15 gitarı 3 amfisi olan bir adam
5- her gece müzik yapan tonuna bayıldığı tek gitarı olan bi adam

daha da çeşitlerin de bunların hepsi benim.. 17-40 yaş arası değişik kareler hayatımdan.. herşeyin bi sebebi vardır, herkesin çocukluğuna dönüp babasıyla olan ilişkisini analiz edemezsin.. o yüzden boşver, genelleme.. kimisininki meraktan kimisininki paradan kimisininki aşktan kimisininli özentiden ve insan haatında bazen bunların hepsini tecrübe ediyor.. o beğenmediğin 7-8 gitarlı çocuğun da aldığı 9. gitarın gazıyla kafayı kırıp 2 sene sonra seni mahcup edemeyeceğini iddia edemezsin.. o yüzden boşver..

bana gelince pentatonik gitarcısıyım, teknik zayıf, teori sallantıda, özel ya da ilginç bişey yok.. gitar müziğine ve gitarlara bayılıyorum hepsi o..
 
sevgili kardeşim..
bu forumda ya da hayatta ekipman tartışırken, albüm tartışırken, teknik tartışırken genelleme yapılır, ama insan tartışırken genelleme yapılmaz...

dışardan bir adamın 1-2 fotosu ve birkaç dakikalık videosunda arkadaki gitarlara ve çalışına bakarak bir genelleme yapmışsın.. şimdi şunlara bak ve yorum yap:

1- dandik bir gitarı olan, amfisi ve pedalı bile olmayan, çok kötü çalan, ama kıyafetinden tavrına ben metalciyim, gitar çalıyorum diye bağıran, her fırsatta omzunda gitar elinde hardcase takılan biri
2- bir stratı bir idare eder peavey'i olab.. evde her boş vaktinde gitar çalan, bluesa sardırmış, arada arkadaşlarıyla stüdyoya giden, gitar muhabbeti olursa katılan olmazsa gitaristim diye atlamayan bir adam
3- haftada 2-3 gece bas çalan, bir dandi bası ve bas amfisi kullanan ama esas evde güzel bi amfisi ve gitarı olan bi adam
4- gitarı eline bile almayan evde 4-5 hevesli genci ihya edecek 14-15 gitarı 3 amfisi olan bir adam
5- her gece müzik yapan tonuna bayıldığı tek gitarı olan bi adam

daha da çeşitlerin de bunların hepsi benim.. 17-40 yaş arası değişik kareler hayatımdan.. herşeyin bi sebebi vardır, herkesin çocukluğuna dönüp babasıyla olan ilişkisini analiz edemezsin.. o yüzden boşver, genelleme.. kimisininki meraktan kimisininki paradan kimisininki aşktan kimisininli özentiden ve insan haatında bazen bunların hepsini tecrübe ediyor.. o beğenmediğin 7-8 gitarlı çocuğun da aldığı 9. gitarın gazıyla kafayı kırıp 2 sene sonra seni mahcup edemeyeceğini iddia edemezsin.. o yüzden boşver..

bana gelince pentatonik gitarcısıyım, teknik zayıf, teori sallantıda, özel ya da ilginç bişey yok.. gitar müziğine ve gitarlara bayılıyorum hepsi o..
İnanılmaz bir teşhis, çok güzel bir yazı.
Sizi sadece alkışlıyorum.
 
26505587-bir-beyaz-bayrak-ve-teslim-tutan-bir-adam-vector-illustration..jpg
Dediğim gibi gereksiz bir konuyu uzatmak anlamsız.Herşeyin bir süreci evresi var.Güzel açıklama .
 
Bundan yüz yıllar önce çöp evler yoktu. İnsanlar ebay'de gördükleri gariban, kimsesiz ve dışlanmış gitarları evlerine getirirlerdi.

Bu zamanla bütün dünyayı saran bir hastalık oldu ve tedavi edildikten dört asır sonra insanlar yine buna başladı.

Turuncu Yaldızlı Kitap 4217/1003.
 
Geri
Üst