Pedal Stereo Giriş Çıkış Meselesi (yardım)

Herkese selamlar.

Tc electronic efekt pedalları genelde Mono ve stereo girişe sahip, elimde bu markaya ait 2 pedal bulunuyor. Kafa amfi ve 1x12 kabin kullanıyorum. Şu anda pedalları mono girişlerden amfinin send return'nüne girerek kullanıyorum. Stereo olarak kullanmak için ne gibi işlemlere ve aparatlara ihtiyacım var. Şu fotoda mesela sanırım bahsettiğim şekilde bağlantı yapılmış. Bu tip jackları nereden buluruz ya da nasıl olur bu iş, yardımcı olursanız çok sevinirim.

6.jpg
 
Bu pedaldan önce de stereo pedal kullanacaksanız ondan stereo çift kablo çıkıp buna girip sonra monodan amfiye girebilirsiniz. Fakat stereo duyum için çift ses kaynağı gerekiyor diye biliyorum. Sizin durumunuzda iki amfi. Ben bu tarz şeyleri ses kartına çift jakla girerek stereo dinliyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
İşte tam olarak nasıl olacak, ne almam gerekiyor onu bilemiyorum. Özel bir jack mı normal bir jack mı? Örnek bir fotosu olsa bağlantının, süper olur. Şu an sadece 2 pedalım var imzamda yazan.
 
FX send-tek kablo mono-alter ego-çift kablo-trinity-tek kablo-FX return. Kablolar bildiğiniz normal jack.
Ama çift amfi kullanmadan bunların pek bir manası kalmıyor.
Sağ kanalı bir amfinin fx returnune sol kanalı diğerine yollayacaksınız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bende çift amfi ile oluyor diye biliyordum ama birisi geçen hayır o ayrı dedi, tek amfiyle de oluyormuş mikser falan bişeylerde dedi fakat bir türlü tam tarif edemeyince başkasına sor olayı oldu. Tek amfi ile olmazsa olmaz :S maalesef şu anda sadece 1 amfim var
 
Tek amplinin stereo yaratması mümkün değil ki. Stereo demek iki farklı ses kaynağı demek bir yerde. Bu da iki ampli veya mikser ile iki farklı kanala girip iki farklı kolona yönlendirmek gibi bir şey ile olur. Tek ampli ile mono kullanım yapabilirsiniz. Stereo da bağlasanız mono duyarsınız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Anladım, çok teşekkür ediyorum konu ile ilgili yardımcı olanlara. Zaten sırf şu stereo olayı için ileride bir amfi daha almayı düşünüyorum. Bence değer ;)
 
Bende öyle düşünüyorum, geriye sadece güzel uyum yakalayacak modeli seçmek kalıyor. Bunun içinde ayrı danışacağım zamanı gelince sizlere.
 
Geri
Üst