Yeni Gitar Ve Amfi Soru

Arkadaşlar washburn nuno bettencourt (H-H) aldım. Ve üzerinde sadece iki düğme var. Biri Ses, diğerini ise anlamadım 3 kademe. Manyetik ayarı falan mı acaba ? Oynuyorum fakat pek bi değişiklik hissedemiyorum. Birde bu gitarda ton nasıl değiştiricem ?

Amfi olarakda ibanez g10 var. Overdrive'da çok dipgürültü yapıyor
 
Bahsettiğin üç kademeli kısım manyetik pozisyonlarını seçeceğin switch. En alt yani köprüye yakın pozisyonda sadece köprü manyetiği çalışır ve sert , tiz tonlar alınır. Orta poziysonda ikisi birden çalışır (HH). Sap yani en üst kısımda ise daha pastel ve bas tonlar alınır. Ancak yeni başladıysanız bu ton farkını çok net ayırt edememeniz normal.
 
Gitarın üstündeki switchle manyetikler arasında geçiş yaparak ton değiştirebilirsin. 3 yollu anahtar vardır muhtemelen. Switch altta iken köprü manyetiği ortadayken köprü ve sap yukardayken de sap manyetiği çalışır. Tonu fark etmeme sebebin driveın çok gürültülü olması olabilir. Drive kanalda gaini kıs amfinin sesini aç o zaman farkı görürsün. Yada clean kanalda sesi aç değiştir manyetik pozisyonlarını fark belli olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Çok teşekkur ederim. Bir de özelliklerden floyd rose olduğunu okudum. Tremola kolu yok bende. Alırken tremola kolu için belli bir özelliğe bakmak gerekiyor mu floyd rose olduğu için ?
 
Geri
Üst