Ev Stüdyosu Kayıt Problemleri ( Çaylağa Yardım)

Herkese merhabalar, uzun zamandır müzikle uğraşan biri olarak sonunda kendi minimalist ev stüdyomu kurma kararı aldım.

Ancak bu konuda bilgim çok zayıf. 2 gün önce bu işe Focusrite Scarlett Studio Pack alarak başladım. Bunların yanında evimde midi klavye, bas gitar ve klasik gitarım var.
Cubase yükledim, kayıt almaya başladım ancak birkaç çözemediğim birkaç sorunla karşılaştım:

1) Ses kartını bilgisayara bağlıyorum (direct monitor açık),kulaklığımı takıyorum ama mikrofon çalışmaya başlamıyor(ses kartından dıt dıt tarzı sesler geliyor kulaklığa) . Bazen de hemen çalışıyor. Sebebi nedir acaba?
2) Ses kaydı alırken direct monitor sayesinde kulaklıktan kendi sesimi anında alabiliyorum, ancak yeni kanal açtığımda ilk kanalın sesi bigisayarın hoparlorunden geliyor. İstiyorum ki kulaklıtan gelsin. Bir kere şansa oldu ama nasıl bilmiyorum.
3)Son soru da meçhul, dip ses :) Mikrofonun hassaslık ayarını dipses gelmeyene kadar kısıyorum ama o zaman da sesim çok az çıkıyor.

Önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum üstadlar :)
 
Hayırlı olsun. Kayıt işleri çok derin bir kuyu. Fişe taktığınızda herşey kendinden olmuyor. Bahsettikleriniz program hardware ve özelliklerini bilmemenizden kaynaklanıyor. Öncelikle Cubase ve hardware konularında temel dersler almaya çalışın.
 
condenser mikrofonlar +48v ile çalışırlar ve ilk enerji verdikten sonra kapasitörler tam hazır duruma gelene kadar kısa bir süre geçebilir, burda bir sorun göremedim, ama +48'i açıp çay demleme molası veriyorsanız bi sorun vardır teknik serviste karta yada mikrofona bakılması gerekir :)

ikinci konu, normalde zaten bilgisayarının dahili ses kartına bağlı hoparlörlerden ses alamaman gerekiyor, çünkü ses kayıt yazılımı (DAW) giriş ve çıkışlar için tamamen focusrite'ı muhattap almalıdır. muhtemelen yazılımda bus tanımlaması dediğimiz işlemleri yapamadınız. şu videodaki ayarları yaptıktan sonra mono in ve stereo outlarınızı tanımlayın, cubase'de bu menü f4 ile gelir.

 
Geri
Üst