2. El Ekipman Satışları Için Fiyat Tespiti Yardımı

Ben tam anlamadım isteği. Her ürün için ekspertiz hizmeti sunacak bir ekip mi olmasını istiyorsunuz? Güzel fikir ama uygulanamaz, adam çıkıp siz kimsiniz dese ne diyeceksin? Sonuçta herkesin kendi malı, kimse karışamaz.

d0ec9e0587bb79f878d1b8f0af49403d.jpg
 
Heyetin hakemi kim olacak? Mal sahibi itirazını nereye yapacak? Fiyat beklediğinden düşük çıktı, satmayınca banlanacak mı, ilanı mı kapanacak? Alıcı vazgeçerse falakaya mı çekilecek?

Zor iş :)
 
En azından farklı ürün grupları için (gitar, pedal, amfi...) sıfır fiyatları üzerinden ortalama ve adil bir yüzde belirlenip fiyat ona göre çekilebilir, artısı-eksisinin ürünün kondisyonuna göre farklılık göstermesi elbette ki doğal, hiç olmazsa bir tavan ve taban fiyatı belirlenebilir.

Teoride kulağa hoş geliyor fakat pratikte bence de zor, çatlak ses fazla çıkacaktır :)
 
Bence gereksiz olur. Sonuçta abartı ilanlar başlığı var, gece gündüz çalışıp satıştaki abartı ilanları bizim için bulan gönüllü abilerimiz var. :) Onun dışında satış yapacak kişinim fikri yoksa da başlık açıyor genelde, piyasası nedir gibisinden.
 
Millet birbirine düşer ve gerek de yok :) internet ortamında ürünlerin Türkiye sıfır fiyatları, amerika, avrupa sıfır fiyatları, ülkemizde ve yurtdışında ikinciel fiyatları, bulunabilirlik durumları vs. her şey belli, hangi çağda yaşıyoruz, görüp satın almak istediğin ürünü google amcaya sorunca bütün çetelesi çıkıyor karşımıza :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Alıcı ile satıcı fiyat konusunda birbirini gerçekçi olmamakla suçlayacağına gel kardeşim foruma soralım dense.... 2 tarafta dışarıdan çıkarı olmayan insanların görüşünü alsa... Toplam uzlaşma sayısı artabilir sanki... Benim en azından işime yarar .... Bugün bir 2. el görüşmesinde böyle bir şeyin ihtiyacını çokça hissettim...
 
Zamanında alım satımda ne ketenpereler döndüğünü bilseydin inan bana hiç bulaşmazdın :)

Bir de forum kuralları içerisinde satıcının istediği fiyatı verme insiyatifi var. İlanı baltalamamak, nezaket kuralları aşılmamak koşulu ile, fiyat abartılı bulunursa yorum da yapılabiliyor.

Bir de işin butik üretim, koleksyon vs. kısmı var, memlekette az bulunan ekipman olayı var. Adam orjinal Trainwreck'i 50.000 dolara satılığa koydu. Ebay ortalaması 40-45.000. Bu adama ne diyeceksin mesela? Trainwreck'i bilmeyen "YUH!" der en seslisinden. Ama bilen "ALLAH!" der arş-ı âlâyı titretir. Ya hakem heyetinde Trainwreck'i bilen biri yoksa? O zaman adam kullanılmış Marshall JCM fiyatına mı satacak?

EKLEME: Danışmak istersen başlık açıp fikir alabilirsin.
 
Geri
Üst