Gitarda Notaların Yerleri

siz haklı olarak bir tekniğin teorisini açıklamaya girişmişsiniz ancak benim şu seviyelerde düz mantıkla şu şurdaysa şuraya bası duymam gerekiyor sizden.
Yine tam anlayamadım, ama belki de sevgili @dingdongdaddy haklıdır, "Neyse, bu bilgiler kalsın, siz yada diğer arkadaşlar belki ileride faydalanırsınız" diyor ve konudan uzaklaşıyorum...

Sevgiler ve saygılar...
 
Sanıyorum Satriani'nin notaların yerlerini öğrenmek için tavsiye ettiği bir yöntemdi. Metronomu açıp, circle of fifths'i izleyerek sırayla her notayı her telde çalın ve bunu bir çalışma rutini haline getirin.

Daha sonra notaların, tellerin sırasını değiştirebilir veya çalacağınız her kök nota için, onun akorunu da çalabilirsiniz.
 
circle of fifths'i açıklarsanız uygulamaya çalışacağım. tabi açıklarken yeni terimlerde kullanacaksanız onları da açıklayın. peşinen söyledim zaten acemiyim diye.
 
Doğru.. Circle of fifths her notanın bir öncekinin beşinci intervalinde olacağı şekilde düzenlenmiş olduğu bir döngü. Ama biz en iyisi şimdi pek detaya girmeyelim. Siz iki temel sebepten dolayı aşağıdaki şemaya göre saat yönünde notaları her telde çalın.

1- C,D,E,F.. diye giderseniz bu tip bir çalışma fazla kolay olur..
2- Circle of fifths'i biliyor olmak daha sonra başka işlerinize de yarayacak.

MajCir5.gif
 
Geri
Üst