Home Studio Için Ekipman Yardımı!

Arkadaş 2000 tl bütçe vermiş, audio kayıt ağırlıklı çalışıyor, halen presonus m-audio önerileri geliyor :) giriş seviyesi kartları sıfır almak yerine temiz 2. el home premium kartlar yani rme babyface, apogee duet, audient id22, ua-twin gibi modeller daha mantıklı. sıfır şartsa impact twin yada audient id14 gibi modellere de bakın. hatta bence hazır mac kullanıyorsunuz, gidip bi ikinci el temiz apogee duet firewire alın, 750 civarına bulunuyor, hayatınızda yapabileceğiniz en karlı ekipman yatırımı olacağına sizi temin ederim. kulaklık mix yapmaya pek uygun olmaz ama hoparlör kullanma şansınız yoksa iyi kulaklık almalısınız, beyerdynamic dt770 pro sizin set up'ınız için harika olur. eğer hoparlör kullanabilecekseniz kulaklığı akg k77 gibi bir model tercih edip parayı monitöre ayırmak daha akıllıca olur, tabi bütçeyi azcık artırmanız gerekecek :)
 
Ama anlamadığım şey kulaklığı sadece kayıtta kullanacaksam kapalı bir kulaklık mı yoksa açık bir kulaklık mı almam gerekiyor? Ben mix vs. aşamalarını da kulaklık ile hallederim sanıyordum ama yanılmışım galiba.

Kondenser mikrofon yarı açık kulaklık kullanırken bile kulaklıktan sızan sesleri alıyor, temiz kayıt almak için kapalı kullanmak daha iyi olabilir gibi geliyor bana...
Bütçeden dolayı hemen olmasa bile ileride miks için referans monitör hoparlöre ihtiyacınız olacaktır.
 
Arkadaşlar hepinize teşekkür ettim apooge duet alamaya karar verdim. Sanırım üstüne alacağım kulaklık ve monitör için de ekstra borçlanıcam ama olsun almışken en azından iyi bir ses kartı almış olurum. Bu arada belki gülebilirsiniz ama kondenser mic ler için 45V gibi birşey duymuştum. Apooge duet de böyle bir uyumsuzluk yaşamam sanırım değil mi? Lütfen yaşamazsın deyin :nailbiting::nailbiting:
 
İçim rahatladı süper o zaman. Teşekkür ederim. Bu arada herşeyi karıştırmışım 45 yazıp çok utanç verici :banghead::LOL::LOL:
 
Geri
Üst