Logic Vs Cubase Vs Studio One

Selamlar,

Kafamda bu yazılımlarla ilgili birkaç soru işareti var, elimde bir MacBook Air ve bir Windows bilgisayar bulunmakta bir de Presonus Audiobox sahibiyim. Düzenlemelerimi Cubase üzerinde yapıyorum tüm pluginleri Macte kullanma imkanım yok maddi mevzulardan dolayı. Ayrıca Presonusun yanında Studio One'ın cdsi çıktı.

Acaba ben kaydımı bu 3 platformdan birinde alıp sonra Cubase üzerine alsam kayıt kalitemde bir artış olur mu? Bir getiri sağlar mıyım? Ses kartı aynı kalacak ama mac veya win'de işlenmesi fark yaratır mı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Studio One mükemmel bir yazılımdır. 10 sene cubase kullandıktan sonra, studio one ilk çıktığında compel indirimi ile almıştım. Bir daha cubase açmadım. Kesinlikle tavsiye ederim.
Ne tarz farklılıklar bulunmakta hocam, arayüzleri çok benzerdi diye hatırlıyorum birkaç videodan ancak nasıl bir katkı sağlıyor? Kullanım kolaylığı mı, ses kalitesi mi? Nedir farkı?
 
Bu seviyedeki yazılımlar arasında ses kalitesi farkları yok denebilir ( en azından bizim kullandığımız ses kartlarının konvertörleri ile fark edilecek şey değil.)
Arayüz olabilecek en işlevsel şekilde tasarladığı için kullanımı en kolay daw diyebilirim Studio One için.
Hazır cd si de çıkmış, kullanın işte ne güzel.
 
Ayrıca sesi mac veya Windows işlemiyor. Sizin kartınızın konvertörü işliyor. Eğer kayıt kalitesini arttırmak amacındaysanız kartınızı değiştirin. Kart kötü anlamında değil, konvertörü daha iyi bir cihaz almalısınız anlamında. Ama o zaman da tüm ekipmanın kalite durumu devreye girecektir. Kablolar, cihazların çıkışları vs vs. Bence 44.1hz 24bit alacağınız kayıtlar standart bir kaliteyi yakalar.
Yazılımlar arası geçiş yapmanızın ise size eziyetten başka getireceği bir şey olmaz.
 
Baya bir zamandır Cubase kullanıyorum ilk VST5 / 32 ile başladım düşünün gerisini. Bu zamana kadar farklı bir DAW a ihtiyacım hiç olmadı herkes Logic ten bahsediyor ve övüyor ama bunun üzerinde herşeyi istdiğim gibi yapabiliyorken neden başka bir yazılıma geçeyim ki?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Anladım, bu fazlasıyla rahatlattı, sanki apple ürünleri sesi daha iyi işliyormuş gibi bir algı oluşmuştu ben de cubasei fazlasıyla kurcaladım şu an 5 kullanıyorum daha da ötesi zaten paralı, korsan bulunmamakta :D Şu anki halinden memnunum herşeyin ancak imkan varken daha iyi olacaksa neden kafa yormayayım demiştim. Ama düzeni bozmaya hiç gerek yok anladığım kadarıyla. Çok teşekkür ederim
 
Geri
Üst