Bias Distortion Pedal

Bias olayın b*kunu çıkarmakta kararlı anlaşılan. 'Bias amp' tan sonra şimdi de 'Bias pedal' uygulamasında olduğu gibi birçok pedalı taklit eden yada sizin modifiye edebileceğiniz özelliklere sahip olacak bir pedal üstünde çalışıyorlarmış.


12768195_1128346377183691_7721023795053851353_o.jpg
 
Yakında üstünde efekt olan gitara falan da başlar bunlar. Bence adam akıllı ayak kontrolü olan bi alet çıkarsınlar, piyasa kızışsın iyice.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Bu da Line6 gibi modelleyici ürün anladığım kadarı ile. Vintage yapıda all tube amfilerle anlaşamama ihtimali de yüksek demektir :D

Line6 nın bu mantıkta bir ürünü yok benim bildiğim kadarıyla.
Software olarak 'Bias Pedal ' yazılımını biliyorsanız buradaki olay şu; bir amfiyi açıp içindeki lambaları, trafosunu vb.. modifiye edebildiğiniz gibi, bir pedalı açıp devreleri değiştirmek, kafanıza göre bir cihaz tasarlamak. Mesela RAT pedal içinde mosfet, ya da slicon elementler kullanmak EQ katını farklı şekillendirmek gibi. aşağıdaki video fikir verecektir. yaptıkları pedal da bunun ete kemiğe bürünmüş hali olacak büyük ihtimalle.

 
Son düzenleme:
Teoride oldukca çığır açıcı bir pedal ama denemek lazim. Cidden çok ilgimi çekti. Daha millet fulltone fulldrive 2 yi çözemeden satarken, bu pedal umarım 12 den vurur ve kullanacak kişiler de hakkini verir.
 
Geri
Üst