Vokal Mikrofonu

  • Konuyu açan joenisatriani
  • Başlangıç tarihi
J

joenisatriani

Kendi prova stüdyomuza 150 ytl ye kadar vokal mikrofonu arıyoruz. Samson Q8 ve Shure PG58 bulabildiklerim arasında. Hangisi daha iyi sizce? Başka bi tavsiyeniz var mı? Teşekkürler!!!
 
Böylece ilk mesajımı da atıyorum Türkrock'a ;)

Senheiser e845 beni son derece mutlu eden bir mikrofon olmuştur herzaman. Özellikle içinde anti-feedback devreleri vb. olduğunu iddia etmekteler, ben de bunun tersi bir durum görmedim şahsen. Fiyatını bilmiyorum ama çok yüksek değil kanımca.

Ancak unutmamak gereken şey, vokal mikrofonlarının her ne kadar çok bilinen-çok sevilen-çok önerilen modelleri cazip gelse de, vokalden vokale mikrofondan alınan performans -benim deneyimlerime göre- son derece değişken. Mesela bizim grupta lead vokalin en iyi performans verdiği(ve sevdiği) mikrofon Beta58 iken, klavyecinin back vokalde tercihi SM58 benimki Senheiser e845... Yani herkes bunu alın diyor diye de vokal mikrofonu almayın bence, deneyin, vokal karakteristiğinize, yaptığınız müziğin tarzına en uygun mikrofonu alın.

Ayrıca başka bir konuda uyarıda da bulunmak isterim, piyasada SM58 adında dolaşan bir çok çin yapımı replika var. Anormal ucuz SM58lerden kaçmanızı öneririm zira onları alacağınıza orjinal PG58 size daha efektif gelecektir kanımca.

İyi çalışmalar...[/b]
 
Sennheiser e845 ve e855 var bende de. Ancak Frekans aralğı itibarıyla tizleri çok iyi vermiyor. Shure SM58 daha iyi. Rock konserlerinde e855 tizleri çok vermediği için iyi bir seçim olabilir ancak SM58 hiçbir konuda dertli değil o da çok iyi gider. Toplamda SM 58 daha iyi.
 
Atalay demiş ki:
Sennheiser e845 ve e855 var bende de. Ancak Frekans aralğı itibarıyla tizleri çok iyi vermiyor. Shure SM58 daha iyi. Rock konserlerinde e855 tizleri çok vermediği için iyi bir seçim olabilir ancak SM58 hiçbir konuda dertli değil o da çok iyi gider. Toplamda SM 58 daha iyi.

(Bu konuda benden çok daha deneyimli olduğunuzun bilincinde bir şekilde)

Orjinal SM58'in frekans aralığına kesinlikle diyecek birşeyim yok. Olağanüstü, bir yandan da bu özellik ona büyük bir esneklik sağlıyor. İhtiyaç durumunda her yerde (zorlama da olsa) kullanılabilir. Zaten efsane haline gelmesinin nedeni de bu değil mi?

Yanlız benim deneyimlerime göre, eğer vokal mikrofonu olarak bahsediyorsak, e845'in tizleri daha iyi veremediğine katılamayacağım. Bence tam tersi basları SM58 kadar duyarlı değil gibi geldi bana. Elbette akademik bir kesinlikle konuşmuyorum, söylediğim tiz-bas duyarlılığı tamamiyle öznel yani benim sesimin tınısına göre konuşuyorum. Bana avantaj sağladığını düşündüğüm bir diğer özelliği de yüksek gainlerde daha az hiss/humm(mikrofon bazlı) ve daha az feedback vermesi. Bunun sayesinde diyafram sesleri kadar altı olmayan harmonikler açısından pek de zengin olmayan(tam olarak değil aslında da konudışı :) ) belting ve kafa seslerini harika alıyor, bunun yanında iki parmak uzaklaşınca da normal sesler tam anlamıyla dengeleniyor. Şimdiye kadar deneyimlediğim kadarıyla Senheiser'in bundan sonraki seri bütün vokal mikrofonları da benzer karakterde (Kondenserler dışında elbette) olduğunu gördüm.

Ve söylediğiniz gibi rock müzikte kullanıyorum.

İyi çalışmalar...
 
ehe sm58 görürde adam 150 ytl e kadar demiş dikkatinizi çekerim performans gear yani pg 58 bende var sahnede kullanmak için iyi değil istersen ucuz bir fiyata verebilirim 9 aylık bir cihaz deri çantası falan filan var ;)
 
"Sm 58 pahalı, biraz daha ucuz yollu olsun..." dersen Shure C606'ya da bir bak bence. ;) Prova stüdyosu için de idealdir hem, tonla para döktüğün mikrofon iki günde helak olursa, üzülürsün. :p

Saygılar...
 
Geri
Üst