Son Osmanlı: Yandım Ali

Yönetmen:Mustafa Sevki Dogan
Senaryo:Suat Yalaz, Mehmet Soyarslan
Müzik:Hasan Saltuk
Oyuncular:Kenan İmirzalioglu, Cansu Dere, Emir Boztepe, Engin Senkan, Alican Yücesoy......

http://www.sonosmanli-yandimali.com/

Dönem filmi olmasina karsin gayet izlemekten keyif alacaginiz surukleyici, senaryosu iyi hazırlanmis, baglantilari iyi kurgulanmis bir film.Osmanlinin son doneminde yasamıs eglenceli bir karakterin maceralarini izlemek size yetecekse kesinlikle cok memnun kalacaginizdan supheniz olmasin...

http://www.beyazperde.com/film/3260
 
Bugün izledim ve beğendim gayet güzel canlandırmışlar savaş dönemini.Kenan İmirzalıoğlu'na Ali rolü çok yakışmış; ama asıl Mustafa Kemal müthiş olmuş ;)
 
şuan gösterimde olan filmlerden seçim yapacak olursam kesinlikle yandım ali olur herhalde.fragmanını izleme vaktim oldu , gayet iyi sahneler gördüm ve kadroyu da iyi yapmışlar.film için uygun karakterler seçildiğine inanıyorum.izleyince daha sağlıklı yorum yapabilirim ama...
 
Ben de 2 haftadır vizyonun berbat halinden şikayetçiyim ve seçim yapmakta zorlanıyorum; bu film kafamda nedense yarım adım öne çıkmıştı ve buradaki yorumlar da güzel..

Onu geçtim de hakikaten berbat şu sıralar vizyon.. Sparta, Derin Su, Karayip Korsanları filan bir gelse; gözlerimiz şenlense..
 
Üstteki mesajı yazdığım gün gittim, gördüm, beğenmedim.. Yani bu konular çok işlendi artık.. Çok işlendiği için ana karakterlerin kişiseline de fazlasıyla girmek zorunda kalıyor ve beni bayıyor açıkçası. Son haftalarda boşa giden bir bilet parası daha olmaktan öteye geçemedi.

Yani şöyle diyeyim; zamanın klasik olaylarının, savaşın içine daha az girerek ve "Iııı, sokaktaki adam"ın nabzının ve kişisel döngülerinin birleştirilerek bir kez daha önümüze sunulması.. Ancak, Kemal Paşa'yı oynayan kişi de bir acayip yani, hakikaten o gözlerdeki kudret yeniden vücut bulmuş gibiydi..

İmirzalıoğlu kardeşimiz ise bildiğimiz ve alıştığımız şekilde çıkıyor karşımıza; iri yapısı ile İstanbul sokaklarında boynuna Fenerbahçe atkısını dolamış; ben sizin alayınızı bu gece burda yerim ulan nidalarında bir İmirzalıoğlu var, Yandım Ali işte.. Yani bu adamın boyu posu var diye hep kabadayı oynatılması mı gerekiyor..

Kadın rollere gelince.. Rus hanım kızımız ve kısa bir rolü olan Fransız kardeşimiz pek bir güzeller, ne de güzeller gerçekten.. Özene bezene yaratılmış vücut ve yüz hatları.. Mest eder insanı..
 
Soğuk ve Cansu Deren diyince aklıma Alacakaranlık'taki rolü geldi. Hele Kars'taki çekimlerde buz gibi havada kızarıyordu yanakları, uy gubidi gubidi.. :LOL:

Sanırım en iyisi DVD'sinin çıkmasını beklemek. Şu sıralar gidecek başka filmler olacak zira, önceliği başka filmlere vermeyi düşünüyorum.
 
ne zamandır sinemaya gidiyorum , adam gibi bir film çıkmadı karşıma.

işlenen konu çok bayat ve klişe.ben cansu dere ve kenan imirzalıoğlu'nun merak ediyordum , film güzel olur diye düşünüyordum ama vasatı geçemeyecek bir film daha.sahneleri bile beğenmedim , çok amatörce sahneler çekilmiş.bazı oyuncular çok pasif kalmış , rolünü yapamıyorlar gibi bir his veriyorlar.
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmayınız ve kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Buraya yazdıklarımın tam tersi..! : )

Ben filmi beğenmedim ama Mustafa Kemal'i oynayan kişinin heybetinden bahsettim, sen ise tam tersinden bahsetmişsin..

Her neyse, bir daha zevkler&renkler yapmaya gerek yok, enteresan fikirler olarak gördüğümü belirteyim o kadar.. : )
 
Bu arada normalde 7 yaş sınırı bulunan filme Almanya'da 18 yaş sınırı getirilmiş. Gösterilen gerekçeyi ise komik buldum; "Tek taraflı milliyetçilik yapılması".

301 de 301 diye Türkiye'ye o kadar dayatma yapan Almanya'da tek taraflı milliyetçilik söylemiyle yaş sınırı konması acınacak bir durum. Bu kararda Ali Efendi'nin bir Alman subayının ağzının üstüne çakması da etkili olabilir tabi. :LOL:
 
Ahahah evet kesin o sahneden dolayıdır.. :D

Ama çok şaşırdım yani, böyle kalifiye bir Kültür&Sanat moderatörümüz olduğu için şanslıyız, bakın ne haberler veriyor.. :LOL:

Vay Almanya vay. Bizde hata ki bu gibi şeyleri biriktirip, yeri gelince tak diye ortaya koymuyoruz.
 
bence mukemmeldi ATATÜRKe daha ne benzeyecek zaten ATATÜRKu az bilenler denzi gezmişe sarılıyor....
 
Geri
Üst