Axe Fx Standard Vs. Pod Hd500x

Bunun epey bir kıyaslaması var sağda-solda. Uygun fiyat dışında hiç bir artısı yok Line 6'in.
Axe Ultra ve Axe II sahibi oldum geçmişte. Line 6'in ise epey bir ürününü kullanmışlığım var.
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Axe Fx diğer modelleyiciler ile kıyas kabul edecek bir şey değil ses kalitesi açısından. Çok ayrı klasmanda cihazlar. Bana göre en başarılı olduğu nokta da amfi ve kabin simülasyonları. Line 6 gibi firmaların her modeli verimli değil ve her zaman kullanışlı soundlar üretmiyorlar. Axe Fx üzerindeki her amfi simülasyonu kullanışlı ve kulağa hoş gelen tınılar üretiyor. Ama tabii ki çok pahalı ve canlı performansta kullanım için çok hantal.
 
Axe Fx Standard sahibiydim bir aralar. Satmıştım ve çok pişmanım. HD500 dolardan dolayı biraz fazla uçtu ama fiyat performans olarak değecek bir alet bence. Ama Axe Fx ile kıyas edemez diye düşünüyorum. Bu tarz başlıklarda genelde şu sıralamayı yaparlar Axe Fx > Eleven Rack > HD500 tabi Axe ın yanına Kemper ı da koyabiliriz olayları tamamen aynı olmasa da.

Axe Fx ler arasında ise Standard olan modeli ile Ultra modeli arasında neredeyse hiç bir fark yok. Ultra modelinde ek olarak fazladan 8 adet eklenmiş efekt vardır. Onun dışında işlemcisi biraz daha güçlendirilerek presetler arası geçişi hızlandırır midi controller ile kullanırken. Ama axe fx2 çok daha baba bir alet.

Sonuç olarak bence maddi durumun el veriyor ise tabi ki axe fx almalısın. Ama şunu unutma hangisini tercih edersen et zincirin diğer tarafında ki ekipmanlarında uyumlu olması gerekiyor. Bunları da ekleyerek karar verirsen daha verimli olur diye düşünüyorum.
 
Prosesör sevmeyen biri olarak bulunduğum yerdeki imkansızlıklardan dolayı HD500X aldım. Öncelikle söyleyebileceğim, kayıt kalitesi inanılmaz aletin. Ayrıca efekt ve modellemeleri oldukça iyi. Kaymak gibi drive tonları var. Ama bir Axe FX mi, tabii ki değil. İmkan varsa Axe alınmalı, yoksa POD'da oldukça iyi bir seçenek fiyat aralığı için.
 
Geri
Üst