Gelin Andrig'i Birlikte Gelistirelim

Eski bir muziktek moderatoru olarak yillar sonra tekrar Turkrock'ta baslik acmak cok guzel.

Oncelikle size birsey satmaya veya reklamini yapmaya calismiyorum. Andrig, android telefonlari gitar prosesorune donusturen bir uygulamadir ve ben de bu uygulamayi gelistiren ekipteyim. Bu baslik altinda da Andrig'in yeni surumlerinde olmasini istediginiz ozellikleri ekibimle paylasmanizi temenni ediyorum.

Anrdig olarak, buyuk yenilikler arefesindeyiz. Yepyeni bir arayuz ve gitaristlere ozel evrensel bir ses karti tasarliyoruz. Bu tasarim surecini, potansiyel kullanicilardan izole edilmis bir bicimde yapmak istemiyoruz. Bu yuzden biz, size bu baslik altindan gelismeleri bildirmek ve sizin geri bildirimlerinizi dinlemek istiyoruz.

Cok yakinda apple pazarina da girecegiz, bu yuzden apple kullanicilarinin fikirleri de herkesinki kadar degerlidir.

Cem Saydam
 
Midi kontroller fonksiyonlarını mümkün olduğu kadar geniş ve yaratıcı tutun çünkü mevcut popüler uygulamalarda istediğim özelliklere midi atayıp kotrol edmiyorum. mesela bias FX de line selector yok. Aynı anda iki ya da daha fazla pedalı açıp kapayamıyorsunuz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Midi kontroller fonksiyonlarını mümkün olduğu kadar geniş ve yaratıcı tutun çünkü mevcut popüler uygulamalarda istediğim özelliklere midi atayıp kotrol edmiyorum. mesela bias FX de line selector yok. Aynı anda iki ya da daha fazla pedalı açıp kapayamıyorsunuz.
Midi kesinlikle onumuzdeki 10-20 yili domine edecek bir alan. Bunun farkindayiz. Midi standartlarina uyumlu, CC, SysEx ve Program Change mesajlarini alip verebilen bir uygulama bizim de onceligimiz. Hayali senaryomuzda, tamamen sessiz dijital bir sahnede, tum cihazlarin birbiriyle senkronize oldugu ve tum preset gecislerinin midi ile yapildigi bir deneyime ulasmak var. Midi haritasini da Cubase veya ProTools ihtiyaci olmadan bu uygulama icinde kurgulama imkani tanimak istiyoruz.
 
Taşınabilir aygıtlar için ses kartı tasarlayacaksanız bence 2 ya da 3 butonlu pedalboarda koyulacak bir ürün tasarlayın. 1 ya da 2m kablo ile telefona(ios yada android ve hatta yapabilirseniz PC çok şahane olur) bağlanacak ürün çok şahane olur. Destek verebilmek için herkesin bu tarz bir şeye para ayırabileceğini düşünüyorum. Hele düzgün bir ürün ve yerli yapım olursa...

Program olarak yapılmış başarılı birden fazla ürün piyasada var. Onlarda olmayıp keşke olsaydı dediğim bir özellik aklıma gelmiyor. Ama programa online sound database tarzı bir arayüz yapmanızı şiddetle öneririm. Kullanılabilirliği en fazla arttıran özelliklerden biri bence.

Projeniz konusunda iyi çalışmalar dilerim. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
3.parti kabin impulse response'ları yüklenebilen bir program olsa çok iyi olurdu. Bence bu tip mobil programların en zayıf noktası içindeki stock kabin simulatörleri...
Aklimizdaki senaryolardan birisi de su. Gitaristin kendi lambali amfisi vardir. Ama kabini yoktur (veya varsa da ev ortaminda kullanamamaktadir). Gitari amfiye, amfinin fx-send'inden de Andrig'e girer (Power on, Stand by off iken kabin baglamak zorunlu degildir, amfinin pre-amp kismi calisir ve fx-send'de pre-amp'tan gecmis sinyal vardir). Andrig'de sadece 3.parti cab IR koymak istiyordur. Burda diledigi kabini koyar, Andrig'den cikar ve ister bilgisayarina, isterse de sahneden tonmaystere tek bir kablo ile gitar tonunu iletmis olur.

Bu senaryonun kullanicilar tarafindan cok kullanilacagi hipotezimizi dogrulamamiz gerekiyor.
 
Diezel, Orange, Engl, Hughes & Kettner, Soldano, Evh, Mesa, Jet City, Peavey, Fender, Randall, Blackstar, Bogner, Bugera, Marshall

Kısacası alayı olsun :) Modellemeler çooook önemli :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Basligi acali 1 kusur sene olmus. Bu sirada neler oldu, neler degisti siralamak isterim.

Oncelikle Andrig uygulamamizin adini degistirdik cunku artik iphone icin hazirlaniyoruz. Bu yuzden ismimizdeki Android hissini kaldirmak icin uygulamanin ismini sirketimizin de ismi olan Deplike'ye cevirdik.

  • USB ses surucumuzu gelistirdik. Bu sayede Android cihazlariniza herhangi bir usb ses karti baglayip, pc kalitesinde kullanabiliyorsunuz. "0" gecikme artik hayal degil.
  • Yeni amfi modelleri ekledik
    • Marshall Jcm 800
    • Marshall JTM 45
    • Fender Bassman 59
    • Mesa Boogie Dual Rectifier
    • Soldano SLO 100
    • Peavey 5150
    • Orange Rockerverb 100
    • Fender Deluxe Reverb (Stock amfi)
    • Ampeg SVT (bass amp)
    • Vox AC30
    • Acoustic Amp
  • Yeni efekt pedallari ekledik
    • Maxon OD808 overdrive
    • Pitch Shifter (Whammy)
    • Octaver
    • Tape Delay
    • 5 band EQ (Mesa mark series)
    • Looper
    • 1176 Compressor/Limiter
    • Sustainer
  • Eski pedallarimizda ve amfilerimizde iyilestirmelerde bulunduk
    • BigMuff Fuzz
    • MetalHead Distortion
    • Dizzy Lobster Tremolo


Simdi ise Turkiye'nin Kickstarter'i olan Turkcell Arikovani'nda projemize desteklerinizi bekliyoruz. Positive Grid ya da Amplitube yerine bizi kullanin istiyoruz. Onlardan cok daha iyi oldugumuzu goreceksiniz.

Deplike | Guitar Amp In Your Pocket | Arıkovanı

Lutfen olabildigince arkadaslarinizla paylasin. Destekleriniz bizim dunya capinda bilinen bir marka olmamiz icin cok onemli.
 
Merhabalar,

20 yıllık embedded yazılım deneyiminden sonra ben de birşeyler çiziktireyim. Faydamız olsun
Öncelikle tebrik ederim. iki önemli ve piyasayı domine eden rakibin karşısına çıkarak gerçekten zor bir işe girişmişsiniz. Umarım başarılı olup bu iki markayı silip supurursunuz.

Benim aklımda da iki özellik ön plana çıkıyor.
1) Elimizin altında artık bilmem kaç cpu'lu usb 35x li makinalar olduğuna göre yazılım tasarımı gerçekleştirirken endless combination'ı düşünmek gerekiyor. Yani her amp/pedalı istediğimiz herhangi bir yere ve istediğimiz kombinasyonda kullanabiliyor olmamız gerek.
Tabi ki ipad/iphone/android versiyonlarında donanıma göre latency den ödün vermemek adına limit olması gerekiyor.
Misal ben manyağım bunu oyun makinasına koyuyorum sahnenin arkasında istediğim kombinasyonu istediğim kadar pedalla yapmak isterim. (Tabi onun da bir limiti olacaktır)
Yani demek istediğim bu limiti donanım'a göre karar verebilen bir mekanızma geliştirilmesi çok yerinde olur.
2) Ee milyon tane pedal koyduk parmakla kontrol olmaz haliyle. Burada

Midi kontroller fonksiyonlarını mümkün olduğu kadar geniş ve yaratıcı tutun çünkü mevcut popüler uygulamalarda istediğim özelliklere midi atayıp kontrol edmiyorum. mesela bias FX de line selector yok. Aynı anda iki ya da daha fazla pedalı açıp kapayamıyorsunuz.

katılmamak elde değil.
Dedim ya kafa bozuk 32 switchli midi pedal boardum var Benim bunu istediğim kombinasyonlarda signal chaindeki pedallara atayabiliyor olmam lazım. İşte o zaman farkı atarsınız. 4 butonlu positive grid'in BT4 unu (sahip olanlar alınmasın) alır duvara çarptırıp insanlara parçalattırırsınız.

Başarılar
Saygılar
 
SilverSky'ın dediği özellikler koyulabilirse kesinlikle diğerlerini tokatlar. Her türlü destek veririz. Benim bu yazılım konusunda en sinirlendiğim nokta on numara yazılım yapılmış, içinde envai çeşit amfi pedal modellemesi var, hangisini seçeceğimize karar veremeyeceğimiz kadar çok seçenek var ama önümüze bu yazılıma "alın footswitch yaptık" diye dört butonlu saçma sapan footswitch koyuyorlar. Yap şuna line 6 prosesörlerdeki gibi bol seçenekli bir ayak kontrolörü, yanına pedalı. Koskoca yazılımı yapanlar bunu nedense yapmıyorlar. Umarım siz bu olaya bir çözüm bulursunuz çünkü her daim el ile kontrol yeterli kalmıyor, çoğumuz sahne de alan insanlarız. Insan bu kadar çeşitliliğin olduğu yazılımı görünce aynısını ayağının altında da istiyor. Inşallah ortaya diğer markaların eksikliklerini de kapatan kaliteli bir ürün çıkar da biz gitaristleri koca koca aletleri taşımaktan kurtarırsınız. :)
 
@SilverSky @ktlcn. Bias ve amplitube gibi programlarda 4 butona muhtac değilsiniz. mesela kamera connection kit ile birlikte Behringer FCB1010 ( 2 expension + 10 Button) ya da farklı bir foot kontroller kullanabilirsiniz.

Ben JamUp Pro nun tonlarından daha memnun olduğum halde, Bias FX e tonla para bayılıp geçmemin nedeni sahnede ihtiyacım olan MIDI fonksiyonlarının daha kapsamlı olmasıydı. Ama gene ihtiyacımı karşılamıyor. Butona atanması gereken bazı fonksiyonlarda; başta line selectör, ab switch gibi MIDI kombinasyonlarında önemli eksikler var.
 
Farklı şekillerde bağlantı tabi yapılır midi footswitchlerle. Benim anlatmak istediğim koskoca bias neden bizi bunca angaryayla uğraştırıyor. Bir tane kendi markasıyla güzel bir footswitch yapmaya güçleri yok değil. Yapsalar tadından yinmez yani.
 
Geri
Üst