Murat Çekem & Mercury

L

Lord_Elric

Selam arkadaşlar...

Bu grup nolmuştur , yolları ayrılmışmıdır? Bileniniz var mı?

ve tabi "Sen Olmasan" gibi bir parça daha oluşmuşmudur...
 
ne yazik ki yollari ayrildi uzun zaman once, son donem gitaristi batuhan su an duman'da ama murat cekem ne yapiyor bilmiyorum, en son sanirim bi 2-3 yil once pera palas'ta caldigini okumustum bir yerde ama gorme sansim olmadi...
benim favori sarkim"korku yakamdan dusmuyor"
 
vip'yle bir tv yarismasinda muzikleri yapiyorlardi, yarismanin adini animsayamiyorum ama eskiden basketbol muhabiri olan birisi sunuyordu sanirim.
 
bildigim kadarıyla en son :

Murat Çekem , Kenan Doğulu'nun vokalistlerinden birisiydi .. sahne hayatina devam ediyor yani

Volkan Başaran (Mercury gitaristi) ise bir sure Newyork'ta yaşadıktan sonra tekrar İstanbul'a dönmüş .... Teoman'ın son albumunun tum gitarlarini calmıs ve duzenlemeleri yapmistir ....
 
Volkan, bir New York'da bir Istanbul'da zaten :)
Murat'i 10 senedir gormedim, zaman ne cabuk geciyor :(
Galatasaray lisesi muzik tayfasi Murat Cekem, Murat (Paytak), Taylan Dedeoglu, Emre Tukur, Murat Ulku, Hayri Erdeniz ve digerleri ile guzel yillar gecirdik Istanbul'da.
Murat Cekem, lakabi cenedir bu arada, ingilizce bilmeden soyledigi ingilizce parcalar ile muhtesemdir. Sonra basa gecti, biraz gitar ve keyboard'da calar zaten, komple muzisyendir aslinda.
Ortakoy'de Mercury'de soyledigi zaman guzel muzikler cikariyorlardi.
Simdi nostaljik oldum, bir bira daha acayim bari :D
 
1990'li yillarin ortalarindaki en baba bar grubu idi Mercury. Defalarca dinleme ve izleme firsati bulmustum. Kemancida ve Ortakoy Sis barda calarlardi. Volkan super bir gitaristti, Murat'da David Lee Roth bozmasi bir vokalistti ama sesi cok iyiydi. Artik boyle mukemmel yorum yapan gruplar kalmadi Istanbul bar ortaminda.
 
murat çekem, murat çekem ve vip den sonra extra adı altında bi albüm daha çıakrtmıştı...hasret die bi şarkısınada klip çekmişti hatta...murat çekem in baya tribal takıldıı bi klip olmuştu...extrayla murat çekem daa popüler dinleyici kitlesine hitap etmek istemişti sanırım...ama olmadı heralde...şimdi murat çekem yukardada denildiği gibi kenan doğunun arkasında....korku yakamdan düşmüyor die unutulmas bi şarkısı var bu adamın ya...
 
Volkan Başaran sadece süper bir gitarist olmakla kalmayıp "sound" konusunda da son noktayı koymuştur diye düşünüyorum :) Çok iyi bir müzisyen olmasının yanında Türkiye'deki en iyi prodüktörler arasında gösteriliyor. Bu arada "Korku yakamdan düşmüyor" şarkısı da ona aittir. Şarkının içindeki "tight" melodiler ve rifflerden de anlaşılabileceği gibi ;)
 
Murat Çekem Mercury'nin albümünü ilkokuldayken, servis şoförüne baskı yaparak serviste çaldırıyordum. Ne mi oldu? Kasedim bir anda kayboldu :( Hem de çok esrarengiz bir şekilde...
O gün bu gündür albümü ararım, sorarım :(
Batuhan - ari ve batuhanlı mercury grubu biteli yıllar oldu ama hepsi ayrı yerlerde hepsi iyi yerlerde :)
korku yakamdan düşmüyor
yalnızlık desen gölgem
 
aramızda eski tüfek rocker'ların olması, bir daha yaşanması imkansız o güzel yılları hatırlatması ne güzel.

kendisi ile tanışmadım ama camidaki ortak dostlarım murat çekem'in (çene murat) altın gibi bir kalbe sahip olduğunu söylerler. bir o kadar da iyi müzisyen olduğunu. onları en son 1994'ü 1995'e bağlayan yılbaşı gecesi kanal d'de görmüştüm. (aynı programda volvox da çıkmıştı). o zamanlar hayli kilolu olan batuhan da gitardaydı. yukarıda kapağı görünen albüm de 1994 yılında çıkmış, kemikleşmiş rock dinleyicisi haricinde de hakettiği ilgiye ulaşamamıştı. bugün bu albüm piyasaya sürülsün iş yapar.

yukarıdaki bilgiler için herkese teşekkürler.
 
arkadaşlar müjkdemi isterim

. ben kadıköy moda turkuaz stüdyosunda çalışıyorum. şu anda grizunun yeni albümünün kayıtları sürmekte. prodüktörleride volkan başaran.

"ağzından damlayan her kelimeyi defalarca kez tekrarlayıp sound la ilgili görüşlerini anlamaya çalıştığım yüce insan"
 
Merhaba...

Murat Çekem ile ilgili yapılan yorumlar çok hoşuma gitti.. Murat gerçekten altın gibi kalbe sahip olup, çok kaliteli müzisyendir..

Kendisi Kenan Doğulu ile çalışmanın dışında , bir çok sanatçı için söz yazarlığı, beste ve aranjörlük yapmaktadır..

Kendi tarzına uygun yerlerde sahne almaktadır....

Programlarını mutlaka buraya yazacağım.. Fırsat bulursanız kendisini seyretmeye gelirsiniz...
 
Evet Murat Çekem'in en son program haberini veriyorum..

16 Şubat 2007- Hayal Kahvesi Beyoğlu

Konser Saati : 24:30
Konser Fiyatı : 20 YTL. 1 yerli icki dahil


Grup lokomotif ve grup mercury zamanından bu güne kadar rock funk dance ve blues şarkılardan oluşan repertuarıyla murat çekem hayal kahvesinde. Şarkıları jazz ve fusion tarzında yer yer doğaçlayan müzisyenleri ise kenan doğulu ile beraber çalıştıkları orkestra elemanlarından oluşuyor. Aydın Karabulut - davul, Hami Barutçu- bas, Tarık Sezer - klavye, Tahsin Endersoy - gitar, Toygun Sözen - sax .
 
HELP ME!

arkadaşlar gruptan 1inize alel acele bir mail attım snrm ama herkesden ricam elinde korku yakamdan düşmüyor isimli şarkının mp3 formatı varsa benmle irtibat kurması.senelerdir aradım bulamadım.evet belki bazınız alay edeceksiniz ama gerçek bu:( ki askerden dönücem yaknda amahala o şarkıyı istiyorum.
 
Geri
Üst