Gitara yedek parça nerden bulunur???

Elimde ibanez marka bi gitar var. Buna tel takarken bi parçasını fazla zorlayıp kırdım. Tel takma yeri (köprü) tremolo kolu takılan cinsten, teli girmesi gereken yere sokup arkadan vidayı fazla sıkınca o parça yamuldu (umarım anlatabilmişimdir). Bu parça bulunur mu? Varsa nerden bulunur, Ankara'da bildiğiniz bi yer var mı?
Bide şu amfi, prosesör vs. aletlerle ilgili internette okuyabileceğim her anlamda açıklayıcı makale, yazı her türlü döküman ne olursa olsun mümkünse türkçe olsun nerden bulabilirim? Şimdiden teşekkürler 8)
 
Türkiye'de nerede bulursun bilemiyorum ama ihtiyacın olan bütün gitar yedek parçaları şu Amerikan sitesinde var:

http://www.allparts.com

Siparişin $100 üzerinde değilse zaten gümrük filan işleriyle uğraşmazsın.

Diğer makaleler ile ilgili bir Google araştırması yap, bak bakalım ne çıkacak karşına.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bütün arama motorlarını gezdim zaten ama istediğim gibi sonuçlar çıkmadı, belki ben beceremedim olsun önemli değil o.
Ben Trabzondayım, burda bırak parçayı gitar bulmak imkansız toplam 5-10 tane var, onlarda tahta parçası. Kardeşim Ankarada okuyo da dedim birisi bi yer biliyosa ona söyliyimde yollasın yoksa zamanı yok her tarafı gezdiremem ona bi parça için. Bilen biri varsa parça satan bi yer cevaplarınızı bekliyorum. Machem sanada teşekkürler özellikle forumdaki çoğu konuda sayende az da olsa (ne kadar anlayabildiysem) bilgi sahibi oldum. Herkese teşekkürler 8)
 
Vay hemşerim benim valide ve rahmetli peder her ikisi de Of'tandır :D Hemşeriye torpil geçelim.

Bence hiç uğraşma, çıkart kredi kartını online sipariş et Allparts'dan, zınk diye gelir en geç bir haftada hiç başını ağrıtma nereden bulacağım diye.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Saol da şu an siteyi geziyorum ıncık mıncık parçalara 40-50 dolar yazıyo ben bişe anlamadım. Biraz daha geziniyim sitede bulursak parçayı bakarız.
Görüşmek üzere 8)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
http://www.allparts.com
bu sitede Search Catalog -> Bridge Parts bölümünde 12. sayfadaki ilk resimdeki parçaya $17.00 yazıyo, ben ona o kadar para vereceğime gitara çivi çakıp teli düğümlerim. Nedir bu işin mantığı takım halinde mi yoksa kafam karıştı biri açıklayabilir mi?
 
Çivi çak düğümle o zaman.

Ürün numarası ver, ürün numarası... Sarı Çizmeli Mehmet Ağa. Her bastığında ayrı sırada çıkıyor o resimler, nereden bilelim hangisini kastediyorsun? Ben bastım 30$'lık birşey çıktı.

Saat 12'yi geçti ya, tık devreyi kesti hemen orada...
 
Onu tek bulman zor olabilir. Genelde takım halinde satılıyor. Bende o senin dediğin parçayı kaybetmiştim bir zamanlar (yuh yani). Takım aldım.
Antalyadaki sıradan bir gitar mağazasından. Bulunur ama 4 sene önce 30 milyona patladı bana
 
Ankara'da tanıdığın var madem...
Demirtepe'de Evrensel Müzikevi vardır...
Gitarı oraya ulaştırın. Ne problemi varsa çözerler, ve muhtemelen de oldukça ufak bir fiyat alırlar...

Geçmiş olsun.
 
Adamlara email at, şunu söyle:

"Dear sirs,

Could you please advise if the listed price of $15 for the item # BP 0691-010 (Low Saddle) is the price for each or a set?

Could you also please let me know the cost of air shipping for above item to the address below:

Nevarneyok Caddesi
Nossunbeabi Sokak
Selamsöyle Apt. No: 25 D:6
Trabzon 61085
Turkey

Sincerely,

Abuzittin Tanyerli
[email protected] "

Sana o fiyatın tane mi takım mı olduğunu söylerler, ayrıca Türkiye'ye adresine gönderme maliyetini de söylerler.

Bu arada oradaki Abuzittin Tanyerli yerine kendi adını, uydurma adresin yerine de kendi adresini ve emailini vermeyi unutmuyorsun.

Hadi kolay gelsin. ABD sizden sekiz saat geride, acele edersen cevabı bugün bile alabilirsin.
 
Ben çivi çakıp çalmaya devam ediyorum :D
GaRGoYLe verdiğin adresi unutmicam saol belki ilerde bi işim düşer saol.
Hassihhhtir sen de nasıl kaybettin o parçayı merak ettim ??
Machem sana bişe demiyorum sen geç dalganı 8) 8) 8) 8) 8)
Ama ingilizcem yoktu saol
 
Ben de Karadenizliyim, bilirim, gece geç vakit, ne olur ne olmaz dedim ;)

Bu arada benim adım Machem değil, Mahcem. Burada İngilizlere İskoçlara öğrettik doğru yazıp doğru okumasını da bizim memleketliye öğretemedik :roll:

Orada Mahcem yazanı nasıl Machem okur bir insan, hem de iki defa?
 
Geçen bi forumda birisi daha yanlış yazmış (mahcen diye) sırf bu yüzden dikkat ederek yazmıştım, burdan çok dikkatli biri olduğumu görüyosun.
İki defa olması önemli diil kafana ilk nası giriyosa öyle kalıyo işte,anlamını bilsem öyle bi sorun olmazdı. Sen yine kusura bakma hatasız kul olmaz.
Bu arada mail göderdim cevap gelince buraya yazarım (hani ingilizcem yok ya bi müslüman tercüme etsin :D) Her şey için teşekkürler.
 
Sen BP 0691-010 diye geçen parçanın nesini yamulttun? Gelen vidayımı içerdeki kübik demir blokmu? Söyle sen, ben buralardan bulurum büyük ihtimal postayla yollarım sana
 
Gitar parçaları

Kapsamlı gitar parçaları sadece solomusic ankaradadır, google a yazın çıkar, sitesinden bakabilirsiniz, burası bu konuda tek
 
hocam baslığın üzerinden bi 6 sene gecmiş arkadas bulmustur sanırım parcayı :) ama baskalarına yararı olacaksa enstrumanmarketi.com dan bazı parcaları temin etmek mümkün
 
Geri
Üst