Lambalı Amfi Için Ups

Merhaba bulundugum bölgede elektrik kesintisi çok oluyor ups güç kaynağı almayı düşünüyorum ama kaçlık almam gerek,işe yarar mı amfide böyle bir şey,yani amacım amfimi kesintilere ve voltaj oynamalarına karşı korumak.Ht5 kafa ve kabine sahibim.
 
Gitar amplifikatörleri zaten gerilim düşme/yükselmelerine ve ani kesintilere karşı koruma içerir. Elektrik kesildiğinde normal çalmaya devam etmek istiyorsanız KGK (Kesintisiz Güç Kaynağı) alın bence.

Pratikte, kullanacağınız aletlerin toplam sarfiyatına uygun olarak KGK seçmeniz lazım. Aletin arkasında "INPUT 40Watts" yazıyor. Takribi 60VA eder. O zaman siz de "sadece gitar amplifikatörüyle kullanmak için" en az 150VA (yaklaşık 100W eder) gücünde KGK alabilirsiniz. Piyasada bu kadar düşük güçte bulmak zor; o yüzden en az 600-1000VA mertebesinde olanlardan birini alabilirsiniz. Tunçmatik'ler var mesela, ucuz ve güvenilir. İnsanlar genel olarak memnun. Şimdi kontrol ettim hatta, 1kVA (1000VA) olanları 250TL bile değil.
 
Lambalı amfi kesintisiz güç kaynağına bağlı çalıştığında berbat bir ses çıkıyor. Eğer amfiniz yüzde yüz lambalı amfi ise yani içinde transistör , entegre içermiyorsa gereksiz.
 
Lambalı amfi kesintisiz güç kaynağına bağlı çalıştığında berbat bir ses çıkıyor...
Bunu ilk kez duyuyorum. Nedeni, olsa olsa bazı KGK'lerin gerçek sinüs çıkışı veremeyişi (basamak şekilli) olabilir. Çünkü bazı KGK'ler bilgisayarlar için üretiliyor ve bilgisayar güç kaynakları böyle biçimsiz gerilimleri tolere edebiliyor diye KGK üreticileri çok önemsemiyor.

O yüzden, alınacak aletin "gerçek sinüs çıkışlı" olduğuna dikkat etmek gerekiyor.
 
Geri
Üst