Amfiden Gelen Dip Ses Gitarın Sesini Geçiyor Yardım!!

Amfiden ve acayip bir dip ses geliyor arkadaşlar çözemiyorum bu sorunu. Profilden yaptırdığım pedal boarda dokununca yarı yarıya azalıyor dip ses. Nasıl çözebilirim ?
 

Dosyalar

  • 12921183_1055705197829721_1684600757_n.jpg
    12921183_1055705197829721_1684600757_n.jpg
    115.4 KB · Gösterim: 474
Bir çok sebepten kaynaklı olabilir öncelikle evde topraklama var mı, adaptörün tam röleli mi jacklarında sıkıntı var mı onlara bakman lazım. Amfi potanslarından yada pedallarından kaynaklı da olabilir.
 
Bir çok sebepten kaynaklı olabilir öncelikle evde topraklama var mı, adaptörün tam röleli mi jacklarında sıkıntı var mı onlara bakman lazım. Amfi potanslarından yada pedallarından kaynaklı da olabilir.
Ayrıca benzer bir sorunu ben de yaşıyordum dediğim noktalarda sıkıntı yoktu gitara Dokununca gürültü azalıyordu amfinin clean kanalında dip gürültüsü sıfır idi sorunun kullandığım sansamp gt2 nin yüksek drive seviyesinden kaynaklı olduğunu gördüm ve decimator g string siparişi verdim.
 
Pedallardan birinden olabilir, sırayla çıkar bak. Eğer içlerinden birini çıkarınca kesiliyorsa pedaldan olabilir. Sonra pedalı besleyen adaptörden olabilir, mümkünse pedalları pille dene. O da olmadıysa sistemi başka odada veya tercihan başka bir yerde dene çünkü bu bulunduğun binanın topraklamasından olabilir. Tek bir nedeni olanayacağı için deneyerek sorunun kaynağını bulursan ona göre çözüm üretilebilir.
 
q

Kabloları kısaltsam az da olsa azalır mı hocam? Pedal ara jakları ve çoklu güç kablosunu kendim yaptım.
evet uzun kablolar gürültüye sebep olur pedal aralarında da uzun kablo kullanmışsınız gördüğüm kadarıyla. ancak siz "gürültü" ile aslında neyi tanımladığınız konusunda bilgili değilsiniz. noise gate kullanmadan öyle bir setup da gürültü olur elbette.
 
Konu hortlatacağım ama sorunu çözdüm arkadaşlar. Kablonun uzunluğuyla bir alakası yok ara kabloları değiştirdiğimde sorunun düzeldiğini farkettim hemen eski kabloların içini açtım baktım çok ufak bir tel + ve - kutbunun temas etmesini sağlıyordu. insan kılı kadar ince bir telin nelere yol açtığını görmüş olduk. aynı sorunu yaşayanlar jak kablolarını kontrol etsinler.
 
Geri
Üst