Pasif Mantetik Tavsiyesi .

Merhabalar hatırlayanlar olur geçen günlerde FloydRose saddle arızası ile ilgili bir konu açmıştım . Saddlelar ile teker teker uğraşmayıp direk köprüyü değiştirmeyi kafaya koydum . Köprüyü değiştirmek dışında , tonundan memnun olmadığım EMG 81-85 manyetik setini de değiştirmeyi düşünüyorum . Hali hazırda EMG 81-89'lu bir gitara sahibim. 81-85'in tonları bana daha kulak tırmalayıcı ve dijital geldi. Bir eksisi olarak da gitarda Clean hiç yok , pasif manyetik setleriyle bu sorunu çözmeyi düşünüyorum . Daha tok tonlar için tavsiye edebileceğiniz manyetikler neler ? Bir başka soru olarak da gitarımda aktif manyetik devresi var. Aktif Manyetik'den pasif manyetiğe geçerken herhangi bir sorun yaşar mıyım ?

Upgrade etmeyi düşündüğüm gitarım : Guitars : Damien Platinum-6 FR
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Devre yeni elemanlarla yeniden kurulacak, EMG elemanlarıyla olmaz.
Tok derken nasıl tok? Hangi amfiye girilecek gitar, neler çalınacak?
Orange Crush Pro CR-60C amfi + analog setup'ım ile (fullbore metal,10band eq ) kullanıyorum . Tokluktan kastım Emg'in dijitalliğiyle ilgili . Metal'in her türüyle ilgileniyorum. Ancak bu gitarımla Heavy ağırlıklı çalıyorum .
 
Pasif olarak seymour duncan nazgul/sentinent kombinasyonunu severim koyu tonları var baya hemde ancak ondada clean namina pek birsey yok ve heavy icin biraz fazla bile kacabilir, yine seymour duncanin invader seti var heavy için cok güzel gidecegini düşünüyorum onunda ayni sıkıntı bundada var malesef clean olarak beklentileriniz varda clean için pek karsilamazlar ve gel gelelim bir klasik olan jb-59 kombosuna bu ikilinin ton araligi inanilmaz jazz bluestan metalin cogu turune gayet tatmin edici (kendi fikrimce) ancak koyu bir ton ariyorsanizda bu set onu saglayamayabilir size ve her gitarda tepkileride farkli oluyor tabi pasiflerin o uyum hakkinda pek bir fikrim yok ne olur nasil olur ve aktif ten pasife gecerken butun elektronik devreler ve aksam gitarin icindeki degisecek diye biliyorum bende ancak cok bir maliyeti olmasa gerek.Birde duncan duncan diye gittim ancak dimarziolardan sadece dp100 biliyorum aradiginiz tonlari verebilecek onun kombinasyonlarinada baska bilen birisi forumdan el atacaktir onlarida bir dusunun.
 
Nazgûl daha çok hi-mid bakımından kuvvetli bir manyetik. Dolayısıyla tok + parlak bir yapıya sahip. Ayrıca yüksek çıkışlı olduğu için clean'de dert yaratabilir. Daha tok ve düşük çıkışlı manyetik olarak Seymour Duncan Full Shred önerebilirim. Clean'lere de müsait bir manyetik.

Aktif manyetikten pasife geçişte, manyetiklerin değişmesi dışında;
- Pot'lar da değişir (EMG'nin 10k-25k potları gider, 250k-500k potlar gelir)
- Köprüye toprak kablosu çekilir (Eğer sabit köprü kullanıyorsanız kendiniz yapamazsınız; FR gibi yaylı köprüler biraz daha kolaydır bu iş için)
 
Geri
Üst