Gitar Efekt Programında Sorun!!?(Ses Kartından Anlayanlar!!)

GuitarFX 3 diye bi program çektim (http://guitarfx.net/)
Programı çalıştırırken "There is no wdm sound output device" şeklinde bi yazı çıkıyo ve programı açtıktan sonra ses gelmiyo.??? Programda giriş çıkış la ilgili yerde giriş için "SBlive! Wave in [DC00]" yazıyo o tamam da altında çıkış için birşey yok seçenek falan da yok. Acaba bi şeyimi yanlış yaptım.
Ayrıca aynı şekilde çalışan ReValver diye bi program da kullanıyorum (herkesede tavsiye ederim -amfisi olmayanlara diyorum-), onda her iki yer de dolu ve çalışıyo kafam karmakarışık. Yardımlarınızı bekliyorum :?: :?: :?:
 
İhtimaller, bunlardan biri veya birkaçı olabilir:

1) Ses kartının çıkışları başka bir program tarafından kullanılmakta. Eğer kartının driver'ları multi-client değilse kartı kullanmak isteyecek iki program üst üste açıldığında ilk açılan program kartın giriş çıkışlarını ele geçirir, diğeri ise karta ulaşamaz. Hangisi önde aktif olursa olsun farketmez, daima ilk açılan program kartı kullanır, sonraki(ler) kullanamaz. Çözüm: Bütün programları kapat, hangi programı kullanmak istiyorsan sadece onu yeniden aç.

2) Programın Options menüsünden kart giriş çıkışı tanımlanmamış. Çözüm: Opsiyon menüsünü aç, oradan giriş çıkışları tanımla.

3) Ses kartının WDM sürücüleri doğru yüklenmemiş. Çözüm: Kartın en yeni driverlarını internetten indir, eğer zip'lenmiş ise boş bir klasöre aç. Mevcut yüklü driver'ları Device Manager'dan uninstall et. Makinayı kapat, kapağı aç, kartı çıkar, makinayı kartsız olarak yeniden başlat, sistem yükledikten sonra Başla menüsünden makinayı tekrar kapat, kartı tak, makinayı yeniden başlat, yeni hardware bulundu sihirbazı çıkınca eski driver'ları kullanma, yeni driverların bulunduğu dosyayı buldur ve yeni driverların yüklenmesini sağla. Makinayı yeniden başlat. Bak bakalım sorun çözülmüş mü.

4) Kartın Full-Duplex değil (yani aynı anda hem okuyup hem kaydedemiyor, girişi ve çıkışı dönüşümlü kullanıyor). Çözüm: Full-Duplex yeni bir kart al.

5) SoundBlaster'dır, yapar. Çözüm: Madde 4.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Evet 98 kullanıyorum.
1-Bu değil
2-Programda options bölümü bulamadım.
3-Eğer bu olsaydı diğer programında çalışmaması gerekmez miydi?
4-"aynı anda hem okuyup hem kaydedemiyor"?? Ben gitar çalarken aynı anda müzik dinliyebiliyorum, tam anlayamadım demek istediğini.
5-Param olsa amfi veya processor alırım (zaten forumu gezince o konuda da kafam baya karıştıya bakalım bi para biriktirelim inşallah ilerde)
8) 8) 8) Herkese teşekkürler 8) 8) 8)
 
3) Hayır. Farklı farklı driver'lar vardır, ASIO, WDM, MME vb gibi. Bunların her biri karta erişimi farklı bir şekilde sağlarlar. Her program her tip driver'ı tanımaz, örnek vermek gerekirse Sonar programının 2.0versiyonu WDM veya eski tip MME ister ama ASIO ile çalışmaz, eğer 2.2'ye yükseltirsen hem WDM hem ASIO kabul eder. Öte yandan Cubase sadece ASIO ister, diğer driver'ları tanımaz.

Tahminim senin makinanda WDM driver yüklü değil, MME veya ASIO yüklü. Dolayısı ile diğer programlar MME/ASIO ile çalışıyor ama bu gitar FX programı özellikle WDM driver istiyor, o da senin makinanda yüklü olmadığı için göremiyor.

Bu farklı tip driverlar aynı anda bir makinanın içinde yer alabilirler, birbirlerine zarar vermezler. Dolayısı ile WDM yükleyeceksen ASIO'yu sökmen gerekmez. Ama eğer hem WDM hem MME hem de ASIO bilgilerini içeren kombine bir driver mevcutsa (ki pro kart üreticileri öyle yapıyor, tek driver hepsinin vazifesini görüyor) o zaman bağımsız sürücülerin hepsini söküp sıfırdan bu tek birleştirilmiş driver'ı yüklemen gerekecektir. Sen Creative web sitesinde Downloads bölümüne bir göz at, orada kartının WDM sürücülerini görürsen indir yükle, sorunun büyük bir ihtimalle hallolur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Verdiğiniz değerli bilgiler için saolun da ben wdm için ayrı sürücü bulamadım. Bendeki sürücüleride cd sinden yüklemiştim. Ben mi beceremedim acaba? Nerden bulunur bu wdm sürücüsü denilen şey :?:
Bu forumu önceden görsem okur almazdım ama geçti artık, olsun Allah'a şükür beterin beteri vardır. Hadi kalın salıcakla(bu kelimede "ğ" harfi var mı yok mu? :) )
 
WDM driver'lar Win 98'de yoktur , ve de 98'e yükleme imkanın da yoktur. Aynı şey benimde başıma gelmiş interneti epeyi bir aradıktan sonra cevabı bulmuştum . O yüzden en azından Win 98 SE (Standart Edition) yüklemen lazım. WDM driver'lar bu ve üstü versiyonlarda (2000 ,XP vb..) mevcut.

Kolay gelsin..
 
Daha yeni formatladım, nedir benim bu aletten çektiğim kırıp atacam.
Şimdi bende bunu cd si var(Kutudan çıkan), ben xp yüklesem çalışır mı diyosun :?: Arkadaş çok saol aramaktan kurtardın beni darlık basmıştı :)
8) 8) 8)
Awakeone sen de çok saol, kompozisyon sınavlarında yazmaya korkardım yanlış olacak hoca rezil edecek beni diye :D :D
 
Geri
Üst