Digitech Rp255 Pedal Ile Geçiş Sorunu

D

DoA15511

Selam arkadaşlar. Bende 5-6 yıllık Digitech rp255 prosesör bulunmakta. Bi arkadaşa 1 günlük emanetim sonucunda (artık pedala ne yaptıysa) wah-volume geçişini sağlayan pedal bozulmuş durumda. Kısa bi özet geçiyim: olması gereken; pedal kapalı durumdayken ufak bir kuvvetle bastırınca pedal wah efektini aktif konuma getiriyor ve wah pedalı konumuna geçiyor. Aynı şeyi tekrarlayıp tekrar basıldığında ise bu sefer volume kısmını aktif duruma getirip ayak ile sesi kontrol etmeyi sağlıyor.

Sorunum ise şu; normalde efekt geçişini pedala baskı uygulayarak yapmak gerekirken; kapalı konuma getirince bile wah pedalı aktif oluyor. Yani sesi tamamen açayım derken wah pedalını devreye sokmuş oluyorum.

İçini açtım, pedal kısmına bağlı ufak bir board var ama üstünde baskı yapılacak bir tuş göremedim ya da tam olarak çalışma prensibini anlayamadım.İsteyen olursa fotoğrafını çekip atabilirim. Şu soruna yardımcı olabilecek biri varsa çok mutlu olurum gerçekten.
 
Bunların Wah pedalının altında sensör bulunuyor.Baskı uygulayacak bir tuş bulamazsınız.Yani Eğer Wah pedalının altındaki Beyaz boyaya dikkatlicebakarsan o zaman meseleyi anlamış olursun.Kısacası o beyaz boya sensöre yakınlaşınca wah devreye giriyor.Uzaklaşınca Wah devreden çıkıyor.Bunlarda genelde wah pedalı belirli bi süre sonra o sensörü okumuyor.O yüzden sıkıntılıdır.Bende de aynısı vardır.Ya sensörü bulmam lazım yada wah pedalı çalışan bir tane daha bulup onun sensörünü çıkarıp kendimkine monte edecem.Umarım yardımcı olabilmişim.
 
Geri
Üst