Metallica Tonu Için.



Buradaki gitar tonuna ulaşmak için illa diesel vh4 + mesa triaxis kombinasyonunumu almamız lazım ? (james in malum gear ı bu) eğer öyleyse kötü bu durum alamayacagız demekki :) , en kötü bi pedalla yaklaşamazmıyız bu tona ?
Şu an blackstar ht metal 5 high gain combo amfim var , fakat sesi acamıyorum..Haliyle bu yırtıcı sound u alamıyorum..Siz bilir kişilere danışayım ona göre birşeyler alayım diyorum.Teşekkürler efenim.

Blackstar Ht Metal 5 + schecter hellraiser special c1 ( emg 81 85 , Dunlop heavycore 10 48 tel )

Ps : ev ortamında lambalı amfinin sesini çok açamıyorum (max 2 ) , bu yüzden düşük volume de calısabılen birşeylere ihtiyacım var , keza o yüzden bu başlıgı acmış bulunmaktayım.
 
Son düzenleme:
@HmzGkgz hocam yapıcı olalım bence..

kardeş kökle gitsin amfiyi, ev ortamı da neymiş? apartmanı yıkmayacaksan nerede kaldı metlika ruhu?
Hocam elimizden geldiğince, bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz fakat az biraz araştırma. 15 tane Diezel VH4 bağlasan istediğin Metallica tonu çıkmaz. Adamın teki vardı, bir yabancı forumda okumuştum; sanırım Death Magnetic'teki tonu almak için Metallica ne kullandıysa topluyordu ama istediği tonu alamadığı için geri satıyordu gibi bir olay vardı. Yani, öğrenemedik mi hala ton gitar amfiden çıkmaz ki.
 
"Ton, gitar amfiden çıkmaz" ,??? :) :) Şapkadan mı çıkar? :=)
Ne tonmuş bu arkadaş, Diezel bile çıkaramıyor..
Ayrıca,
Başlığı açan arkadaş yazım kurallarına, harf kullanımı konusuna biraz dikkat ederse iyi olur.

Başlık da yanlış.

Görüntü kirliliği yaratan hatalara dikkat.
"Ton parmaklardadır..." üstad. ;)
 
Gitar+Pedal+Anfi kombinasyonu ile o tonu yakalayamazsınız kardeşim, adamlar sahnede bile live mixing olayına giriyor. Stüdyo kayıtlarından hangi grubu hangi gitaristi dinlerseniz dinleyin, o adamın bire bir aynı ayarlarda aynı ekipmanını edinseniz bile o kayıttaki tonu yakalayamazsınız, o sinyalin üzerinden nasıl bir mixing ve mastering süreci geçiyor bir bilseniz. Bir daha gitarı elinize almazsınız. Bilen zaten konuya o şekilde yaklaşmıyor.
 
Geri
Üst