Yamaha Thr10c

Yamaha THR serisi amfileri geçtiğimiz haftaya kadar açıkçası çok da sıradışı olmayan bir modelleme, evde etüd hem de görsel şölen(vakum tüp ışıklandırması ile) sağlayan bir ekipman sanıyordum ancak endorsementlar(Philip Sayce, Alex Skolnick, vs. vs. ) vasıtasıyla ilgi çekici hale geldi. Daha önce bir kaç başlıkta bahsedilmiş ancak ayrıntılı bilgi sağlamadı benim açımdan. Kullanıcı görüşlerini de merak ediyorum. İlk bağlantıda Philip Sayce' in pedalları ile çok güzel response vermesi ve mikrofonlaması bir seçenek gibi gözükse de soru işareti.
İkincisi, neticede mp3 dinlenebildiğine göre düz response veren bir frekans genişliği var diye düşündüm. Bir gitar kabinine bağlantısı mümkün olur mu? Bu çıkış yüksek ihtimalle kulaklık çıkışından sağlanacak anladığım kadarıyla Olursa modellediği şeyi gitar kabininde ne denli doğru algılayabiliriz?



 
ben arkadaştan ödünç alıp bikaç hafta kullandım, gayet güzel ama öyle abartıldığı, yere göğe sığdıralamadığı kadar atla deve bir alet de değil... normal bir amfi yerine alınıp pedallarla medallarla falan kullanılacak ise 3" sürücü çok küçük, portatif pratik amfisi olarak kullanılacak ise fiyatı çok pahalı... Kabine bağlanacak ise thr head alınmalı ama onunda fiyatı olması gerektiğinden fazla uçuk olduğu için ne kullanan ne inceleyen gördüm... Ayrıca bir ekipman hakkında araştırma yapılırken en son bakılıcak yer bence firmanın kendi youtube hesabıdır.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Standard bir kabine bağlanamayabilir zaten. Zaten giden sinyal modellenmiş bir halde olduğundan flat response bir kabin olması gerekli. Monitor ya da mixer olabilir bu. En azından benim anladığım kadarıyla bu şekilde. Aksi takdirde, zaten şekillendirilmiş bir sinyali bir de başka bir etkiye(farklı karakterlere sahip speakerlar) sokmuş oluruz diye düşünmekteyim. Eşek ölüsü ağırlığındaki amfim yerine, iki tanecik pedalla huzur içinde köy köy gezilebilir bununla :))
 
THR10x versiyonunu kullanıyorum ve ev - apartman ortamında inanılmaz kullanışlı.Gitar kabini pek kullanışlı olmaz zaten kabin modelleri kapatılmıyor.Yinede daha büyük hoparlör bağlamak mümkün,içinde hoparlörlere giden kablolara jack çıkışı modu yapabilirsiniz bu konularda biraz teknik bilgi lazım sadece.Pedallar veya prosesörler için flat kanalı var yalnızca efekt ve eq olarak kullanabilirsiniz.Alttaki video ve kanalımdaki diğer combo drive videosu amfinin clean kanalında kaydedildi,video sonlarında ise drive modellemelerini boost ettim.Tam olarak tonu vermesede hissiyatı çok güzel veriyor dinamikleri çok güzel.
En güzeli kendi asio sürücüsünde iki kanal var biri amfiden duyduğunuz ses diğeri ise inputa gelen ham ses.Amplitube ile videoda bu şekilde kullandım mesela.Amplitubeye ham ses giderken aynı anda amfiyede istediğim ayarı yapıyorum ister birini ister ötekini yada ikisini birden.
 
Ben de evde THR10X modelini kullanıyorum. Berlin Just Music'den indirimle 259€ gibi bir fiyata satın almıştım.

Öncelikle aletin oldukça hacimli tonlar verdiğini söyleyeyim. Clean tonları çok başarılı, berrak, tane tane. Strat'la kullanıyorum ve dinamikleri lambalı amplideki gibi duyabiliyorum. Drive tonlarında çokça seçenek mevcut ve tonlar mid-bass ağırlıklı. Asla cılız-tiz bir ton yok. Gümbür gümbür Palm-Mute'ları da duyuyorsunuz. "Brown" sound'ları bu kadar kaliteli duyabildiğiniz daha ucuz bir sistem var mıdır, bilemiyorum. Özellikle yine Strat'la çalarken, hi-gain çalsanız da o çözünürlüğü hala duyabiliyorsunuz.

Bunun dışında üzerindeki FX modellemeleri de çok güzel. Reverb-Delay'ler de çok çok başarılı. Bilgisayara bağladığınız zaman ekstra Noise Gate ve Compressor ayarlarını da açıp kapatıp değiştirebiliyorsunuz. USB'den kayıt şansı ve performansı da cabası.

Aşağıdaki sitelerden de puanı hep çok yüksek. Bu da aslında kullananların ne derece memnun olduğunu gösteriyor.

Aldığı puanlar;
Thomann (5 Yıldız): Yamaha THR10X
Musicians Friend (5 Yıldız): Yamaha THR10X High-Gain Modeling Combo Amp
Ultimate Guitar (9.1/10): THR10X Review | Yamaha | Guitar Amplifiers | Reviews @ Ultimate-Guitar.Com
 
Merhaba, uzun zamandır ses örneklerine bakıyorum bu aletlerin. Fazlasıyla kararsız kaldım. Bir Philip Sayce dinliyorum ve thr10'da karar kılıyorum çok hoş geliyor sesi. Bir de thr10c'ye bakıyorum ve onda karar kılıyorum; o da oldukça başarılı özellikle vereceğim instagram linkindeki tonu çok sevdim thr10'un clean kısmında bir ts açsak o sounda ulaşabilir miyiz? Bu tonu aynı zamanda thr10'dan da almak mümkün mü kullananlar yorum yapabilirler mi? Thr10'da daha farklı amfilerin modları var bu yüzden onda aklım. Thr10c de ise low gain amfi modellemeleri var. Yüzde 51 thr10c diyorum ama Philip Sayce'in pedallarıyla olan videodaki performansı ve diğer videodaki performansı da gayet başarılı normal versiyonun.
Bahsettiğim instagramdaki arkadaşın videosu; A bit of filthy blues shred! #stratpride #pickupjazz #fender #straturday #fendercustomshop #picku - osklindblad
Bu da dursun Philip Sayce'in diğer performansı;

Bu da oldukça başarılı:
 
Son düzenleme:
Geri
Üst