Küçük Sahne Sistemi Yardım Lütfen

Meraba arkadaşlar bende 3-4 tane gitar amfisi var marshall ve bunları bir mixerle birleştirip küçük organizasyonlarda kullanmak istiyorum. Birleştirici olarak çok küçük bir şey lazım yani ayara bile gerek yok sadece 5 çivi enstrüman jack girişi olsun (örn.) ve 4 çivi amfi çıkışı olsun yani şu an bunu hayal ettim saçma da gelebilir ama kule,kabin vs. hiç bulaşamam elimdekileri kullanmak istiyorum yardımınızı bekliyorum
 
Merhabalar, size tavsiyem kendinize tek girisli ve 3 veya 4 cikisli bir mini-mikser yaptirmaniz. Hatta biraz arastirirsaniz hazir bulma sansiniz bile olabilir. Ama normal bir ses sistemi kadar verimli calismayacagini dusunuyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
yaptırmak mı bizim burada elektronikçiler var yaparlar mı acaba ben baktım mini mixer 'lere görsellerde çoğunda büyük jack çıkışı var yani illa kule kabin kullanacan umarım tam olarak anlatabilmişimdir ne istediğimi
 
32307

Tahminimce ihtiyacin olan bunun tek girisli ama daha cok cikislisi, bu mixer icin Ms Pozitron markasiyla ( Mustafa Bey) ile gorusebilirsiniz. Sitede kendine ait Ms Pozitron pedallar konusu var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
evet yakın bir şey bu ama benim tam olarak istediğim 4 amfiye bağlamak 2 ön 2 monitör olcak şekilde. bu fotoğraftaki 3 jack alıyor ve 1 amfide birleştiriyor heralde ben 4 amfiye çıkarmak istiyorum
 
Şu dediğiniz sistemle herkes bir amfiye girse zaten istediğiniz oluyor?
Yani 5 giriş olsa 4 çıkış olsa dediğiniz için soruyorum bunu. Amacınız herkesin bütün amfilerinizden duyulmasını sağlamak mı?
Gitar amfilerinin full range yani bütün frekansları duyurabilen hoparlörleri yoktur. Dolayısıyla böyle birşey yapmak çok mantıklı durmuyor. Ayrıca eğer varsaydığınız mikseri pasif yaparsanız amfileriniz sebebiyle ground loop/ gürültü vs olma olasılığıda mevcut.

Ne yapmak istediğinizi çok anlayamadım ama çok sık bir konser programınız olmadığını varsaydığımda bence gidip bir pa sistemini konseriniz için kiralamanız en ucuz ve başarılı çözüm gibi görünüyor.

Ya da 200 300 liraya bir mikser ve 1000 lira civarına aktif bir pa kabini alırsanız çok ucuz yollu ve geçerli bir çözümünüz olmuş olur.

mesela:

mixer...
https://www.sahibinden.com/ilan/ali...anlari-mackie-tapco-mixer-120-226977259/detay

ve aktif hoparlör...
https://www.sahibinden.com/ilan/ali...eri-jbl-eon-15-aktif-hoparlor-283176502/detay

hoparlörü tek olarakta alabilirsiniz. mono olur sisteminiz ve düzgün ses almanız daha bile kolay olur.

Kiralama nasıl olur? (ilandaki şahsı/ firmayı tanımıyorum fikir olsun diye paylaşıyorum)
Kiraladığınız adam getirip kurarsa ve geri de götürürse müthiş bir zahmetten kurtulursunuz. aynı organizasyonda hem çalıp, hem bu işleri organize etmek yıpratıcı olabiliyor. bu kısım önemli.

https://www.sahibinden.com/ilan/ali...emi-asker-eglencsi-kina-nisan-273900341/detay
 
Ne yapmak istediğinizi çok anlayamadım ama çok sık bir konser programınız olmadığını varsaydığımda bence gidip bir pa sistemini konseriniz için kiralamanız en ucuz ve başarılı çözüm gibi görünüyor.

Ya da 200 300 liraya bir mikser ve 1000 lira civarına aktif bir pa kabini alırsanız çok ucuz yollu ve geçerli bir çözümünüz olmuş olur.
Tabiki @Kutay_ Bey'in yazdığı daha sağlıklı bir çözüm ama ortaya çıkan masraflar arasında çok büyük bir uçurum var.
İkinci bir alternatif olarak kendine bir ses kartı alabilirsin. Mesela şuan M-Audio M-Track kullanmaktayım. 2 girişim ve 2 tane Main Out (L-R olmak üzere), ayrıca bir de stereo ve mono olarak seçebildiğim direk monitör çıkışım var (bir kulaklığa,ses sistemine,veya kullanmak istediğin gibi bir amfiye bağlanabilir).
 
Geri
Üst