Northernlights

  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
İkinci demo da tarz degismis progressive olmus gibi bir dinleyin derim yeni vokalle canli performansin daa iyi olacagina inaniyorum eskisi demolar da cok basarili ama canli baya kotuymus simdi cok merak ediyorum
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
northernlights bu pazar bi aksiik olmazsa Radyo D'de G.Erkin Erkal'ın programında canlı yayında 23:00'de başlıyacak sanırsam


kaynak: onur cakir (northernlights bas)
 
Arkadaşlar merhaba....bu forumu geç keşfettiğim gibi bu topic'i de görmeden grupla ilgili yeni bi başlık açtım :)

Olumlu yorumlarınız için teşekkür ederim. Radyo D'de ki program malesef 14 Mart'a ertelendi. Umarım bu hafta da bi aksilik çıkmaz :)

Onur- Northern Lights / Bassworks
http://www.geocities.com/onurbassworks/info.htm
http://www.northernlightsnet.com

dafr_cover.jpg
ygn_cover_s.jpg
 
Northern Lights 14 Mart Pazar Radyo D'de Güven Erkin Erkal'ın programı Maksimum Rock'ta canlı yayın konuğu. Program saat 23:00'de başlamakta..
 
compstation 1 de hic begenmemiştim basta vokali ama demoları muhtesem.yok yok super yok bu da olmadı...aman ne diye ugrasıyorum ki dinleyin işte baska da soze gerek yok!
 
Northern Lights rulezzzz :) son demoları harika ve daha olgun daha güzel daha oturmuş...eleman değişimi de çok iyi olmuş...pazar günü radyonun başında olucaz ;)
 
N O R T H E R N L I G H TS @ Rock The Nations II 2-3-4 Temmuz Maslak/Venue. Northern Lights bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türkiye'nin tek açık hava heavy metal festivalinde Pentagram, U.D.O, Paul Di'Anno, Blaze (Blaze Bayley), Destruction, PAIN OF SALVATION ve Circle II Circle (ex-Savatage) gibi birçok yabancı ve yerli grupla beraber sahne alacaktır.
Ayrıca Aralık 2003'de çıkardığımız EP'mizin 2 baskısıda tükendi, 3. baskımız ise yasal konulara takıldığı için şu anda dağıtılamıyor, kısa sürede bu problemi halledip EP dağıtımına devam edeceğiz. İlginiz ve destekleriniz için teşekkürler.
 
Ya şimdi burayı okuyunca birazcık daha önemini anladım RTN'de çalmanın, ne büyük bir onurdur bu ya! Paul Di'annio, UDO ve Blaze ilen aynı sahneyi paylaşmak, ne mutlu ki Northern Lights'a bunu hak etmişler!
Valla ben bu grubun ilk halini de çok seviyordum ama tabii ki bu hali daha bir oturaklı olmuş... Yeni vokalist ise gerçekten muhteşem bence ama her zaman Serhat'ın ayrı bir yeri olmuştur bende, hem Türkiye'de en iyi çalan gitaristlerden birisidir hem de daha önemlisi en iyi beste yapan (özellikle soloları...) gitaristlerden birisidir benim için.. Sahne performansının ne kadar iyi olduğunu söylemeye pek gerek duymuyorum! Umarım yakında yeni kadrosu ile Ankara'da görebiliriz Northern Lights'ı... :D
 
NL elemanlarının çok iyi huylu çocuklar olduğunu herkese samimi davrandığını ve herkesçe bu huylarından dolayı çok sevildiklerini bol bol duyuyorum. Mütevazi adamlar olmaları gerçekten çok güzel.

Ayrıca aletlerine hakim olan iyi gitaristler olduklarınıda herkes biliyor.

Çok fazla konsere çıkıyorlar ve gaz ve heavy bir performans gösteriyorlar.

İlk demoya gelecek olursak. İlk demodan 1-2 parça dinledim.
Yanlış çalınmış gamlar, sıradan melodiler, kötü prodüksiyon, kafa sesiyle tizden melodi bile veremeden çığlık atan ve bunu Power Metal vokali zanneden bir vokalist. Bence bu haliyle piayasaya başlangıç için iyi bir seçim değildi.

İkinci demoyu biraz daha ayrıntılı dinleyebildim.
İlk demoya göre daha iyi kotarılmış prodüksiyon var, müzikal hatalar giderilmiş, çığlık atmaktan öte şarkı söylemeye daha da yaklaşabilmiş bir vokalist var. İyi yolda gidiyorlar ama parça trafikleri biraz düzensiz, vokal melodileri gerek iyi bestelenememekten gerek vokalistin melodileri iyi verememesinden dolayı biraz anlaşılmıyor ve zevksiz. Gitarlar ise vokalin normal söylediği bölümlerde bir çok zaman vokalin önüne çıkıyor.
Ayrıca çok yaratıcı olmayan armoniler var.

Eminim gitar virtiözitesine odaklandıkları kadar armoniye ve bunun bestelemeye olan etkisine odaklansalar parçalarada daha fazla orijinal yaratıcılık unsuru bulunabilir. Armoninin çok yaratıcı olmaması yapılan gitar numaralarının da çok iyi gözükmemesini sağlıyor.

Olanca iyi niyetlerine, konser gazlarına ve gitar hakimiyetlerine rağmen ben demolardaki müziğin yaratıcılık kalitesini sizler kadar yeterli bulmadım. Bence materyaller tarz içerisinde yetersiz kalmış.

Ama daha öncede söyledikleri gibi parçaları eski ve her geçen gün olayı ilerletiyorlar. Daha sonraki ürünler çıtayı yükseltmiş olarak gelebilir. Potansiyelleri var.
8)
 
Ben bu adamları çook severim. Herkesin desteklemesi gerek, çok özel bir tür icra ediyorlar ve başarılılar. Türkiye'de bu türü bilinçli dinleyen ne kadar adam varsa desteklemeleir gerek. Onur vesikalıkta iyiymiş haa çok canti çıkmışın ;)
 
DamnationGame ' e çoğu düşüncesinde katılıyorum gerek grup elemanlarının yakınlığı, samimiyeti konusunda gerekse de müzikal olarak söylediklerinde...

Sadece Serhat' la Ankara' da olduğu bir gün kısa bir süre tanışma ve konuşma imkanım oldu ama o kısa sürede bende açıkçası sıcak ve olumlu bir etki bıraktı...

Umarım müzikte istedikleri noktaya gelebilirler ve işleri yolunda gider...

bu arada Celestial Asylum olarak Northern Lights' la şöle power ve/veya prog-power ağırlıklı bir konsere de çıkmak isterim, güzel olabilir :twisted:

Görüşmek üzere ;)
 
netekim bu konuları sanal ortamlarda konuşmaktansa sahne performansı ile sabitleme yanlısı olan biri olarak bence gayet güzel olur aynı sahneyi paylaşmak, tabi Ankara'da böyle bi org. için davet olmamız gerekir önce....tabi ist. da ki org. için davet de bizden ;)
 
İşte kaç zamandır başka bir gruptan duymak istediğim şeyleri duyabildim sonunda : )

Şöle çıkalım krallar gibi çalalım, eğlenelim, coşalım ve coştralım... şöle power' ı , prog-power' ı icra edelim elimizden geldiğince...

Redbaron, bu tarz bir olay, konser olayı olursa haberleşelim, madem yakın türlerde şeyler yapıyoruz birbirimizi destekleyelim...


Görüşmek üzere ;)
 
Geri
Üst