Xotic Bb Plus Ile Ilgili..

Merhaba, şu an elimde memnun olarak kullandığım Xotic BB Preamp pedalım var, mooer pure boost ile boostluyorum.Sololarda boosttan aldığım gain yetersiz geliyor.
Deneyen arkadaşlardan, Xotic BB+ ile ilgili değerli bilgi ve fikirlerinizi bekliyorum.İki pedalın farkları neler, a ve b kanalı ne yapıyor? boost mu yoksa iki farklı karakterde iki drive mı yanyana merak ettiklerim bunlar.Tanıtım videolarını izledim, tecrübeleriniz daha aydınlatıcı olacaktır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
detaya gerek yok gayet detaylı anlattınız şu anda.Merak ettiğim ses tecrübesi tam olarak buydu.Xotic çok güzel.Tek isteğim aynı frekansta boostlamak.
 
Klon centeur tarzi pedallar karakter sahibiler. Sadece drive boost icin iyi secim degil bence. Daha once de yazmistim sanirim ama t rex mud honey tavsiye ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
İyice araştırdım merak eden arkadaşlara yazayım, Xotic BB+ 'ın A kanalı BB preamp'a daha yakın fakat boost karakterli, B kanalı ise daha koyu ve lead karakterliymiş..Xotic BB Preamp ile devam ediyorum o halde.Değerli görüşleriniz için teşekkürler.
 
Pedalı pedalla boostlamaktan ziyade güzel bir lambalı amfinin (Aslında ampli, biliyorum.) Drive kanalının veya Clean kanalının boostlanması taraftarıyım. Çok daha kaliteli ve tercihen "güzel" bir sound çıkıyor bence.
 
Ben yine görüş bildiriyorum :) Bence bb preamp en güzel overdrive pedalı. Onun süper organik tonunu herhangi bir pedal ile bozacaksam sadece clean boost ile bozarım. Zaten hard clip olmuş tonu biraz daha ittirmek maksatlı. Diğer türlü bb ye sinyal karıştırmaktan hoşlanmıyorum
 
işte! takıldığım konu bu.Güzel bir yere değinerek güzel açıkladınız.Clean boost ile yeterli gain alamıyorum sololarda.Alsam arkama bakmayacağım.
 
Evet, maalesef. Ms klonu var onun. O da iş görebilir. Ya aslında, ampli falan olmadan pedalları da değerlendirmek çok sağlıklı değil. Sanki prosesör tipi bir aygıt, sizin şartlar açısından, daha mı mantıklı? Hani, kabin simülasyonu falan?
 
Prosesörden çok Preamp, kabin simülasyonu kullanabilirdim.. Simülasyon içeren hiç bir pedalı artık kullanmayacağım.anlatayım
Ms shakti twin kullandım, Amt SS-11 lambalı preamp kullandım.
Xotic'e geçince diyorsun ki, bunlar tuşe yiyormuş.Tonları çok başarılı, Amt bir afetti.
yan yana deneyerek söylüyorum.Fark belirgin.Bir arkadaşım tubeman'den vazgeçti aynı sebeple.
 
@EMM Tam da konuştuğumuz mevzu varmış abi gel sen de.

Bende Ms Bb var, orijinalini çalmadım hiç ama videolardan çok hoşuma gitmişti. Klonu da başarılı olsa gerek, çok organik bir sound var, harika bir overdrive.

Bence de önüne eklenecek bir Green Mile işi çözer gain açısından ama transparanlık mevzusu göreceli -tabi bazen transparan olmaması bile istenebilir- ben umursamıyorum pek, asıl lazım olan gain çünkü.
 
Geri
Üst