Akord Kaçırma Sorunu

Yeni takılan tel akord tutmaz. 1 hafta ya da 10 gün içinde de yeteri kadar çalmadıysanız kaçar bir de eğer burguya telleri kavuk gibi gereğinden fazla sarıyorsanız aynı şeye sebep olur.
Burguya en fazla 1,5 -2 tur sarmanız gerek
 
Bursa luthier Metin usta sardı.iki tur sarıyor, ters taraftan düğüm atıp tekrar sarıyor sonra tekrar düğüm atıp sarıp bitiriyor.sorunun teli takma ve 10 günlük olmasından kaynaklandığını sanmıyorum.Uzun süre çaldım, kaliteli teller.Grafit çözdü gibi.Üst eşiği değiştirme konusunda fikirleriniz neler?
Çok teşekkür ederim bu arada.
 
Bu olay Gibson gitarların kronik problemi. Dert edecek hiçbirşey yok. Eşikle felan da uğraşma eğer ille de ben bu eşiği değiştirecem demiyorsan. Sol telini akord et. Sonra 1.5 ses bend yap güçlü bir şekilde 2 3 defa. Sonra tekrar akord et. Oturmuş olacaktır.
 
Oğuz öyle yapıyorum hatta ard arda on defa 1,5- 2 bend atıp akorluyorum headstocktaki tel bağlantısına değer değmez euuuu diye taa peslere gidiyor yarım ton ama grafit çözdü herhal
 
Aslinda üst esik cok ucuz ama cok onemli bir modifiye. Ozellikle Black Tusq, dandik plastik ust esikten sonra gitarin akustik sesini de artiriyor.
Ben aldigim tum Strat'lari ve Semi-hollow gitarima yaptim, sonuc harika.
 
Geri
Üst