Yeni Nesil Elektro Gitar

tam yeni nesil müziğe hitap edecek, elektronik çağ müziği. Malum müzik piyasasında "dum-tıs" denilen, biz yeni nesil gençlere katarsis yaşatan eğlence mekanlarına uyumlu gibi geldi. Halbuki ben halen, sunta bile olsa, gitarla çalınan organik melodileri daha çok seviyorum :) Bu analog yaşam, git gide azalacak ve dijital olacak.. ve buradaki pedallardan tut, amfilere kadar ufalacak, dokunmatik olacak ve "bizim zamanımızda pedallar böyleydi gitarlar böyleydi" diyeceğiz.
 
Yeni nesil deyince aklıma şu geldi saçma bir şekilde :)
images
 
Merhaba,
SENSUS adında bir marka yeni nesil bir elektro gitar yaratmış. İlginç görünüyor. Ancak orjinal elektro gitarın yerini tutamaz gibi geldi bana :)

Aslında bu bir elektro gitar değil bence, sadece görüntüsü korunmuş gitarın:) Videodaki müzik armonik ve ritmik olarak basit ve sığ. Söz konusu video olmasa, yani görselliği olmasa, hiç birimiz bu müziği ciddiye de almayız muhtemelen, 80ler müziğinin gülünç bir kopyası gibi bir şey. "Akıllı elektro gitar" şunu yapsın da görelim ?

Yukarıdaki linki neden verdim ? Çünkü ben başka bir açıdan bakacağım meseleye. Dikkat edilirse bu cihaz ile başka enstrümanların da (davul ve bas...) yerini tutacak tınılar gerçek zamanlı olarak üretilebiliyor. Asıl sorun benim açımdan burada başlıyor. Cihazın diğer müzisyenlerin yerini tutmaya "debelenmesi", aynı zamanda mümkün olduğu kadar az insanla müzik yapabilme vaadi sunuyor. Tehlikeli olan bu. Müzik bir insan faaliyeti, bir grup ile müzik yapabilmek ve diğer müzisyenler ile etkileşebilmek zor, ama çok da tatmin eden bir faaliyet. Müzik insan uğraşı olmaktan çıktığında bence müzik de olmuyor. Evet, keyif verebiliyor duruma göre, evet, belli bir beceri de gerekiyor. Ama müzik olmuyor, "müzik gibi" bir şey olmaktan öteye gitmiyor.
 
Geri
Üst