Nasıl Oluyor Anlam Veremedim

Elektro gitar işinde yeniyim, bulunduğum yerden dolayı bir kurs imkanım yok tablarla, parmak egzersizleriyle kendimi ilerletmeye çalışıyorum. Lakin tablar da anlam veremediğim bir olay var. Mesela normal power akor falan basarken bir anda la telinde 5. perdeye basarken sol telinde de aynı anda 7. perdeye basmam gerektiğini söylüyor e arada re teli var, ona vurmadan bunu nasıl çalıyoruz
 
Sol el isaret parmaginin alt tarafiyla re teline hafif bi temas yoluyla susturmak suretiyle calacaksiniz. La telinde 5.perdedeki notayla sol telinde 7.perdedeki nota aynidir (Re). Yani birbirinin oktavidir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Aynı soyledigin olay burada gecerli değil mi?
 

Dosyalar

  • Screenshot_2016-05-07-08-26-27.png
    Screenshot_2016-05-07-08-26-27.png
    26.5 KB · Gösterim: 302
Evet anlatılan aynı teknik burada da geçerlidir. İşaret parmağınızın ucu ile normal notanıza basıyorsunuz, yine işaret parmağınızı bare basacakmış gibi hafif kavisle bir alt tele yaklaştırıp sadece tele temas ederek teli susturuyorsunuz. Son olarak yüzük ya da serçe parmağınız ile 3. telinizdeki notaya basıyorsunuz. Bu arada Şarkı Unforgiven 2 mu? :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Mutlaka başlangıç ve temel bilgiler için ders alın. Bu şekilde gitardan soğursunuz.
Eyv Allah güzel diyorsun da dağın başındayım tabiri caizse :) Selim Işık hocamızın kitabı var elimde sadece ben de çok istiyorum eğitim almayı da başlangıç için oldukca yeterli bence kitab temeller var pena vuruslarım, nota değerleri, suan elimden gelen bir bu var eğitim mutlaka alacam tabi ki
 
Kitaplar videolar oldukça yararlıdır ancak başlagıçta nasıl ilerlemeniz gerektiğini bilmediğiniz için kafa karışıklığına yol açarlar.
Bir yönlendiren olmazsa ( İnternet ve forumlarda aramayın, burada bir çok kişi bir çok kaynak önerir; kebap yandıkça yanar.... ) aşama kaydetmeden konu atlamaya başlarsınız. (bazen basit görünen bir tekniği aylarca çalışmanız gerekir,ama siz 2 günde neden olmuyor u sorgulamaya başlarsınız.) işin sonu da "neden yapamıyorum ?" a döner.
Önce 1-2 ay kadar temel bilgileri alın. Nasıl bu materyallerden etkin faydalanabileceğinizi öğrenin. sonra kendi başınıza ilerleyin.
 
Son düzenleme:
Skype uzerinden ders veren bir cok egitmen var, bu yolu tercih edebilirsiniz. Baslangicta disaridan bi gozun ilerleyisi seyredip hataları belirtmesi buyuk yanlislara erken mudahale imkani verir. Bazi seyleri sonradan duzeltmeye calismasi x2 efor isteyebiliyor. Baslangicta insan neyi yanlis yaptigini fark edemeyebiliyor.
 
Geri
Üst