Gibson firmasından bir ilk... Dijital Gitar

Evet ilginç ve değisik bir gitar.Dünyanın en iyi gitarı diye sunmuşlar tartışılır tabi doğal sesler mi dijitalden alınmamı diye ama güzel bişeye benziyo.
 
adamlar ethernet kablosunu gitara takmışlar sonra bu iş için bide breakout box diye preampımsı bişey yapmışlar. bilgisayarla uğraşanlar bilir ethernet kablosunda 8 tane ince kablo vardır. adamlar 6 telin ses sinyallerini ayrı ayrı gondermişler 6 telden ayrı ayrı ses almanızı sağlamışlar. geriye kalan 2 telide klasik output icin kullanmışlar. kendi üstünde dist. var diye bişey demiyor nerden okuduğunu gösterirsen gözümden kaçmış olabilir.
üzerinde birde kulaklık çıkışı var diyor.bide bikaç tane bağlama çeşidi gösteriyor;şu ikisine bağlarsanız şu teller right şu teller left olarak ayrılır, hepsine bağlarsanız her tel için ayrı output almış olursunuz gibi. bana kalırsa çok çok iyi düşünülmüş eq olayları artık cok daha basit olacak. sınırları zorluyoruz artık, daha kaliteli daha yeni daha iyi soundlar için bence teknolojiden faydalanılmalı siz her nekadar eskileri savunsanızda(sözüm meclisten dışarı) bence gayet başarılı bi ürün. dijital diye ön yargıyla bakmayın maple body maun neck abanoz fb bnce tınısı,sustainide gibsona yakışır şekildedir. ama dünya bu gitara hazır mı orası tartışılır düşünsenize şu an kullandığımız gitarların bi çağ geride kalması gibsonun bile istemeyeceği birşeydir o yüzden pazar payı gayet düşüktür diye düşünmekteyim. tartışmalara, eleştirilere herzaman açığım. cevaplarınızı bekliyorum.
 
Gibson digital geçen sene vardı zaten, aynı şekilde intelecaster da öyle. Hatta başlıkları da olacak bu forumda ama.. dejavu mu oldu ne :LOL:
 
Çok merak ettim nasıl bir ses kaliesi olacak. Gitaristlerin en büyük derdi olan duygu verme konusu dijital ortamda bu telli enstrümanda nasıl verilecek. Çalmam lazım......
 
evet bu HD 6Cler geçen sene de vardı. ya bu firmalar biraz sapıttı mı ne? hani daha yaşım 22, eski kafa da olamam da, ani tepkim "bu ne be!" şeklinde idi.
 
gitarın dijital çıkışı ve köprüsünün altında hex manyetik var, bunu dışında bilindik bir les paul işte. distortion falan da yok gitarın üzerinde :)

analog teyplerden dijital cd'lere geçtik de ses kalitesinde azalma mı oldu artış mı oldu diye bi düşünün bakalım ;)
 
İlk 100 tanesi imzalı 8000 dolara satılmış showcase te. Sonrakiler 5000 dolar. Buraya 5000 Euro + KDV ÖTV vs vs vergilerle gelir :p Arabayı mı satıcaz yani. Geeeç.
 
B*ku çıktı bu işin.

'68'de Eric Clapton synth aletleri için, "biraz daha ileri giderlerse bana ya da Jimi Hendrix'e gerek kalmıycak, çünkü bu aletler müziği yazmaya da başlayacak" gibi bi laf etmiş, o yolda atılmış istikrarlı bi adım daha işte, uzak durmak gerek.
 
0 alınır da nasıl 0 olduğu daha önemli değil mi. Yani parayı vermişken seçme hadiselerine gireceksen.... Bir tane alırken boru değil 7 ay beklemiştik adam gibi bir tanesi düşsün diye. İyi ki de öyle yapmışım.

B ;)
 
dediğim fiyat lpf'de de itibarı yerinde büyük historic dealerların bir tanesinden ağırlığı, seri no'su belli, sergilenmemiş r7/r8 fiyatı. en iyisi de bu fiyat, en kötüsü de (r9 ve r0 dersen figürüne göre fiyat çok oynuyor). sıfırlıkla kastettiğim buydu yoksa ses açısından nasıl sıfır olduğu çok önemli tabi ;)

benimki 5-6 partinin en iyisi olsun demek için daimi ikametin abd olması, 15 günde bir yerine göre eyaletler arası seyahati göze almak falan lazım, seçim için dükkana falan güvenemezsin zaten o kadar ince düşününce :)
 
Yok arkadaş baktım da şimdi bu VOS hadisesine çok iş kaçırmışım ben.

Gibson Custom Shop makinaya dönmüş meğerse, ondan ucuz. Sonuçta 2006 öncesi bu haltların fiyatı daha pahalı. Ve de LPFden şimdi bakıyorum daha eski historicler daha pahalıya gidiyor.

Bu arada bazı dealerların lafına güvenmek yanlış değil. Ama hepsi değil tabi bunlar, mesela wildwood gibson satarken en süperi idi ki benimki oradan. Başka arkadaşlara da aldım ve yolladıkları her enstruman inanılmaz iyi çıktı ve de adamların dediklerinden daha iyi idi. Buna sadece custom shop olayı dahil değil, normal Gibson USA de dahil. Bir diğeri bahsettiğin gibi musiczoo ve hatta başka biri de willcutt.

Neyse, custom shop gibsonlar hakkında epey olay kaçırmışım. Bütün bu VOS haltını bilmiyordum açıkçası. Aslında iyi de olmuş, eskilerin fiyatları artmış amerikada onu görüyorum şimdi.

Ama açıkçası gibson custom shop biraz gözümden düştü bu makina hadisesi ile zira ilk başta kurulmalarının sebebi gibson USA'in zamanla makina olayına tamamen girmiş olması, yok efendim masraf keseceğiz diye short tennon takılması falan...

B
 
makine konusunda haklısın da bu vos hadisesinin altına bakarsan rsguitarworks gibi adamların yaptığı eskitme işlerinin çok tuttuğu gerçeği yatıyor. hadi cila çatlakları falan uç noktalar olurdu da sadece son cila parlatma aşamasını atlayarak hem maliyetten yırtmak hem de meraklısına eskimiş görüntü seçeneği sunmak bence kötü bir fikir değil. eskisi gibi parlak finishli olanları hala satılıyor ama 270 dolar daha pahallı ki kendin vos üzerine bir pasta cila çekip nikelleri gümüş parlatıcıyla bir silince zaten oluyor sana gloss finish.

2006 öncesi parlak cila olayı var ama 2006 sonrası da plek denen alet kullanıma giriyor gibson custom shop'ta, bir adım geriye bir adım ileriye yani.

wildwood hala gibson historic satıyor bu arada yanlış hatırlamıyorsam.
 
Geri
Üst