Apokalipto / Apocalypto

Tarihteki butun buyuk imparatorlukların kacamadıkları sondan kendisini kurtaramayan buyuk Maya imparatorlugu, gecirdigi ihtisamli donemlerin ardindan onlenemez bir cokus icindedir.Cokusun getirdigi caresizlik duygusu ile daha da zalimlesen yoneticilerin yarattigi zulüm altına ezilen insanlar, ya boyun egecek ya da isyan edeceklerdir.

Cesuryürek'le İskoc tarihinden bir basyapita imza atan Mel Gibson'dan bir baska kahramanlık hikayesi.Kamerasini 600 yıl geriye donduren Oscarlı yonetmen Maya Uygarlıgı'ndan geriye kalanlari gunumıze tasıyor...Merakla beklediklerim arasında.

http://apocalypto.movies.go.com/
 
Yahu bu film vizyona girdi mi, girecek mi, nedir ne değildir acayip kafam karıştı benim?

Linkte 8 Ekim 2006 yazıyor, ben her gün sinema sitelerini takip ederim ama nasıl yani? Yoksa bizimkilerin dahiyane çeviri fikirlerinden biri ile vizyona Türkçe isimle geldi gitti de, benim mi haberim yok?
 
Hah bravo; o vakit ne yapıyoruz, bu filme kayıtsız kalan yöneticilerimizi ayağa kalkarak avuçlarımız patlayıncaya kadar alkışlıyoruz!

Neşeli Gençlik filan var ya, e tabi yer bulamadılar vizyonda.. Doğrudur, hakları var..
 
Evde izledim bu filmi..Mel abimiz savaş,dövüş,kavga konularındaki uzmanlığını bir kez daha kanıtlamış bu filmle.Mayalarla ilgili olması cezbedici çünkü bu konuda pek örnek film yok bildiğim kadarıyla.
Mel Gibson'ı pek sevmemekle birlikte filmin izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
 
En başta şunu söylemek isterim ki; mükemmel çekmiş filmi. Esasında kurgu filan beni biraz sıktı çünkü beklediğim çapta bir "Medeniyet çöküşü" yansıtılmıyor filmde, gereksiz sayılabilecek kadar kişisele inilmiş ve olay sadece bir köyde bütünleşiyor. Oysa ki biraz daha genel hatları ile ele alınabilirdi.

Başta bahsettiğim övgüme geleyim; çekimler hakikaten muhteşem. Zamanın yoksulluğunu, vahşiliğini, cahilliğini, boş beklentilerini ve insan hayatının nasıl bir çiğlik içinde yok sayıldığını; kısacası her medeniyetin içindekileri çok iyi yansıtmış.

Oyuncuların makyajları, o hale getirilişleri, filmde konuşulan dil hakkında (Tek kelime İngilizce yok) nasıl bir ön araştırma yapıldığı; hepsi ayrı ayrı merak uyandırdı bende. İç organların da çok gerçekçi olduğunu belirtmek lazım. Kısacası; bence kurgusu zayıf kalsa da, çekimler ve performans açısından fazlasıyla kurtaran bir film. Daha iyisi de olabilirmiş ama..

Bu arada; izleyen arkadaşların, başroldeki oyuncunun Ronaldinho'ya ne kadar benzediği hakkındaki fikirlerini merak ediyorum. Acayip benzettim ben; her an havadan önüne pat diye bir top düşecekmiş ve o da rövaşata ile iki ağacın arasından gol yapacakmış diye bekledim.. :LOL: Maya'ların, futbolun ilk örneklerinden biri olan biraz daha değişik bir versiyonu (Topa vurmak için kalçaları filan da kullanıyorlardı), hem de ortaya koyulan bahisin insanların hayatı olduğu bir ortamda oynadıklarını düşününce, çok da anlamsız gelmedi.. :)
 
Aynı fikirdeyim dostum başroldaki arkadaş Ronaldinho'nun dedesinin dedesinin dede.... olabilir :D
Film bence çok güzel;kişisele inilmiş ama hiç sıkmıyor şahsen beni hiç sıkmadı film ve herkesin izlemesini tavsiye ediyorum.Mel Gibson gerçekten de çok iyi iş çıkarmış.Filmde tek bir İngilizce kelimenin dahi kullanılmaması eski yerel dilin kullanılması bence filme çok büyük bir artı puan kazandırmış.
 
Dünyada aynı anda mı? Resmi sitesine girdiğimde 8 Ekim ya da Kasım 2006 yazıyordu. Ha ama sen de şaşkınlığını belirtmek için yazdıysan onu, orası başka.
 
Purgatory demiş ki:
Dünyada aynı anda mı? Resmi sitesine girdiğimde 8 Ekim ya da Kasım 2006 yazıyordu. Ha ama sen de şaşkınlığını belirtmek için yazdıysan onu, orası başka.

ben şaşkınlığımı belirttim yani bu film bana göre dünyada aynı anda gösterimi girmeliydi.
 
nihayet izledim filmi ve ronaldinhoyla alakalı görüşerinize katılıyorum :)
ama çocuğun farkı ronaldinhodan daha fazla koşmasıydı o ne enerji öyle kardeşim hiç durmadı valla :D tabi burda g.t korkusu vardı :)
oyuncuların gerçekçiliği kostümleri makyajları da çok iyiydi
e izleyin
 
Geri
Üst