Wii

Wii, Nintendo'nun devrim yaratacak yeni oyun konsolu. Nintendo, "Wii" ismini verdiği bu oyun makinasıyla herkesi kaç yaşında olursa olsun etkileyebilecek, yakalayabilecek hatta oyun oynamaya başlatacak bir yasam tarzi yaratiyor.Nintendo Wii'nin devrim yaratan özelliği ise "Wii Remote" adı verilen oyun kumandasinda gizli. Gelişmiş bir 3 boyutlu hareket algilayıcı olan kumanda ile oyunlardaki aksiyonları birebir kendiniz yapıyor olacaksınız.Oyun kumandanız bir tenis raketi, bowling sopası, samuray kılıcı ya da bir direksiyon yerine geçebiliyor.
Düşünün, arkadaşlarınızla 4 kişilik bir tenis maçı yapacaksınız. Herkes kumandaları elinde ayakta ekranın karşısına geçiyor. Kolunuzu havada sallayarak ekrandaki karakterinize servis attırıyorsunuz. Arkadaşınız hafif yana eğilip elindeki raketle yani kumandayla servisinizi karşıliyor ve maç başlıyor.

Nintendo Wii oynarken gerçek anlamda kimse yerinde duramayacak. Oyunu bizzat yaşayacaksiniz. Olanaklariniz sinirsiz.Oyun konsolu siparisinizle birlikte gelen "Wii Sports" adlı hediye oyunun içinde ise 5 farklı spor oyunu bulunuyor. Tenis, Beyzbol, Boks, Bowling ve Golf.

Teknik Özellikler

-512 MB Dahili Flash Memory - SD Memory Card girişi ile upgrade imkanı
-2 adet USB 2.0 girişi
-AV Multi-output port - component, composite or S-video
-Dahili Wi-Fi özelliği
-CPU: IBM tarafından üretilen PowerPC CPU (Broadway)
-ATI Grafik İşlemci
-4 adet port (Nintendo Game Cube oyun kumandaları kullanımı için)
-2 adet slot (Nintendo Gamecube Memory Card kullanımı için)

Özel Hassas Kumanda
Nintendo’nun en iddialı olduğu unsur konsolun kumandası, televizyonların uzaktan kumandalarına benzeyen bu kumanda az sayıda tuş içeriyor ve bir hareket sensörüna sahip. Kullanıcılar bu kumandayı örneğin tenis oyunlarında bir raket gibi, otomobil oyunlarında direksiyon, silahlı oyunlarda da bir tabanca gibi kullanacak!
 
WikkiE demiş ki:
grafik bakimindan cok kotu
kullanimindada sorun yaratti bagzi akillilar tv ekranlarini kirdilar :D

grafik bakımından ne demek çok kötü? playstation III ile kıyaslama yapıyorsan eğer öyle bariz bir grafik kalitesi yok.onu her bünye anlayamaz zaten.

ama şunu söyleyebilirim televizyonun görüntü kalitesine göre değişir.sen nasıl ps III'ü HDTV'de oynayacaksan ve bu kombinasyonla grafik manyağı olacaksan aynı şekilde wii'yi de HDTV'ye bağlarsan neler olacağını tahmin bile edemezsin.grafik detayları için www.gamespot.com u ziyaret edebilirsin.(compare yapmışlar her oyunla ilgili.) orda wii'nin grafiklerini görebilirsin.veya The Legend Of Zelda'nın ss'lerini yollayayım sana benim LCD TV'de , gerçekten pişman olursun.

kolay gelsin.
 
WikkiE demiş ki:
grafik bakimindan cok kotu
kullanimindada sorun yaratti bagzi akillilar tv ekranlarini kirdilar :D

ben denedim/oynadım wii'de hemide plazmada... ama xbox'un ilk çıkan versiyonundan farkı yok(grafik bakımından)

ama çok zevkli bi alet ya... zelda oynadım süper...
 
Geri
Üst