Üçnoktabir

grubun en son babylondaki konserini izledim gerçekten kaliteliler tebrik ediyorum. albüm de güzel olmuş. itiraf ediyorum netten download ettim ama konserlerini kaçırmayarak maddi olarak vicdanımı rahatlatıyorum (eheh)

bi de grup çok bas ağırlıklı gibi geldi bana. canlı performanslarında baslar hep gümbür gümbür ama misal makinada öyle olamayacağı için sound çok güçsüz olmuş. ayrıca o basın dominantlığını albüme de taşıyamamışlar(ki ben gitarın baskınlığını tercih ederim zaten). belki o hissiyatı yaşatmak için daha farklı bas soundu yaratabilirlerdi albümde. muse daki gibi mid ve dist ağırlıklı bir bas soundu. neyse böyle de güzel. yolun açık olsun 3.1
 
değişmemin videosu da güzel olmuş ama ben bekledim sonunda aynalar falan patlayacak aslında başka bir yerde oldukları ortaya çıkacak ya da ne bileyim aynaların yansıttıkları aslında kendileri değiller fln.

daha derin birşeyler bekliyodum yani. çok fazla film izliyorum sanırım :D
 
Üç nokta biri, "Değişmem" adlı parçalarına çektikleri klipleriyle tanıdım.. klibi 2. izleyişimde hemen ilgimi çektiler.. ilk başta sözleri biraz yadırgadım, sanki uyumsuz gibiydi, zorlama gelmişti.. ama sonra tekrar tekrar dinleyince söz ve müziğin birbiriyle örtüştüğünü gördüm..
bu topluluğun sadece ismini duymuştum ve vokalinin bayan olduğunu biliyodum bu kadar..
ilk dikkat eetiğim özellikler söz ve müzikal altyapının sağlamlığı.. üç nokta birin vokali Melis'i başarılı buluyorum, çok sakin kendinden emin ve en önemlisi de rahat kasmadan söylüyor..
tabii ki diğer parçalarında da böyleyse o zaman heyecansız sönük bi hava olur.. bu sakin vokal her parçaya gitmez..
albümü dinlemeye yeni başladım..
diğer parçaları dinleyip özümsedikten sonra (şu özümsemek ne güzel bi kelimedir ya aşığım ona:) ) tekrar yorumlayabilirim..
 
11 Haziran - Mojo Bar - İstanbul...

18 Haziran Mojo Bar - İstanbul...

20 Haziran - Ankara - IF Performance Hall...

14 Temmuz Üçnoktabir Masstival'da...

1 Eylül Üçnoktabir Rock'n Coke'da...
 
Albümü yeni dinleme fırsatım oldu.. Soundu ve kaydı çok beğendim.. Değişmem ve Bahçeyi şimdilik çok beğendim.Daha sindirdikçe çok beğenceklerim olcak galiba :) tebrik ediyorum..albüm hayırlı olsun diyorum..
 
selamlar...

...açıkçası beklediğim albümlerden biriydi. hayal kırıklığı içinde olma sebebim de büyük ihtimal bundan dolayı. beğenmedim. neden? müzikalite malt'a gösterilen önemden çok daha az olmuş gibi görünüyor. sözler olabildiğince basit. dediler ki dışında bütün sözler melis hanıma ait bilindiği üzre! bu sözlerle belki yeni nesil genç hanımların ilahesi olacaktır ama benim gibi kocamış kart abileri pek tatmin edeceğini sanmıyorum! sahnede izlemek kesinlikle harika melis'i ve üçnoktabir'i ama albüm vasatı bile zorlayamamış diyebilirim.haa! bu arada bende 23 yaşındayım ;)
 
ya klibi ve klip şarkısını oldukça begenmiştim dedilerki de çok başarılıydı bugun de albumu dinledim bence olmuş gitarlar davullar çok iyi oturmuş vokalde oldukça iyi gerçi daha iyi olabilir ama zamanla olucaktır zaten velhasıl kelam arkadaşlara başarılar dilerim herkesin piyasa olmaya çalıştığı piyasada gerçek rock sound ına sahip çıkmışlar helal olsun valla
 
güzel bir grup. böyle hoş bayan vokallerin artması sevindirici bir durum. albümlerini henüz dinlemedim,en kısa zamanda edineceğim ama yaptıkları yapacaklarının teminatıdır diye düşünürsek iyi bir albüm olduğunu çıkarabiliriz.
 
şimdi elemanlar (melis hariç )oldugu gibi malt ta da çalıyorlar ya cenk bayag bi takılıyodu davulcuya yuxexeste izlemiştim kıskanıyor karizmasını galiba :)
 
albümü arkadaşımda dinledim, henüz almadım (biraz geciktim evet...). güzel ezgiler, güzel düzenlemeler duydum üstünkörü. klip parçalarını bildiğimden olsa gerek daha özenli geldi diğer parçalara göre (ofiste sürekli kısık ses mtv izlediğimden sadece ana temayı duyuyorum, bi sürü gitar riff'i, davul trik'i filan uçuyor). albümü "satın" alıp daha dikkatli dinlemek üzere tatilimi bekliyorum. tatil albümlerimin başında üç nokta bir ve hayko cepkin'in yeni albümü olacak. yerli gruplara destek amacıyla alıp pişman olmayacağım albümler olduğuna eminim. yolunuz açık olacak!... :)

evet! "korsana hayır"...
 
2 gün önce grubu if'te canlı izledim. Mekanda konser olduğundan bihaber, iş çıkışında vakit geçirmek için gitmiştim. Uzun zamandır albüm almama sebep olan bir konser izlememiştim. İzlediğim kadarıyla enstrümancılığın sağlam olduğunu söyleyebilirim, zaten elemanları başka gruplardan da tanıyordum.

Ancak benim en çok dikkatimi çeken şey grubun bestelerinin güzel olmasıydı. Türkiye'de güzel şarkı yazma konusunda büyük bir eksiklik olduğunu düşündüğümden olsa gerek, gruba sempati duyarak ortamdan ayrıldım.

Klipleri, fotoğraf çekimleri, soundları, şarkıları ile bir bütün olarak başarılı bulduğum ÜçNoktaBir'in başarılarının devamını diliyorum.



Grupla ilgisiz olarak, yazdığım mesajı bi daha okuyunca şunu anladım ki; ben bu geçen süre zarfında gerçekten memur olmuşum.


Sevgiler
 
4thtimesarkhe demiş ki:
selamlar...

...açıkçası beklediğim albümlerden biriydi. hayal kırıklığı içinde olma sebebim de büyük ihtimal bundan dolayı. beğenmedim. neden? müzikalite malt'a gösterilen önemden çok daha az olmuş gibi görünüyor. sözler olabildiğince basit. dediler ki dışında bütün sözler melis hanıma ait bilindiği üzre! bu sözlerle belki yeni nesil genç hanımların ilahesi olacaktır ama benim gibi kocamış kart abileri pek tatmin edeceğini sanmıyorum! sahnede izlemek kesinlikle harika melis'i ve üçnoktabir'i ama albüm vasatı bile zorlayamamış diyebilirim.haa! bu arada bende 23 yaşındayım ;)

hadi yakalım onları öyleyse!!!sert abilere yer açın:)bence az sayıda olan bayan vokallerimizi kollamalıyız sanmayalım ki durdukları yerde sayacaklar,3.1 performans gurubuydu gözümde eskiden ama kayıttada hiç fena değiller.
hele bir şarkıları vardı adını hatırlayamıyorum tam ama ''az düşündünüz,çok konuştunuz,hırs içinde boğuldunuz,insan olmak için adam yiyorsunuz muydu neydi böyle devam ediyor şarkı pek bir güzelde albümde var mı bilmiyorum edinmedim daha.başarılar onlara
bu arada kısa bir mesaj;korsana hayır
 
Geri
Üst