Di Boxlarin Kullanimlari Hakkinda

Di box kullanarak amfi mikrofonlamak bize olumlu sonuclar sunar mi? Yani amfideki dip gurultuyu ya da proccessorumuzden gelen dip gurultuyu kesmek icin de kullanabilir miyiz? Canli performanslarda da tercih edilebilirmi ? ( Yine mikrofonlama yapilsa da ) Yani mesela, nasil analog pedallarimiz varsa setupimiza bir tane de di box eklemek gerekir mi? Yoksa sadece mixere mikrofonlamadan girmek icin mi boyle bir yontem var?
Ve biraz daha ozetlemek gerekirse gitar, ampli, mikrofon, preamp 4 lusuyle yapilan bir kayitla gitar,ampli,mikrofon,preamp ve diboxla yapilan bir kayit arasinda gozle gorulur farkliliklara ulasabilir miyiz? Di box kullaniyorsam ille de direk mixere mi girmek zorundayim yoksa amfiden mixere baglanmak da olumlu sonuclar verir mi?
Sorumun asil amaci balanced ya da unbalanced gibi teknik terimleri ogrenmekten ziyade amfimden aldigim tonumu, herhangi bir di box ile daha guclu bir hale getirip, dip gurultusunu kesip mikrofonlayabilir miyim sorusunun cevabini ogrenmek... ( Cumle devrik olmasin diye cok ugrastim ama bu sefer de cok uzun oldu heralde )
 
Fazla tecrübem yok bu konuda ama söyleyim bi kaç bir şey.parazitleri engelliyor, ama noise filter gibide değil. Mesela bende 20 metrelik kablo var, dibox takmadigimda kayit temiz değil, taktigimda ise benim gözlemledigim bir sorun kalmıyor. Ben mixere direk giriyorum. Daha sonrasında ultrag aldım, kabin olayı için. O daha bir hoşuma gitti. Dibox kullanmadıgımda sanki sesler kayida uygun gelmiyor sanki çok yabancılar gibi geliyor bana.(gitar,bas)
 
amfiye girdikten sonra senin balanslı sinyal işin bitmiştir. şimdi halletmen gereken hangi açıyla hangi mikrofonu seçiceğin. küçük bi tavsiye off axis le shure sm57 şimdi bunları biraz araştır
 
unutmuşum pardon. şunuda eklemeden geçemiycem. pedallar okadar önemli değil ilk başta. önemli olan güzel bi amplin olsun. güzelce mikrofonlamanı yap. setupın bu olsun. pedalları bence biraz daha 2 plana at.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
yok yok setupimla ya da mikrofonlarimla ilgili bir sorunum yok. Zaten kaydederken off axis yontemini kullaniyorum. Bu konularda eksigim yok ama di box a taktim kafayi :) Nden amfiye girince olmuyor?
 
primitive demiş ki:
yok yok setupimla ya da mikrofonlarimla ilgili bir sorunum yok. Zaten kaydederken off axis yontemini kullaniyorum. Bu konularda eksigim yok ama di box a taktim kafayi :) Nden amfiye girince olmuyor?

bildiğim kadarıyla empedans farkı yüzünden. bir amfinin empedans'ı ile konserlerde di-box'ın gittiği mixer'ın empedansı farklı oluyor. bu yüzden preamfi olmadan gitarı direk mixer'e yani ses sistemine girince gitar tonları çok kötü oluyor. di-box kullanarak o empedansı olması gereken değere getiriyorsun :)

di-box'ı amfiden önce kullandığında da empedansı sesin mixer'e giderken olması gereken empedans'a getirmiş oluyorsun. emin olmamakla birlikte iyi bir sonuç doğurmayacağını düşünüyorum :)

Belki bir processor'ın önüne falan konulduğunda iyi sonuç verebilir ama..
 
Geri
Üst