Gitarda Ritimi Bozma

8

8phantaso8

Gitarda daha yeni sayılırım bazı parçalarda parçanın ritminden farklı ritmlere kayıyorum özellikle söylerken diğer şarkıların ritmine kayıyorum söylemeden çalarsam başladığım ritimle bitiriyorum sorun olmuyo ama söylemeye başlayınca şarkının ritminden çıkıp başka ritimlere geçiyorum buda beni rahatsız ediyor ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler.
 
Yavaş çalışın, yavaş çalışın ve metronomla yavaş çalışın. Şarkının ritmine iyice hakim olduktan sonra söylemeye başlayın. Yeni olduğunuz için normal, çalışa çalışa oturacaktır.
 
Gitarda yeniyseniz öncelikli olarak belli başlı ritm kalıplarını (metronom ile) öğrenmenizi tavsiye ederim. Ardından öğrendiğiniz bu kalıpları içeren şarkılara eşlik etmelisiniz. Tavsiyem önce sadece gitarınızla eşlik edin. Parçaya hakim olduktan sonra da sesinizi de dahil edin :)
 
En büyük problemlerden biri şarkıyı yeterince bir referans kayıtla ki bu orjinali olabilir tekrar etmemeniz olabilir. Üst üste aynı şarkıyı çalmak sıkıcı gelebilsede yapmanız lazım. Zaten günümüzde popüler gruplar bile hafızlarında kendi parçalarından bile en fazla 30-40 tanesi vardı yani sürekli aynı şeyleri çalarlar.
Bir şarkıyı kafanıza oturtmanız belli bir zaman alabilir kişiden kişiye değişir bu durum tecrübe yada ritm duygusuyla alakalı olarak. Birde ayak temposu yapın mutlaka.
 
Geri
Üst