Mayıs 2016 Turkrock 80s Rock Jamsession

Bu sefer 80ler rock tarzı birşey düşündüm. Basit bir akor döngüsüyle karşı karşıyayız.


Yaptığım altyapı (D) re minör tonunda. 116 bpm hızında 4/4 vuruşluk bir eşlik.
Dosya 44.1khz 24bit .wav şeklinde ki herkesin bilgisayarı artık bu şekilde bir kaydı karşılayabiliyor.

Akorlar,
ilk 4 ölçü re minör,
son 4 sibemol major -> do majör -> re minör şeklinde sekiz ölçülük bir döngü.

Başlamadan önemli bir hatırlatmada bulunmak isterim. Burada amacım çeşitli müzisyenlerin katkılarıyla ortak bir eser oluşturabilmek. Dolayısıyla gönderdiğiniz soloların hepsini kullanamayacağım.

Özellikle kullanmamı istediğiniz bir yer varsa belirtebilirsiniz.

Kaydınız bitince sadece çaldığınız gitar bölümünü yine 0 noktasından çaldığınız yere kadar olacak şekilde, 44.1khz 24bit wav dosyası olarak herhangi bir yere upload edip, bana özel mesajdan ya da buradan linkini yolluyorsunuz.

Olay bu kadar basit. Lütfen mp3 olarak yollamayın, mixdown alırken altyapı duyulacak şekilde almayın. Sadece belirttiğim şekilde gelen dosyalarla çalışabilirim.


Nasıl çalmak istediğiniz, tonunuz, enstürmanınız, herşey size bağlı. Hiçbir kısıtlama yok. Yakıştığını düşündüğünüz herşeyi yapabilirsiniz.

Kayıtlarınızı 1 Haziran 2016 tarihine kadar ulaştırmanızı rica ediyorum. Bütün kayıtlar bana ulaştıktan sonra hepsini miksleyeceğim ve yayınlayıp buradan paylaşacağım.

turkrock 1984 session 116bpm d minor.wav
 
Son düzenleme:
Kutay hocamız değiştirmeyecekse buradan belirtelim madem :D Benim çaldığım bölüm 1:06'ya kadar devam ediyor :(

Ayrıca yine backing track değişmiş, sanki ilki daha iyiydi; daha doğrusu o backing track'in verdiği ilhamla bir şeyler yapıp ona uyumlu şekilde üretiyoruz. Ufak tefek değişiklikler olabilir tabi ama ötekinde de bunda da majör değişiklikler oldu.

Bir de naçizane bir tavsiye olarak, altyapı biraz daha yüksek volume'de gelebilirmiş.

Tekrardan herkesin ve Kutay hocamızın ellerine sağlık:)
 
Son düzenleme:
Kutay hocamız değiştirmeyecekse buradan belirtelim madem :D Benim çaldığım bölüm 1:06'ya kadar devam ediyor :(

Ayrıca yine backing track değişmiş, sanki ilki daha iyiydi; daha doğrusu o backing track'in verdiği ilhamla bir şeyler yapıp ona uyumlu şekilde üretiyoruz. Ufak tefek değişiklikler olabilir tabi ama ötekinde de bunda da majör değişiklikler olmuş.

Bir de naçizane bir tavsiye olarak, altyapı biraz daha yüksek volume'de gelebilirmiş.

Tekrardan herkesin ve Kutay hocamızın ellerine sağlık:)
EVet 1.06'ya kadar sizinki devam ediyor, araya ben kaynamışım. 1.06'dan sonra da benimki başlıyor, araya başka biri daha kaynamış yorumda. :)
 
Aynen çok uğraşıyor sağolsun. Ben beğendim ilkine göre daha tatlı bişey çıkmış ortaya. Senin ton çok hoşuma gitti bunu da belirteyim. Ben Mustang'i doğrudan usb ile bağlayıp kayıt almak zorunda kalıyorum, öyle olunca da kullandığım kabin simülasyonu falan nedense kayıtta yokmuş gibi oluyor. Bundan sonra farklı yollar deniycem.
Aynı şekilde devam edelim. @forbidden_city
 
Öncelikle @Kutay_ ve sonra da çalan herkesin eline sağlık.

Mix'le ilgili şu konuda bir eleştirim olacak. Bizim üzerine çaldığımız Backing Track ile, şu anda altyapıdaki Backing Track çok çok farklı. Benim partisyon sıfır noktasından mix'lenmediği için ve altyapı farklı olduğu için de çok alakasız ve saçma duyuluyor.

Önemli olan eğlenmek elbette, tekrardan elinize sağlık. :)
 
Geri
Üst