Sürat Kargo Ve Kırık Gitar

Merhabalar. Ikinci el olarak bir arkadaştan sahibinden get sistemi ile epiphone aj220sce akustik gitar aldım. Arkadaş gitarı baya sağlam paketledi hatta büyük üçgen koliye falan da koymuş çekip attı bana fotoğrafta var. Ancak gitar bana ulaştığında gitarın ön kapağında çatlak vardı. Artık nasıl başardılarsa, üzerine ağır bir şey koydular büyük ihtimal, gitarı çatlatmışlar. Ayrıca gitar cumartesi sabah gelmişti kargoya. Şehir dışına çıkacağım için kargoyu getirsinler dedim aradım defalarca kimse açmadı. Pazartesi de aradım yine açmadılar hatta genel merkeze de şikayet ettim bizim şubeyi (Ordu-Fatsa şubesi). Yani birçok kargoyla gitar yolladım-aldım ancak başıma hiç böyle bir şey gelmedi. Bunlar gibi özensizini görmedim. Gitarı aldığım arkadaş sağolsun çok anlayışlı çıktı .gitarı geri yolla kargoyu da ben öderim benim hatam, hatta gitar çalınmayacak durumdaysa sende kalsın para iadeni al dedi sağolsun.Yani kargoya ödediğimiz parayla kaldık ikimzde (30tl). Bu olayda bizde de hata var tabi. Yollayan arkadaşın gitarın içine de birşey koyup doldurması lazımdı elektro gitar değil sonuçta içi boş, çok iyi paketlemiş ama aklına gelmedi demekki. Benim de kargoyu görevlinin yanında açıp bakmam lazımdı ama ben evde olmadığım için gitarı kardeşim açmış aklına gelmemiş haliyle onun. Bir hak talep edebileceğimi zannetmiyorum bu yüzden ki zaten kargo şirketleri böyle ürünler için sorumluluk kabul etmiyor, yollarken de uyarıyorlar. "Çözüm olmadığını biliyorsun niye yazdın bunları" diyeceksiniz. Bilmiyorum paylaşmak istedim :) Tecrübe olsun kargo yollarken ya da alırken çok dikkat edin, hatta kırılma ihtimali olan gitarda vs. kargo yapmayın akustik gitarlar çok hassas oluyor örneğin olaydan da anlaşılacağı üzere :D
Bunlar da fotoğraflar:
IMG_20160527_222651.jpg
IMG-20160518-WA0002.jpg
IMG-20160519-WA0000.jpg
received_10206551565616895.jpeg
 
Son düzenleme:
Benimde gitarım kırılmıştı kargoda.
Lütfen sadece gitar değil herhangi bir kargo geldiğinde kargo görevlisinin yanında açıp kontrol ediniz herhangi bir hasar varsa kabul etmeyiniz dilekçe yazıp geri gönderiniz kargo şirketi o hasarı karşılmak zorunda. geçmiş olsun kargo şirketiyle görüşmelerini sürdür hocam işin peşini bırakma..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Teşekkür ettim. Dediğim gibi çok acele bir zamana denk geldi şehir dışındaydım kardeşim açmış gitarı. Kargoyla görüşeceğim ama 4-5 gün geçti bir şey yapacaklarını zannetmiyorum.
 
Muhtemelen gitar olduğu için kargo görevlileri gönderen çocuğa sigortasız gidiyor diye kağıt imzalatmıştır, o durumda gitarın başına gelenlerden kargo şirketi sorumlu değil demektir oluyor bu. Hak iddia edilemez yani.

Geçmiş olsun dostum.
 
Bu genelde kargonun kendi insiyatifi oluyor. Ben de elektro gitar kargo ile geldiğinde görevliye kontrol edeceğimi söyledim ancak fark etmeyeceğini söyledi. Yani sorumluluğu kabul etmeyerek karşıdan kargoyu teslim almışlar. Neyse ki bir problem çıkmadı. Amazondan söylediğim kenarları ahşap bir drum pedal var bir de, kutuda hasar yok ancak büyük ihtimal gümrük görevlisi açıp kontrol ederken yere düşürmüş veya gönderilen ürün kullanılan ürün olarak gönderilmişti. Ben de durumu amazona kullanabilirim ancak bu şekilde bir sorun var diye ilettim, kullanılmış ürün hesabı kesip +10$ hata payı olarak kabul ederseniz işlemi sonlandıralım dediler. Kabul ettim, dedikleri gibi geri ödeme yaptılar.
 
Surat kargonun bu tip vukuatlarını duymak mümkün, bir ara istanbuldan içi gazate dolgulu koli ile cam şişede ilaç getirtmiştim koli ezik geldi üstelik şişe de kırıktı paramı geri alamadım tabii, artık bu tip önemli gönderiler için ups yi tercih ediyorum elektronik cihaz enstrüman vb hassas şeylere önem vererek taşıyorlar.
 
Ben yollasam zaten iyice havalı poşet falan sarıyorum case olmasa bile kırılma şansı yok. Aceleye geldiği için dikkat etmedim iyice söylemem lazımdı yollayan arkadaşa, hatanın çoğu bizde.
 
bu kadar cesaretli olmayın. hardcase olsa bi nebze.

ya ben müzik cdsi alıyorum hasarlı geliyor içindeki cd tutan zımbırtılar. ne demekmiş kartona gitar sarmak. afedersiniz de aptal mısınız?
Sorun bizim olduğu kadar sürat kargonun da sorunu. Ben hatalı olduğum noktaları zaten belirtiyorum. Bir ücret alıp kargoyu bir şehirden diğeri ben taşımıyorum tabi ki onların sorunu olacak. Kargolarda kırılacak vb. ibareler var, sen kargocusun insan demez mi dostum bu kırılır ya yollama ya da iyice paketle gel. Sütten çıkma ak kaşık değiller bir sürü vakaları bu forumda bile var. Tabiki her şubesi aynı değildir onu da belirtmek lazım. Bir gitarı yollatmayı beceremedik evet aptalız sanırım başkası yapmasın aptallık diye açtım konuyu zaten.
 
Sorun bizim olduğu kadar sürat kargonun da sorunu. Ben hatalı olduğum noktaları zaten belirtiyorum. Bir ücret alıp kargoyu bir şehirden diğeri ben taşımıyorum tabi ki onların sorunu olacak. Kargolarda kırılacak vb. ibareler var, sen kargocusun insan demez mi dostum bu kırılır ya yollama ya da iyice paketle gel. Sütten çıkma ak kaşık değiller bir sürü vakaları bu forumda bile var. Tabiki her şubesi aynı değildir onu da belirtmek lazım. Bir gitarı yollatmayı beceremedik evet aptalız sanırım başkası yapmasın aptallık diye açtım konuyu zaten.
tabi ki onlar da ak kaşık değil. kargocular zaten apayrı bir dünya.

ancak, dost acı söyler. solid body gitar bile bu kadar rahatça gönderilmez. ben hardcase ile gönderiyorum, hardcase ile alıyorum. case kenarında ufak tefek kırık olur eyvallah diyorum. obican vardı burda bilen bilir, hardcase üzerine katkat havalı zımbırtıyla yollamış gitarı. gözlerim yaşarmıştı. evde yoktum, kolum koptu taşıyacam diye o derece kalın sarılmış hardcase.
 


şöyle bi paylaşım yapayım ortam yumuşasın.

Tanımadığınız bilmediğiniz kişilere hiç yeri değilken ve gerek yokken "aptal" demezseniz ya da itham etmezseniz ortam yumuşatmaya gerek kalmaz hocam. Bu kadar sert yoruma gerek yok zira forumda en ufak şeye tartışma çıkıyor. Ayrıca klip güzelmiş teşekkürler. Saygılar.
 
öncelikle geçmiş olsun diyim. :( benim de bir kez başıma gelmişti bu hadise. Ve nasıl can acıtır bilirim.

eğer ki, aranızda çözemedi iseniz, gitarı sevdi isen yada her ne ise...

gitarı, uygun bir zamanda bana yolla. Ücret talep etmeden, elimden geldiğince onarmaya çalışayım. Eğer sıkıntı, sadece gördüğüm kadarı ile, ses tahtasındaki bir çatlak ise, çok uğraştırmadan hallolabilir gibi.

tabi bu sefer gerçekten çok özenli ve korunaklı bir biçimde yollamalısın :)

Altı üstü bir ağaç, bir odun parçası bunlar neticede... Üzerinde gezinen eller olmadıkça... Yeter ki o ellerin sahibi olan gönüller güzel olsun... :)
 
Kargocuların nasıl taşıdığı ne derece özen gösterdiği hepinizin malumu. Bunu bile bile satan arkadaşın göndermesi de ilginç.

Ben kargo ile gitar almak isteyen olursa, "kargo ile satmak istemiyorum, ama illa ben alıcam diyorsan sorumluluğu senin ben karışmam" diyorum. Genelde de almıyorlar zaten.
 
Adamlar geçenlerde de birisinin amfisini çalmışlardı. Bildiğin çalmış yani görevli eleman. Şu kargo şirketine bardak dahil taşıtmayın. Onu da kırıyolar zaten 2 tane de burada öyle hikaye okudum. Üstelik tekrar tekrar gönderilmiş her defasında kırılmış. Şaka gibi sanki bilinçli yapıyorlar.

8 yıl oldu kullanmayalı. 8 yıl önce tank gibi paketlenmiş, havalı naylona (pıt pıt) defalarca sarılmış, dikdörtgen şeklindeki (200 cmx 50 cm x 30 cm gibi dikdörtgen bir kutu ) yatak parçalarını kırdılar. Israrla sormamıza rağmen ev eşyası taşıyıp taşımama konusunda, ev eşyası taşıdıklarını söylediler. O zaman ki kafa olsaydı otobüse filan verirdim. Bu tür şeyleri otobüse verin, en fazla 15-20 tl tutar. Zaten parça başına fiyat alıyorlar büyük şeyleri de en fazla 2 parça gibi taşıtlar yani 4x12 kabin ya da tweedcase li ya da x, v ,explorer kasalı gitar için hardcaseleri filan 30-40 tl'ye taşırlar. Onların genelde bu tür kargolar için özel bölümleri oluyor sağlamca sıkıştırıp kargonun hoplayıp zıplamasına engel oluyor gerçi kargo şirketinin arabasından daha az sarsılır otobüs ya neyse, gül gibi geliyor. Tek eksisi otogar'a ya da acenta/yazıhane'ye gidip almanız gerekiyor. Ama bence bir gitar için ya da amfi için değer.

Şikayetvar.com'a girin sürat kargo başlığını okuyun. Aras ve Yurtiçi kargo şikayetleri genelde evde bulduk yoktunuz tadında ama Sürat kargo kırmalı, dökmeli yani. Çok nitelikli şikayetleri var az ama öz çalışıyor bu konuda. 8 yıl önceki "o kargoyu kırmışlarsa, bunlar şirketi kapatır" demiştim. Hala batmadı çok ilginç. Bir de elemanları sizinle ilgilenmeyen tarzda yani, açık ara Türkiye'de en kötü şirket. Gidip şikayet edecek adam bulamazsanız. Hatta sizi tiye alırlar "haaa Osman abi bak kargosu kırılmış filan" diye. Bunu da 60 yaşındaki babamıza yaparlar. Kargonuz tam kırılmamışsa bile eğer sabrınız yoksa kafalarında kırabilirsiniz o derece. Bir başka şubesinde ise, gittim, şubeye bakan yoktu. Bildiğin kapılar, depo hepsi açık ve kimse yok içeride. 10-20 dk filan bekledim sonra 1 kişi geldi. Kargolar filan çalınsa umurlarında değil.

Türkiye'de gördüğüm en kötü eleman seçimi olan "kurumsal" kurum. Herhalde el harçlığı ile çalıştırıyorlar sanıyorum. Hitabet sıfır, aşırı kabalar, iş bilinci ahlak filan zaten not found 404 tadında. 4-5 farklı şube ile alakam oldu kendimin değil ama bir yakınımın kargosuyla ilgilenmiştim, hepsinde başka bir sorun..

Sürat kargo=çalıntı, hırsızlık, kayıp, dalga geçme, sinir krizi, üzüntü, sıkıntı, zaman kaybı...
 
Geri
Üst