Pay Pal Türkiye'den Çekildi

  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ebay ve Reverb.com üzerinden güvenli alışveriş mümkün değil. Alışveriş bile çok zor. Satıcı ile kontak kurup bank wire yapılabilir. Ama ürün gönderilmezse yapılabilecek hiç bir şey yok.
 
6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz. Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır. Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler.

Şeklinde bir açıklamaları var, sanırım her türlü hesap hareketi iptal artık.
 
BDDK lisans başvurusunu reddetmiş. Dertleri neyse artık. Yerli alternatif, kayıt dışı ekonominin kontrolü (belki Türkiye'deki toplam kayıt dışı hacmin %0,1'i paypal üzerinden gerçekleşiyordur ki o da kayda alınabilir), kumar/bahis işleri, lisans bedeli vb. konusunda anlaşmazlık?

Şaşırmıyorum, sadece küfrediyorum. Bir ebay'den üç beş kuruşluk alışverişimiz vardı. Bu icraat kimlerin emeğiyle gerçekleşmişse Allah onların cezasını versin.
 
Şimdi ekşisözlük'te birisinin mesajında gördüm. hesabınızdaki 15tl nin altındaki meblağları Paypal bankanıza iade etmiyor.
Arkadaş bu parayı Lösev e bağışlayabilirsiniz demiş. İyi fikir.

Önce hesabımda kalanı kontrol ettim ardından işlemi gerçekleştirdim.
Formu uzun uzun doldurmanıza gerek yok. Birer harf /rakam koyup geçebiliyorsunuz.

https://www.losev.org.tr/bagis/Losev_Paypal.aspx
 
Türkiyeden giremediğimiz sitelere girdiğimiz gibi buna da bişeyler yapamazmıyız acep?
Yurtdışından server kiralayıp onun üstünden bağlansak falan filan...
Tam da gitar yenileme arifesindeyken. :(
 
Son düzenleme:
YouTube ve benzeri kayıt dışı gelirleri belgeleyebilmek adına, devlet kendi sistemini devreye sokarak daha sıkı bir kontrol mekanizması elde etmek adına yaptığını düşünüyorum. Yakın zamanda YouTube'den gelir elde edenlere vergi mükellefiyeti geleceğine dair haberler okudum. Devlet YouTube'den vergi mi alır demeyin,müzisyenden bile vergi alıyor. Kaldı ki, müzisyen olarak ben ve çevremde aktif müzisyenlik yapan pek çok arkadaşım, ya vergi mükellefiyiz ya da çalıştığımız yerler üstünden günlük ya da asgari ücret üstünden sigortalıyız. Diğer türlüsüne izin vermiyorlar,denetimini sıkı sıkı yapıyorlar. Yeri geliyor havalelerimizin (2. el alışverişlerin bile) hesaplarını veriyoruz maliyeye. Şimdi herkes bas bas YouTube şu kadar gelir getirir, falanca şu kadar kazanıyor, hatta şöyle yaparsanız iyi para kazanırsınız diye videolar çekince, illa ki dikkatlerini çekmiştir. Bizim facebook sayfamızdan duyurduğumuz günlük program afişlerimizin çıktılarıyla gelip mükellefiyete zorlamışlardı. Olmayanlar ağır cezalar ödemişlerdi hatta. Gerçi benim devlete vergi vermekle ilgili bir sorunum yok. Ama uluslararası bir platformu da çöpe atar gibi dışlamaları kötü olmuş.

Belki mevzunun gelir takibiyle hiç alakası yoktur ama; şöyle de bir durum var. Maliyede olduğum günlerden bir gün (Antalya), çevre ilçelerden bir sürü memur geldi. Ellerinde tabletler,sim kartlar... Maliyenin denetleme yapan ekiplerinin belli bir bölümü dijital ve online ortama geçiyor. Çevre ilçelerdeki memurlar da sim kartları tabletlere takamamışlar. Tableti açamamışlar. Kutusunu kimseye elletmemişler kırılır vs. diye. Bunun için 250 km gelenler vardı. Dijital ortama geçişin amacı da, anlık denetimlerde direkt işlem yapmak, 3G üzerinden sisteme işlemek vs. Ve bu dijital dönüşümden ötürü pek çok ilde 50 yaş üstü memurlar emekli dilekçesi vermiş. hem de %25-30 oranında. Mevzu buralardayken kim ipler PayPal'ı yani...

Umarım bu durumlarla bir alakası yoktur da kısa zamanda çözülür.
 
Şimdi ekşisözlük'te birisinin mesajında gördüm. hesabınızdaki 15tl nin altındaki meblağları Paypal bankanıza iade etmiyor.
Arkadaş bu parayı Lösev e bağışlayabilirsiniz demiş. İyi fikir.

Önce hesabımda kalanı kontrol ettim ardından işlemi gerçekleştirdim.
Formu uzun uzun doldurmanıza gerek yok. Birer harf /rakam koyup geçebiliyorsunuz.

https://www.losev.org.tr/bagis/Losev_Paypal.aspx
Ben bağışladım.

Yakında bu forum ve diğer forumların 2. el piyasasına da el atarlarsa şaşırmam.

Ama gel gör ki trafikte, o kadar kamera önünde ne ihlaller yapılıyor, bir tek ceza kesilmiyor. Sadece trafik cezalarını adam gibi kesseler ekonomi düzelir.
 
Geri
Üst