Di-box Vs Kabin Simülatörü Farkı ?



Benim merak ettiğim bu iki pedal arasındaki fark dibox Bi kabin simülatörü değil mi aslında amfi olmayan mekanlarda direk mixere girmeye yarıyor ancak ikinci linkteki pedalın işlevini merak ettim aynı görevi görür mü yani daha Bi komplike hali mi yoksa sadece kabin similasyonu mu sağlıyor ?
 
Di box yanlış bilmiyorsam sesi line in girişi seviyesine getiriyor.Kabin simulasyonu ise gitar hoparloru takşiti için gerekli eq ayarını yapıyor ses seviyesine bi etkisi yok.
 
İkisi farklı şeyler. Di box'un kullanın amacı çok değişiyor misal çok uzun kablolamalarda gitarları balanslı kabloyla kullanıp sinyalin bozulmamasını sağlamak. Buna ek olarak kabin simüle özelliği yada farklı özellikleri olabiliyor ama kabin simülatörleri genelde sadece kabin simülasyony yapıyor.
 
Mooer'ın DI box'ı üzerinde cab sim on/off switch'i var ancak bu pedalda tek kabin simülatörü var. Diğer pedal ise DI box değil, sadece kabin simülatörü, dolayısıyla pedal zinciri içerisinde (misal DI Box önünde, DIBox'ta da cab sim off olacak şekilde) kullanarak tonun şekillenmesi için kullanılabilir.
 
Peki kabin similatörlü dibox ı preampla birlikte herhangi bir gitar amfinin fxloop una bağlasak daha iyi mi sonuç alırız ?
Garantisi yok ama karakteri olmayan ortalama bir ampliyi karakterli bir hale getirebilir. Misal, bende Hughes & Kettner'in Tubemeister 18 modeli var. Clean tonları oldukça yavan, reverb yok. Fly Rig'i fx loop'tan giriyorum, SansAmp'i açtığım zaman amplinin şekli şemali değişiyor, havalı hale geliyor :)
 
Geri
Üst