Çinden Tuner Pedalı Almak

Valla ben 35 dolarlık bişey aldım Adamla mesajlaştık falan dün vermiş kargoya :D Ada'm dragon boat festteyim bitince kargolayacağım falan yazdı bende takıl kafana göre yazdım ama vermiş hemen kargoya
 
Satıcının ne kadar satış yaptığına bak al geç adamlar senin 20 dolarında köşeyi dönecek halleri yok zaten ürün eline gelince onay veriyorsun ya o yüzden dolandırılmazsın en kötü vakit kaybı olur
 
Onlar yolluyor da bizim ptt getirir mi :D
Takip numarası al, her takip numarası ile ptt takip edilmiyor. Birkaç ay önce farklı kişilerden 6 parça ürün aldım, 3ü sorunsuz elime ulaştı, birini komşu getirdi, birini kapının önüne bırakmışlar, biri de kayboldu.
 
Bir çanta siparişi verdim ebay üzerinden satan çinlilerden, vermez olaydım. 17 nisanda siparişi vermiştim hala elime ulaşmadı. Başta maksimum 35 günde ulaşacak şekilde belirtilmişti. Sonra paypal 6 haziran vakasından önce bana '' dilerseniz bir kez daha yollatırız 15-20 günde elinizde olur ya da para iadesi yaparız ama bize 5 yıldız ve olumlu feedback verirseniz'' dedi, çaresiz gönder dedim sonra bu paypal vakası çıktı. mayıs 28 de tekrar gönderilen kargo 17 gün olmasına rağmen hala bana ulaşmadı böyle lanet rezil bir durum geldi başıma. Çinlilerde genelde durum böyle işliyormuş, o yüzden dikkatli olmanızı öneririm. Powerseller olmaları ya da süper feedbackleri olmaları da durumu kurtarmıyor maalesef. Şimdi bana para iadesi yapacak olsa bu parayı nasıl alabileceğim onu düşünüyorum, malum paypalda kapandı türkiye için.

- Daha daha iğrenç bir yanları var ki 50 usd altı ürünler için tracking no vermiyorlar ve sen ürünün nerede olduğunu ne halde olduğunu asla bilemiyorsun.
 
Takip numarası almak için kargo seçeneklerinde "Registered air mail" olan seçeneği seçin gelende ufak ürünler için +1 dolar gibi bir ücretle takip numarası veriyorlar. Bazen de kendiliğinden takipli olabiliyor ücret ödemenize gerek kalmıyor. Aldığım 1 dolarlık kulaklık başlığı için bedava kargo takipli geldi. Kapıma gelene kadar her adımını internetten takip edebildim.
 
Adam bana satış öncesi hiç bir açıklama yapmadan sonradan bunu söyledi, zaten satış sayfasında da bununla ilgili ek bir bilgi - ibare yoktu. Çok berbat bir durum bu, takip no vermeden kargoya mı verilir yahu, bu mesele hiç para şartına bağlanılır mı, bu nasıl bir saçmalık ve politikadır.
 
Ben Ali Express-DX vb sitelerden birçok şey aldım. Ali Express'te iyi firmadan alış veriş yapmak çok önemli. Bir de aldığınız ürünlerle ilgili yorumlara bakın, bazen güzel ipucu yakalanabiliyor, o zaman hemen tornistan :)
 
Valla 60 güne eline ulaşamadıktan sonra ipucunun bir önemi yok, adamın 3000 pozitifi varsa 50 - 100 olumsuzu varsada şansa kader bu işler, bizimde göremediğimiz aslında bu. Başıma bu işi getirende iyi firma gibi duranlardan.
 
Geri
Üst