Blood Diamond / Kanlı Elmas

başrollerde leonardo di caprio jennifer connely ve djimon hounsou

film vizyona gireli baya oldu ama burada göremedim şaşırdım açıkçası

film hakkında şunları söliyim çok güzel bi film afrikayı çok güzel anlatmışlar orada dönen oyunları
filmi izledikten sonra bazı gerçeklerin farkına varıyosunuz
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
filmi yeniden izlicem sinemada izlemek istiyorum bu filmi ama evde varken de sinemaya gidermiyim bilmiyorum :)
neyse izlemeyenler kesinlikle izlesin derim ;)
 
The Departed'a gittiğimde görmüştüm fragmanını, taa o zamandan beri aklımdaydı görmek. Çok şükür geçen hafta başardık izlemeyi. Tek kelime ile özetlemem istense; "Di Caprio'nun usta oyuncu kıvamına eriştiği film.." derdim sanırım. Evet evet, aynen bunu derdim.. :)

Asker çocuklar ve beyinlerinin nasıl yıkandığı gerçeği çok etkileyiciydi. Jennifer Connely'i uzun zaman sonra gördüm, pek de fena olmadı hani. Yardımcı siyahi oyuncunun performansı da harikaydı, ismini hatırlayamıyorum şu an. Kısacası son zamanlarda en beğenerek izlediğim filmlerden biri oldu. Yok yahu, birincisi oldu diyeyim ben ona.

Şöyle de bir anı paylaşayım; bir arkadaşımın başından geçmiş. Gidenler biliyor, film bittikten sonra bazı yazılar ile bu elmas işinin ve Afrika'daki çocuk askerlerin hakkında bazı acı gerçekler yansıtılıyor izleyiciye. Tam o yazılar yazarken; yanındaki kadın, erkek arkadaşına "Sen tüm bu izlediklerimize ve tüm bu yazılara rağmen bana içinde elmasların olduğu hediyeler almaktan vazgeçme, tamam mı aşkım?" diyor. Ne kadar ciddi demiştir bilmiyorum ama, arkadaşım içinden tüm lanetini saymış.

Buna da "ironik" denir sanırım..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Purgatory demiş ki:
Şöyle de bir anı paylaşayım; bir arkadaşımın başından geçmiş. Gidenler biliyor, film bittikten sonra bazı yazılar ile bu elmas işinin ve Afrika'daki çocuk askerlerin hakkında bazı acı gerçekler yansıtılıyor izleyiciye. Tam o yazılar yazarken; yanındaki kadın, erkek arkadaşına "Sen tüm bu izlediklerimize ve tüm bu yazılara rağmen bana içinde elmasların olduğu hediyeler almaktan vazgeçme, tamam mı aşkım?" diyor. Ne kadar ciddi demiştir bilmiyorum ama, arkadaşım içinden tüm lanetini saymış.

Buna da "ironik" denir sanırım..
böyleleri oldukça bu dünya herşeyi hakeder
bunların gözüne ne kadar sokarsan sok o gerçekleri görmezler
 
Fragmanını ilk izlediğimde son derece saçma gelmişti bana.Ama giden ve çok beğenen arkadaşlarımın anlattıkları üzerine konuyu tam kavramamış olduğuma karar verdim; hatta burda da teyit ettim :) İçeride dvdsi beni beklemekte, vaktim olunca izleyeceğim :)
 
Ha bu arada şunu da eklemek lazım gelir ki; duman avcıları derneği toplu halde bir matineyi kapatıp, salonda gösteri düzenleyebilir.. O kadar sigara içilir mi evladım, dakka başı yakıyosun..
 
Beni çok şaşırttı bu film. Bol bol klişe içereceğini düşünüyordum ama çok akıcı işlenmiş ve klişeden uzaktı. Son dönemlerde en beğendiğim filmlerden biri oldu. Pan'ın Labirenti'nden sonra :)
 
filmin finaline takıldım ben :] o günah çıkartma, vicdanını rahatlatma sahnelerine; sondaki yazılara, bakın biz yaptık demelere gerçekten gerek yoktu diye düşünüyorum. finalde "helal olsun!" bekleyen sahneleri gördükçe ucuz şovlarla insanların nasıl etkilenmeye çalışıldığını da görüyor insan. oysa senaryo aynı, düzen aynı... izleyenler görecektir, filmin sonu bazı şeylerde adım dahi ilerlenmediğini öyle güzel gösteriyor ki...
 
elmas satışına pek bir etkisi olmayacağı halde,orada geçenleri güzel bir şekilde anlatan,ders alınması gereken film
djimon hounsou'nun oyunculuğunu leonardo di caprio'nunkinden daha çok beğendim,jennifer connely ise geçerken uğramış gibiydi filme
 
Filmi izledim. Kartellerin elmas satışına olan etkisini ve Afrika'yı nasıl sömürdüklerinden bahsedileceğine, bunu düzgün bir şekilde işleyeceğine, film öyle bir çevrilmiş ki, insan Afrika'ya ve Afrikalılara acıyası yerde, aptallıklarına doymasınlar diyor. Halbuki bunların tezgahları çok daha akıcı ve detaylı bir şekilde anlatılabilirdi.
 
Acabalarla gittim beni doyuran ve heycanlandıran bir filmdi. Di caprio dan bu kadar iyi bir oyunculuk beklemiyordum gazetelerde her ne kadar kendi sınırlarını aşmış sözlerine rağmen bir ön yargı ile gittim. Oscara adaylıkları olan bir filmin, oscarın olmazsa olmazlarından elması :) herhangi bir ödül alsaydı ilginç olabilirdi.... Film den çıkarken petrol için şuan ırakta olanlar ve gösterilmeyenler akılma geldi ileride ise su için bu savaşlar verilecek. Ve ben anlamıyorum o parlayan şey nasıl bir tatmin veriyor insanlara bu filmi izlemeden öncede düşüncelerim böyleydi tek taş takınca ne oluyor yada o büyük elmas kolyeler yada kürkler hani acaba zengin olsaydık anlarmıydık diyorum :D :roll:
 
belki de gösteriş merakı veya kendini tatmin etmek
benim bu kadar param var madem pahalı bişiler alıyım kendime mi diyolar ne yapıyolar :)
 
Tanrı bize yaptıklarından dolayı bizim yaptıklarımızı affedicek mi?

........ Tanrı çoktan gitmiş buralardan.

(replikte yalnışlık olabilir)
 
acaba Tanrı, birbirimize yaptıklarımız için bizi affeder mi?
Sonra etrafıma bakıp farkediyorum ki...
Tanrı burayı çok uzun zaman önce terketmiş.
 
DiCaprio 'Köstebek' ve bu filmle gerçekten ne kadar muhteşem oyuncu olduğunu gösterdi...eski imajını resmen yıkmış oldu....adam boşuna scorsese nin favorisi değil zaten....film de iyiydi, ama oyunculuklar olmasa bu kadar sarmazdı beni sanırım...djmon da çok iyiydi...
 
filmde yerli halktan yaşlıca bir amcanın, bir de petrol bulurlarsa o zaman yaşanmaz olur buralar diye bir lafı vardı.
güler misin ağlar mısın durumu...
 
Konunun akışı, oyunculuk ve düşmeyen temposunun yanında Afrika'daki dramı görsel olarak mükemmel bir biçimde sahneye taşımış, düşündürücü bir yapım olmuş. Leonardo'nun oyunculuğunu da Al Pacino'nun Scarface'teki haline benzettim az bir şey. O da her cümlenin sonunda "Ok?" diyip duruyordu.. :?
 
Geri
Üst